Tratament anexita cronica Sovata
Buna fetelor!!!!
Am vazut ca subiectul a mai fost discutat, dar prea multe informatii despre rezultatele tratamentului balnear de la Sovata nu am gasit.
Eu m-am intors de la Sovata la sfarsitul lunii septembrie 2006. Am efectuat timp de 9 zile cate 4 proceduri de tratament: irigatii cu apa sarata, tampon vaginal cu namol, impachetare cu namol si bai in piscina cu apa sarata (am stat in medie cam 4,5 ore/zi in piscina). Tratamentul l-am facut la baza noua de tratament, care se afla in incinta Hotelului Danubius, destul de civilizat, dar si cam piperat la pret. Dr.bazei nu este atat de "bun" pe cat ma asteptam, dar avand in vedere ca indiferent de afectiunea ginecologica ti se recomanda cam aceleasi proceduri, nu am pierdut nimic. Personalul care efectueaza procedurile este deosebit, cred ca nu am mai intalnit persoane atat de dragute, in special doamnele de la namol.
Concluzia: dupa cele 9 zile de tratament, revenind acasa, nu am simtit o schimbare prea mare.Menstruatia, care pana atunci venea la data fixa (28 de zile) a intarziat 2 saptamani, timp in care am avut dureri, nu foarte mari, dar au existat, am avut niste scurgeri maronii, inexistente vreodata inainte de Sovata. Astazi, la 3 saptamani dupa tratament pot spune ca durerile au disparut aproape complet, sunt foarte increzatoare in efectele tratamentului si chiar daca nu a fost rezolvata complet cauza afectiunii, tratamentul nu poate avea decat efecte benefice. Luna viitoare voi fi in masura sa analizez mai bine efectele pozitive. Cat am stat la tratament am auzit atatea povesti despre cat de benefic este tratamentul aici, povesti care nu sunt doar "povesti", incat nu pot gandi decat pozitiv. Bineinteles ca organismul reactioneaza diferit de la persoana la persoana si ca abia dupa 1 luna de la intreruperea tratamentului, se pot vedea efectele, daca aceste exista.
Diagnosticul meu este: anexita cronica bilaterala, cu dureri destul de mari, in special localizate in partea dreapta. Analizele efectuate pana in mometul tratamentului de la Sovata: test Papanicolau (II, prezenta inflamatie, bacili gram negativi), ecografie intravaginala (3 "buc", 1 chiar in perioada de ovulatie, folicul dominant 18, inteleg ca sub 22 e oricum prea mic), colposcopie (investigarea colului uterin), histeroscopie (investigarea cavitatii uterine), HSG (vizualizarea permeabilitatii trompelor uterine), dozari hormonale (prolactina putin peste valoarea maxima, instilatii (cu antibiotic si hidrocotizon-care nu prea se mai recomanda, numai anumiti medici recurg la acesta procedura.
In speranta ca persoanele care au mai urmat un tratament balnear la Sovata vor dori sa-si impartaseasca "impresiile", astept comentarii in acest sens.
Va doresc multa sanatate tuturor!!!!
Daniela
Raspunsuri
Tia spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=45608
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=73558
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56413
tzuca74 spune:
Buna Petrescu! Eu am fost la Sovata,tot la Danubius in iulie si am facut 10 zile de proceduri.Eu am trompele paradite si cu ovulatia stau cam prost.Din pacate la mine nu a avut absolut nici un efect tratamentul,mai mult si in ziua de azi ma dor oasele cand se schimba vremea.Asta este,doctorul mi-a spus sa mei merg prin decembrie dar nu stiu daca are rost.Mult succes!
pussi spune:
Buna petrescu!!! si eu am fost la Sovata, am facut tratamnetul tot la Danubius in iulie 2006, efectul a fost ca am scapat de o candida vreo 2 luni pe care o am si acum...trebuia sa repet tratamentul de 10 zile in oct., dar am hotarat sa fac Fiv, infertilitatea mea fiind de ordine tubara...
Eu am facut cam tot ce ai facut si tu + laparoscopie + IA .... rezultate 0.
Va pup si va doresc cat mai repede un bebe!
PUSSI
laviniaN spune:
Pussi si Tzuca stiu ca si eu am fost in august la Sovata...eu m-am simtit foarte bine dupa tratament,nu mai am dureri asa mari la CM ,dar sa cam dereglat.
eu am facut acest tratament pt ca am crezut ca am o problema tubara...dar dupa laparoscopie am descoperit defapt ca nu am ovulatie si ca aveam un fibrom de 2 cm pe care la scos.
eu rezultate inca nu am inca,oricum sunt la 3 saptamani dupa laparo.
rezultate bune am auzit ca sunt dupa tratamentul de la sovata ,dar cred ca stam noi cam prost cu rabdarea....si ma gandesc la fel ca si Pussi tot mai mult la FIV.
Va pup si multa bafta
LAVINIA.