Legarea trompelor!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fish spune:

am citit reactiile voastre in legatura cu acest subiect, insa va propun ceva: ce ziceti de sterilizarea "lui"in loc de legarea trompelor tale???
stiu ca multi nu sunt asa entuziasmati de idee, insa e mult mai putin dureroasa si durabila.

astept la randul meu reactii de la voi, daca aveti vreo parere, pro / contra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Mai-mai...dar ce discutii aprinse au iesit de aici...!!!
Sa stiti ca nici eu nu raman imediat.am facut tratament ca sa pot ramane acum,insa ca sa evit eventuale neplaceri..am hotarat ca e mai bine asa.Daca tot fac eu cezariana,sa fac si operatiunea asta.E mai sigur.Ce ma interesa pe mine era daca nu voi fi afectata in vreun fel,adica sa nu mai am ciclu,sa nu mai simt la fel si chestiuni de genul asta...daca nu ma ingras de la asta,eu stiu eventuale neplaceri hormonale.Insa doctorul a spus ca e ok.
De ce nu fac barbatii vasectomie?Pt ca in Romania barbatii nu prea gandesc ca ar fi normal sa fac ei ceva in sensul asta.In general femeile se ocupa de partea asta..nu stiu poate daca nu exista cezariana asta...as fi cerut asa ceva sotului meu,insa...cu siguranta nu ar fi acceptat!!
Asta e!
Deocamdata ma rog sa treaca cu bine cele 2 saptamani care mi-au mai ramas...iar operatia sa nu dureze prea mult!
sa-mi tineti pumnii!!

KORINA & BB STEFAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Chiar din intamplare,adineauri,citind ce mai e nou pe site-urile revistelor,am dat de un articol legat chiar de tema asta :

reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/content/show_article.php3?article_id=1346&page_nr=1

Piatra lunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Intai de toate as dori sa precizez ca atunci cand am decis sa raspund am facut acest lucru in eventualitatea ca raspunsul dat de mine poate va ajuta sub o forma sau alta. Nimeni nu m-a obligat sa dau raspunsul. Nimeni nu a obligat-o pe sotia mea sa recurga la acest lucru. Nici pe NIMENI dintre voi nu va obliga nimeni la nimic. Am puterea sa sustin ca decizia sotie a fost decizia ei si decizia NOASTRA ca si cuplu. Am puterea sa sustin in continuare ca cine nu intelege ca la urma urmei aceasta decizie a fost pentru ca ASA A VRUT EA ca sa fie linistita pe viitor INDIFERENT de mine este un om foarte slab incapabil sa-si recunoasca propria identitate in ultima instanta insufucient de matur pentru a avea puterea de a decide in primul rand pentru propria persoana. Mai vreau sa precizez ca remarcile de natura "explicatii stiintifice...pentru a-si ascunde lipsa de curaj" sunt cel putin de prost gust. Sau daca se doreste transformarea unui subiect eu zic suficient de serios, avand variante si dorindu-se in primul rand aflarea de informatii si experiente in palavragisme ieftine poate ca ar fi bine de incheiat aici.
In final imi cer scuze daca raspunsul meu a fost poate "altfel" decat de obicei dar ce e corect este corect ce nu...nu.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Trebuie sa recunosc ca uneori regret sterilizarea chirurgicala la care m-am supus. Mai ales cand imi privesc bebica mica, e atat de dulce incat as mai face una sau unul sau, cel putin nu mi se pare exclus sa mai vreau un copil. Cred ca simt dorinta asta din cauza faptului ca stiu ca este imposibil, si eu imi doresc in general ceea ce nu pot avea. Nu stiu cat de posibil ar fi fost dupa doua cezariene...
Ai dreptate Marius, exista o repercursiune de natura psihica. Nu ca m-as simti mai putin femeie (cum ma temeam), ci ca am luat o masura ireversibila si nu stii niciodata ce-ti rezerva viata. Cand ma gandesc ca sigur nu voi mai avea un copil ma apuca teama de dorinta nebuna, pe care am simtit-o inainte de a ramane insarcinata, de a fi mama, si o teama de batranete. Posibilitatea de a face un copil mie imi dadea senzatia de tinerete si sanatate, chiar daca in curand voi implini 36 de ani.
M-as linisti doar daca mi-ar spune cineva ca, oricum nu as fi mai putut sa duc la bun sfarsit o sarcina dupa doua cezariene, dar nu e asa.

