Torturi si prajituri cu visine (cirese)
vreau sa fac acum in weekend reteta asta:
TORT CU VISINE
Blatul:
Ingrediente:
2 ouă
100 g zahăr tos
100 g zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilat
80 g faina
amidon alimentar
1 lingurita praf de copt
40 g cacao
se separă gălbenusurile si se amestecă cu 100 g zahăr, zahărul vanilat, 3 linguri de apă, făină, amidonul, praful de copt, cacao. se adaugă albusurile batute spumă, amestecate cu 50 g zahăr pudră. se coace compozitia omogenizată în cuptorul încins, pentru aproximativ 30 minute. blatul copt se răceste si se taie în două straturi egale.
Crema:
Ingrediente:
250 g unt
250 g zahăr
2 gălbenusuri
3 linguri de cacao
esentă de rom
1 lingură coajă rasă de lamâie
500 g visine
1 cutie bomboane cherry 256 g
Toate ingredientele se amestecă pe baie de aburi până se obtine o compozitie omogenă. când a căpătat consistentă, se lasă să se răcească si se amestecă cu 500 g visine proaspete sau din visinată, fără sâmburi. cele două straturi de blat se ung cu crema, deasupra tortului se repartizează frisca uniform. se marchează 12 felii, fiecare ornîndu-se cu câte o visină în ciocolată cherry stark. centrul tortului se ornează cu ciocolată rasă.
ce parere aveti?
mai am retete cu visine
iaca:
Fortareata visinilor
Blat :
175 gr. unt moale
150 gr. zahar pudra
3 oua
200 gr.faina
1 praf de copt
2-3 linguri cu crema de alune (finetti am folosit eu )
1 borcan de compot de visine(de 720 gr am folosit eu)
Crema:
500 ml frisca
2 plicuri zahar vanilat
50 gr. zahar
500 gr. branza de vaci
Ornare:
2 plicuri tort gelee rosu
50 ml visinata
zeama de la compot
4 linguri rase de zahar
400 gr. rulouri umplute cu ciocolata(gen finetti-sticks)
200 ml. frisca
6-8 bomboane de ciocolata(eu am folosit din cele umplute cu lichior si visine)
cateva visine din compot
Se incinge cuptorul.
Se bate untul cu zaharul pudra ,apoi se inglobeaza pe rand ouale si se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Jumatate din compozitie se aseaza intr-o forma de tort unsa si se niveleaza.In restul compozitiei se pune crema de alune si se aseaza mai apoi deasupra in forma,marmorandu-se cu furculita de sus in jos.
Se scurg visinele,se scobesc daca e cazul,zeama se pastreaza pentru glazura;apoi-se repartizeaza pe aluat si se da la cuptor.
Se coace 30 - 40 minute la foc potrivit.
Branza se amesteca cu zaharul , zaharul vanilat si cu frisca batuta in prealabil.
Dupa racirea blatului se aseaza crema de branza pe el si se da putin la frigider.
Se taie pe lung rulourile cu ciocolata.
Se bate frisca.
Se unge marginea tortului cu frisca si se lipesc rulourile cu marginea taiata pe lung in sus.
Se prepara glazura de gelatina din praful tort gelee, zahar, zeama de visine, visinata - conform ambalajului.Se acopera suprafata tortului cu glazura si se orneaza cu frisca ramasa , bomboanele de ciocolata si visinele din compot.
si inca una:
Tort de ciocolata cu visine si iaurt (se poate face si cu cirese)
Blat:
-8 oua
-120 grame zahar
-80 grame faina
-20 grame amidon
-30 grame cacao
Se bat albusurile spuma. se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacao. se coace in forma 10-15 minute. se taie blatul recit in doua.
Crema:
-6 foi de gelatina sau 2 plicuri de gelatina granule de la dr. oetker. deci 20 g gelatina.
