Imi cade parul rau.....
Raspunsuri - Pagina 2
arinna spune:
Buna fetelor!
Si eu am aceeasi problema de o luna, pentru prima oara - si am 39 de ani! Nu stiu daca e hormonal, lipsa de vitamine...?
Am vazut alt topic unde se recomanda Vichy- sampon si fiole dar nu stiu exact cum se numesc.Eu am luat de aici Vichy - impotriva imbatranirii si caderii parului si vad ca dupa doua spalari e mult mai bine,firul e mai gros si nu mai cade...altfel, daca trageam usor de el ramanea cu cateva fire in mana de fiecare data...nu mai zic la pieptanat...in plus sta incurcat si cand trec mana prin el sau ma pieptan cade repede- ma si doare, se smulge din radacina.Sunt fel si fel de cauze si clasificari ale caderii parului...eu am acest gen in care parul nu e rarit deloc dar ma ingrijoreza pentru viitor...
Multa lume se plange de asa ceva...
piticutz spune:
Eu am inteles ca, datorita faptului ca parul se regenereaza, e normal sa cada intr-o anumita masura...
Intrebarea este: cit de mult par e normal sa cada...?
Al meu este (inca!) destul de des, insa cind ma spal pe cap adun, de peste tot,cind curat cabina de dush, cam cit o gogoasa.O gogoasa pufoasa, bine dospita...
Si nu am parul lung, doar ce incep sa il las sa creasca...ce o sa fie cind va fi lung, daca acuma cade asa...?
Hm.
mychydutza spune:
fetelor pt caderea parului gazul face minuni. la fel si clatirea parului cu ceai din radacini de urzica si de brusture. success
iulissa spune:
Consultatie dermatolog- Roderma iasi 700.000
Problema: par fragil, fir subtire, scalp iritat, matreata, cel mai grav cadea pe rupte
Tratament prescris:
ForCapil pastile: 900.000 lei vechi tratament 3 luni
Aplecin Sampon intre 150.000 si 300.000 in functie de varianta
Alopexy 2% 300.000 lotiune pt stimularea cresterii parului
Controale in fiecare luna: 400.000
Asat-i tratamentul, la mine a dat rezultate
Nevestica Adorata
carolinah spune:
Eu am folosit Chelstop impreuna cu Sapun moale exact asa cum scrie pe sticla (de 4 ori odata LA 2 zile) si dupa o tura de tratament nu am mai avut nicio problema).
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
tlaura spune:
Of! intru si eu in clubul vostru!
Am ajuns la disperare; am cateva luni de cand imi cade parul ingrozitor.
De o saptamana am inceput tratamentul cu fiole de la Vichy + sampon, dar pana acum nu am vazut nici un rezultat. Mai astept, pe prospect scrie ca rezultatele apar dupa 3 saptamani. Sper, ca am dat o gramada de bani pe ele.
Va tin la curent!
Carolina, de unde ai luat sapun moale?
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze
blueeyes2003 spune:
Laura Sapun moale si Chelstop gasesti la plafar sau la farmacii. Se folosesc impreuna pentru rezultatae bune. Eu le-am folosit pe amandoua si,in cazul meu,rezultatele au fost bunicele.
Cea mai buna ramane lotiunea de la Gerovital,cu ulei de ricin si petrol chiar daca miroase urat
Mirela
arinna spune:
Tlaura, cum se numeste exacte samponul Vichy pe care il folosesti tu, si fiolele?
Oricum sunt mult mai bine dupa doua spalari cu Vichy-anti aging hair care-intensive thickening shampoo- am luat si eu ce mi s-a parut mai bun din ce am gasit, ca nu se mai putea. Contine vit E,PP,B5 si ceramida, bun pt radacina si fir, vad ca am reultate multumitoare- oare trebuie folosit mereu?
Cica sa nu ne speriem :
http://www.ele.ro/articol_133.html
Caderea parului
Nu foloseste la nimic sa dramatizam acest fapt; trebuie, in schimb, actionat la timp si mai ales sa putem recunoaste cauzele si tipurile de caderi de par.
Pierdem 50-100 de fire de par zilnic si acest lucru se intampla fara a ne da seama.
Caderile de sezon
Primavara si toamna sunt cele doua anotimpuri care favorizeaza caderea mai rapida a parului.
sau http://www.eva.ro/sanatate/articol87.html
Inainte de a te panica, trebuie sa stii ca sunt multe motive care duc la caderea parului, dar din fericire majoritatea au partial sau total rezolvare. Primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca orice persoana pierde in jur de 100 de fire de par zilnic.
