Contraceptive Marvelon luate gresit
Ce se poate intampla?
Am luat pilulele MARVELON gresit.
Mai exact, in ziua a 5-a a CM, (vineri 13. oct), in loc sa iau pastila corespunzatoare zilei de vineri, am luat-o pe cea pt joi(cu o zi in urma). Partea proasta e ca abia azi, dupa o sapt mi-am dat seama 
Mai exista contraceptie sau nu???
Ma tem de o sarcina acum, pt ca abia ma nascut de 5 luni si e riscanta o noua sarcina dupa cezariana. Mentionez ca UM a fost 8 octombrie (normal tb sa fi fost pe 13 oct).
Nu stiu cum s-a putut intampla, pt ca nu iau contraceptive pt prima data
.
Ce parere aveti?
La ce sa ma astept?
Raspunsuri
miria_cristina spune:
Eu am luat o vreme Marvelon asa ca stiu si cum sa-l iau
si ce efecte neplacute poti avea de la el
, dar nu inteleg, totusi, nesiguranta ta!
Si ce daca ai luat din dreptul zilei de joi? Daca ai contiuat sa le iei in fiecare zi inseamna ca te-ai protejat. Termina folia, fa pauza respectiva si cand vei incepe data viitoare aigrija sa incepi bine!
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
tzitziri spune:
Buna,
in prospectul de utilizare al Marvelonului scrie ca: "Totusi, gradul de siguranta a contraceptivelor orale poate sa scada atunci cand: tabletele nu au fost luate in conformitate cu regulile de intrebuintare, de exemplu, s-a uitat o tableta;". Daca tu ai uitat o pastila, probabil depinde doar de cat de fertila era cu adevarat perioada respectiva.
Daca insa era prima pastila din folie pe care o luai - si in loc de pastila de vineri ai inceput cu pastila de joi, urmata de luarea tabletelor corect in fiecare zi, nu cred ca ai de ce sa iti faci probleme.
amik spune:
nu are nici o importanta ca ai gresit ziua, pt ca toate pastilutele au aceeasi compozitie.sunt trecute zilele pe folie ca sa iti fie mai usor sa le iei,doare atat!
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
ninocikap spune:
quote:
Originally posted by amik
nu are nici o importanta ca ai gresit ziua, pt ca toate pastilutele au aceeasi compozitie.sunt trecute zilele pe folie ca sa iti fie mai usor sa le iei,doare atat!
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
asa este nu are importanta, nu sunt din acelea care au compozitii diferite. stai linistita.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
Danutz@ spune:
Va multumesc tuturor pt raspunsuri.
Banuiam eu ca daca nu uit vreo pastila n-ar tb sa fie probleme, ca doar nu stie organismul ca era vineri si nu joi
. Nu eram prea sigura insa. Acum sunt. Si va multumesc inca odata
miria_cristina spune:
Aa, daca ai uitat sa iei o pastila, atunci iei a doua zi, una de dimineata (adica cea uitata) si una seara (adica cea pe care o iei in mod obisnuit).
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."