-400 g iaurt danone de visine sau se poate si simplu
-100 g zahar
-1 borcan compot de visine (se scot samburii) sau visine proaspete
-500 ml frisca (200 pentru crema din tort si 300 pentru ornat)
Se inmoaie gelatina in jumatate din sucul de la compot. iaurtul se amesteca cu zaharul. Se pune iautrul pe foc cu zaharaul si cand se incalzeste se adauga gelatin inmuiata in prealabil 10 minute, se amesteca pana la dizolvarea completa. Compozitia nu are voie sa fiarba.Se ia de pe foc si se da la frigider sa se raceasca dar nu de tot 20 minute, ea putand ramane calduta. Se bate frisca si se amesteca cu crema calduta si inchegata. se amesteca cele doua creme, se pun visinile bine scurse. se pune crema intre foile de blat . se tine la rece cel putin 4 ore. se pudreaza cu zahar si se orneaza cu fasii de ciocolata taiate cu curatitorul de legume.
Toata asamblarea tortului se face intr-o forma detasabila rotunda cu inel ca sa putem lua cu usurinta ineleul dupa 5 ore de stat la frigider.
Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa sau se poate pune un pic de colorant rosu in frisca sa fie roz. Se pune visine deasupra.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Raspunsuri
akella spune:
Veronico, cam cat de vrei sa ma fac? Nu-mi mai pune tentatii de-astea pe aici! Nu-mi ajung alea de acasa (din carte)? Imi mai bagi si tu "fitile" in creieri... Sa nu mai pot dormi de grija... Ia vezi, poate ma enervez si ma infiintez la tine in bucatarie si nu ma dau dusa pana nu-ti devorez din bunatati!
miria_cristina spune:
Mamaaa, m-ai omorat!! Esti sadica!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
mirelaispir spune:
subscriu! prajiturile cu visine sunt preferatele mele! deci... cred ca-ti fac o vizita (fie ca ma primesti sau nu...)
ps. am vazut aparatul tau de biscuiti, daca te rog frumos imi poti cumpara si mie unul? la banii astia e pomana curata! te rog!!!
Hildegard spune:
Buna seara,
Uite am facut un tort cu visine dupa o reteta adaptata.
Cine vrea reteta sa zica. Sa strige tareee!
aici si aici
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Hildegard spune:
TORT CU VISINE II
Blatul:
Ingrediente:
4 ouă
200 g zahăr tos
200 g zahăr pudră
160 g faina
amidon alimentar
2 lingurita praf de copt
80 g cacao
sirop de la visine
Se separă gălbenusurile si se amestecă cu 200 g zahăr, zahărul vanilat,6 linguri de apă, făină, amidonul, praful de copt, cacao. se adaugă albusurile batute spumă, amestecate cu 100 g zahăr pudră. se coace compozitia omogenizată în cuptorul încins, pentru aproximativ 30 minute. blatul copt se răceste si se taie în două straturi egale.
Se pune primul strat de blat si se insiropeaza (se pune sirop cu lingura pe margini si blatul isi absoarbe singur). Restul de sirop se foloseste pentru blatul superior.
Crema:
Ingrediente:
250 g unt
250 g zahăr
2 oua intregi
500 g visine
2 linguri faina
1 pachet crema OLE ciocolata
500 ml frisca Hopla sau Hulala pentru ornare
8 visine intregi pentru ornare
Toate ingredientele se amestecă pe baie de aburi până se obtine o compozitie omogenă. Se baga cele 500 g visine si se mai amesteca 2 minute. Când a căpătat consistentă, se lasă să se răcească fără sâmburi. Se umple cu acesta crema tortul.
Se bate crema OLE conform instructiunilor de pe plic.
Deasupra tortului se pune crema OLE si se ung si marginile tortului cu aceasta crema.
Se pune la frigider pana se prepara frisca.
Se bate frica 500 ml Hulala sau Hopla.
Se orneaza tortul cu frisca pe margini cu spritul si pe mijloc dupa preferite.