Iata cateva dintre cauzele acestei probleme
Varsta - Odata cu inaintarea in varsta parul se regenereaza mai greu. Daca mai adaugam si faptul ca devine mai sensibil si necesita o ingrijire mai atenta, ne putem da cu siguranta un raspuns.
Pierderea parului (calvitie) - Da, si femeile se confrunta cu aceasta problema. Singura diferenta este ca daca barbatii pierd par din varful capului, femeile pierd de pe toata suprafata acestuia. De obicei femeile aflate la menopauza au aceasta problema. Daca te afli cumva in aceasta situatie, te sfatuim sa te programezi la un medic si sa urmezi tratamentul acestuia. O alta solutie ar mai fi transplantul de par, care a devenit destul de cunoscut si accesibil in zilele noastre.
Vopsitul, permanentul si alte procese pentru infrumusetarea parului realizate inadecvat sau in mod repetat pot duce la o degradare a parului si chiar la caderea acestuia. Daca ti-ai "chinuit" prea mult parul in ultimul timp acum trebuie sa astepti ca parul sanatos sa creasca.
Prinderea parului - Daca folosesti bentite sau clame care strang prea tare parul, sa nu te mai intrebi "din ce motiv imi cade parul?". Oricum, nu te ingrijora prea tare - daca renunti la acestea parul isi va reveni.
Alte cauze - este o lista foarte mare, dar cele mai multe dintre cauzele aflate aici se intalnesc destul de rar. Una dintre cauze este stresul. Stresul de zi cu zi nu duce la o pierdere masiva a parului. Daca insa este vorba de un soc sau un stres puternic (de exemplu decesul unui membu al familiei) atunci putem vorbi si de o cadere masiva a parului. Alta cauza ar mai fi urmarea unui regim drastic care a dus la pierderea considerabila din greutate. Putem adauga si poluarea pe acesta lista.
Cauze foarte rare sunt unele infectii sau bacterii care iti afecteaza parul, chimioterapia, reactia in urma unei operatii, boli ale tiroidei, hranirea neadecvata sau efectul unor medicamente (contraceptive sau alte pastile puternice).
Ne-am sfatuit cu farmacista firmei Doctor Soleil, Irina Filip, care ne-a recomandat samponul cu extract de mesteacan si urzica pentru a elimina acesta problema din viata noastra. Daca tu crezi ca stresul sau poluarea sunt cele care duc la caderea parului tau, atunci foloseste cu incredere acest sampon sau pur si simplu zeama obtinuta din fierberea unor urzici. Daca te-ai decis asupra samponului, atunci foloseste-l cel putin o data pe saptamana si pastreaza-l ceva mai mult pe cap inainte de clatire. Si mai ales ramai alaturi de el o luna, doua de zile pentru a vedea rezultatul.
Vara, soarele si aerul de mare pot face parul uscat si casant.
Iarna, parul nu "respira" in intregime, avand in vedere caldura si purtarea palariilor.
Caderile periodice
O importanta cadere de par poate interveni la aproximativ 3 luni dupa nastere. In timpul perioadei de alaptare nu se va observa nici o cadere de par.
In pubertate, o brusca schimbare hormonala actioneaza la toate nivelurile, iar aspectul parului se poate modifica.
La menopauza, parul poate deveni fin si fragil. Alopecii reactionale si cu manifestari serioase
Brutale si grave, ele apar cam la 3 luni dupa un eveniment ca: sarcina, anestezie, stres grav, boala prelungita, luarea unor medicamente, cura de slabire rapida...
Cauzele nu sunt mereu clare, dar in toate aceste cazuri, dupa cateva luni, parul ar trebui in mod normal sa creasca din nou.
adita9 spune:
Subscriu si eu la Gerovital ricin & petrol - chiar am vazut imbunatatiri, in plus parca ingroasa si firul de par.
In plus, faza cu stresul si alimentatia influenteaza caderea parului nu este poveste. Eu chiar am observat ca in perioadele in care ma sufoca prea multe probleme sunt si mai multe fire in perie.Iar cu alimentatia pot sa spun ca am o amica buna care a devenit brusc vegetariana si odata cu asta a pierdut si 50% din podoaba capilara.
Intrebare: revalid a incercat cineva?
Anderra spune:
Si eu folosesc uneori lotiunea gerovital (in uikend imi aleg o zi in care nu ies din casa.. ma dau dimineatza si stau pana seara), mirosul iese greu..insa produsul este foarte foarte bun, intr'adevar dupa o luna doua se vad si efectele...