Korinna gandeste-te bine, nu stii ce-ti rezerva viata, poate se vor schimba datele problemei. Cu drag, Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Marius, nu te fa ca nu intelegi: atacul n-a venit la adresa deciziilor din familia voastra, a venit la implicatia "daca nu se sterilizeaza ea, atunci e egoista, de ce sa se sterilizeze el?" Probabil ca tu ai vrut sa spui altceva, insa asa a iesit..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Danad..offf..nu mi-e usor sa iau o astfel de decizie..iti dai seama...dar doi copii zic eu ca-s deajuns.Material nu pot duce mai mult de atat.Raul care ti se poate intampla ..si pt care sa regreti decizia luata ar fi ca Doamne fereste sa se intample ceva cu copii deja existenti.
Ma rog ca ei sa fie sanatosi si sa-mi traiasca..si asta doresc tuturor parintilor!
In legatura cu decizia asta...am luat-o eu nefiind constransa de nimeni.Ca sa nu mai am griji in viitor,pt ca nu pot ucide o fiinta.Asa sunt eu!
E adevarat ca eu nu prea raman!Acum am facut tratamentul Liviei.
Dar...mai mult nu pot...si nici cu anticonceptionalele nu sunt de acord...nici cu steriletul...prezervative...cum naiba sa faci amor cu sotul cu prezervativ ca doi adolescenti???
Asta zic eu ca e cea mai buna solutie...si mai ganditi-va la ceva:sunt cupluri care aleg sa nu aiba NICIODATA ,NICI un copil!
Dar eu am facut zic eu totul pentru familia mea
Singura lovitura ar fi ca diagnosticul pe care mi l-a dat la o ecografie facuta in luna a 7 sa se confirme,...si anume ca bb sa aiba ceva la un rinichi...insa doc ala era ginecolog,ecografia nu era 3d....si avea o pregatire de 3 sapt la un curs la Bucuresti...:(
Va rog...nu vreau sa ma gandesc ca ar fi asa....as muri de disperare...Asta m-ar face sa urasc faptul ca am facut legarea trompelor..:((
Acum chiar imi vine sa plamg....dar sper ca bb sa fie bine.Oare la o sapt doua dupa nastere se poate depista daca bb este sanatos??daca are vreo afectiune la rinichi???
Va pup...si va multumesc ca sunteti alaturi de mine!

KORINA & BB STEFAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

korinna
Gindeste-te bine pentru ca niciodata nu stii ce-ti rezerva viitorul, aici se zice doamne fereste de necaz.Cei care traiesc aici se gindesc de f. mult si inca ceva de obicei o familie are cel putin 3 copii. Din cite am inteles ai 31 de ani acum ,eu am avut al treilea bebe la aproape 37.Gindeste-te bine sa nu regreti mai tirziu.
Oricum nastere usoara si toate bune.

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Korina, hai sa nu ne gandim la ceva rau, poate se intampla ceva bun... adica poate situatia ta materiala se va imbunatatti atat cat sa-i poti oferi tot ce vrei unui al treilea copil, si poate peste cativa ani te va apuca dorul sa o iei de la inceput. Eu am simtit asta foarte intens. Ai 31 de ani, e timp destul, eu am facut al doilea copil la aproape 36 si totul a mers struna, nici vorba de probleme din cauza varstei, am dus sarcina si am suportat nasterea mai bine decat altele de 26, depinde de organism.
Mie imi pare rau ca nu sunt mai tanara sa-l fac si pe al treilea, abia am prins gustul. Sunt o "mama de profesie", adica fac copii sanatosi si imi place la nebunie sa-i cresc mai ales cat sunt mici. ma uit la Ilincuta si as vrea sa ramana mica...

Te pup si iti doresc sa te lumineze Dumnezeu sa iei hotararea potrivita situatiei tale, poate eu gandesc altfel. Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Si mie mi s-au legat trompele la a doua cezariana, acum 1 an. Nu am avut nici un fel de neplaceri de atunci, si chiar am slabit mai mult decat dupa prima sarcina, si mai usor. Acum un an, cand am nascut aveam 79kg, iar azi am 56kg, ca acum 5 ani.
De partea psihologica, intr-adevar ma gandesc uneori ca dupa 2 fete as mai fi putut incerca sa am si un baiat, dar ca si majoritatea dintre voi, am 35 de ani si mi-e destul de greu cu doi copii, dar cu trei! Si am considerat ca trebuie sa ma opresc! Nu as fi mai suportat ideea unui avort acum...
Asa ca, suntem mai linistiti acum...

Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 1 luna) si Ramona (1 an)

Mergi la inceput