Se pune visinile pe tort.
poza aici si aici
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Hildegard spune:
Prajitura cu visine
Aluatul: 400g faina , un praf de sare,150g zahar, 2 oua, 3 linguri de margarina (io am pus unsoare de porc), un pahar mic de iaurt (100 sau 150 ml, chiar nu stiu exact), un praf de copt. Faina amestecata cu un praf de sare se freaca intre palme cu margarina, se adauga zaharul, ouale, praful de copt (eu il sting in zeama de lamaie). Se adauga si iaurtul si se face un aluat care se odihneste la frigider pana se curata visnele.
Eu nu am cantarit visinele, dar trebuie cam 800 g visine fara samburi. Se amesteca cu 150 g zahar, un praf de scortisoara, 2 plicuri zahar vanilat. Se lasa cam o jumatate de ora, apoi se pun in strecuratoare sa se scurga. Visinele scurse se amesteca cu un plic de budinca de vanilie (deci cu praful din plic), si 2 linguri de pesmet.
Pentru copt se foloseste tava de tarta (asa am folosit eu)
Se imparte aluatul in doua. Se intind 2 foi. Se aseaza prima foaie in tava unsa si infainata, apoi se presara putin pesmet, apoi se pun visinele (eu le pun in doua straturi - ca imi place ca prajitura sa aiba mai multa umplutura). Deasupra se pune a doua foaie. Se inteapa cu furculita (eventual se decoreaza flori din resturile de aluat) si se da la cuptor (preincalzit) cam pentru o jumatatate de ora. Se taie rece.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Hildegard spune:
BRIOSE CU VISINE
2 oua
200 gr zahar
200 ml ulei
300 ml iaurt ( eu am folosit danone de cate 150 gr fiecare)
1/2 lingurita sare ( rasa)
sucul si coaja de la lamaie
400 gr faina
1 si 1/2 plic praf de copt
-intr-un castron se pun ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam
-dupa ce am batut bine oole cu zaharul, inglobam si uleiul, cate putin
-apoi adaugam iaurtul , sarea, sucul si coaja de la lamaie.
-in continuare, separat amestecam faina cu praful de copt, si apoi o incorporam in compozitie .
compozitia trebuie sa arate in genul asta, destul de groasa, aveti grija sa mixati totul foarte bine, e important
-apoi pregatim formele pentru briose, eu am folosit forme din hartie, am pus cate 3, una intr-alta pentru a nu se labartza la cuptor
-Se repartizeaza visinele scurse de zeama si tavalite putin prin faina ( se pot pune si nuci)
-tava cu briose am introdus-o in cuptorul incins la 175 grade, pentru aproximativ 30-35 min.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Ramona J spune:
Nu prea gasesc visine pe aici. Bunica facea un fel de prajitura cu visine care era simplu si noua ne placea foarte mult. Facea un aluat de tort si turna deasupra visinele (pregatite in prealabil cu zahar). Era o reteta simpla dar deosebit de gustoasa. Din pacate nu o stiu, dar mi-ai amintit de copilarie...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Hildegard spune:
Ramona, scriu asta:
portie mare:
Prajitura cu visine de la bunica
-se coace in tava mare
6 galbenusuri
24 linguri zahar
24 linguri ulei
24 linguri lapte
24 linguri faina
1 praf de copt dr. Oetker
1kg visine
Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se adauga apoi ulei, lapte, faina, praful de copt. Se pune toata compozitia intr-o tava mare.
Se adauga visinele (daca vreti le puteti trece prin faina sa nu se duca chiar asa la fund). Puneti visinele una cate una pe unde vreti
Se da la cuptor 30 min. Se scoate din cuptor si se pun albusurile batute cu 6 linguri de zahar si se mai lasa 10 minute cu usa de la aragaz semideschisa.
Deasupra se pudreaza cu zahar amestecat cu vanilie.
Asta o fi????
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Ramona J spune:
Cred ca da! Ea punea compozitia intr-o oala si avea aspectul de tort. Cred ca o incerc cu cirese ca visine n-am de unde. Oare cum sa procedez cu ciresele congelate? Ai idee? Multumesc pentru reteta, abia astept s-o incerc. Pare destul de simpla, incit sa ma incumet chiar si eu...
The best thing you can do for your children is to love your wife.