se ineaca in mucisori

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

tot batista bebelusului folosim inainte de culcare .... nu stiu daca cu altceva ar iesi atatia muci. Acum o foloseste singura ca fetita mea are doi ani si 4 luni si s-a obisnuit. A uitat peste vara de ea si a plans iar primele doua dati, dar acum imi aduce ea tubuletul sa il pun la aspirator ... care sta permanent bagat in priza langa pat. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

DidiAlex - Noi am cumparat Batista bebelusului si suntem multumiti de ea. Inainte, cand n-o aveam era mai greu cu tinutul, e drep!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dialnyko spune:

Eu folosesc o metoda mai putin conventionala. Am invatat-o de la un dr din Bucuresti de la sp de pneumologie, unde am ajuns din cauza secretiilor nazale cu amindoi copiii. Este vorba despre spalaturi nazale cu ser fiziologic. Mai jos am sa va explic cum se fac aceste spalaturi.
Pentru inceput va spun ca este un "proces" neplacut pentru copil! S-ar putea ca a 2-a oara sa nu mai vrea sa stea de buna voie sau chiar sa plinga, sa se zbata , ceea ce va va ingreuna situatia. Nu stiu citi ani copilasii vostrii, dar daca sunt mai marisori, ceva gen 3-4 ani, le poti explica, asa cum am facut eu cu ale mele, ca daca stau cuminti sa spalati nasucu nu vor maifi nevoiti sa ia medicamente, se fac bine si pot merge la gradi, ba chiar scapa si de injectii! Important este sa faceti copilul sa inteleaga ca ce-i faceti ii face bine, chiar daca e neplacut!
Si acum despre cum se fac spalaturile! Incalziti serul s-il trageti intr-o seringa de 10 ml(sau chiar mai mare, de 20ml, daca secretiile sunt mai abundente). Asezati copilul in fund, si-i puneti in fata, ca o babetica, un prosop sa nu se ude copilul cind va curge serul.Puteti chiar sa infasurati putin copilul in prosop astfel incit sa-i prindeti minutele si astfel sa nu va loveasca peste miini. E recomandat ca si sotul sa fie de fata sa tina copilul in brate, iar cind va trebui sa-l spalati efectiv sa-l tina de cap ca sa nu se zbata.A, si inca ceva! Spuneti-i copilului sa stea cu gura deschisa! Asa nu ii va veni serul in gura!Astea sunt citeva secrete pe care eu le-am descoperit in timp. Acum urmeaza greul! Cu o mina il prindeti de frunte si cu cealalta ii fixati seringa, fara ac, la intrarea in nara. Impingeti cu putere jumatate din cantitatea de ser in nara(aici copilul se va speria foarte tare).Tot la fel procedati si cu cealalta nara. SecretiiLe acestea vor iesi in cantitate mai mare, sau mai mica! Important e sa nu va speriati voi! Daca e nevoie, puteti chiar sa repetati spalarea, chiar daca e neplacut pentru toti. Doctorul mi-a recomandat sa fac aceste spalaturi de 2-3 ori pe zi! Va dati seama ca-mi e imposibil, dar le fac seara, inainte de culcare!
Si inca ceva! Luati linga voi un teanc de servetele! Ve-ti avea nevoie de ele sa stergeti copilul dupa ce-l spalati. Tot serul din seringa va iesi pe cealalta nara, si trebuie suflat nasul pentru a curata bine narile si-a elibera copilul de senzatia de "apa in nas"!
Mult succes si mult curaj! Putini parinti au taria de a supune copilul acestui stres! Sper sa nu ma injurati! Este neplacut, dar sa stiti ca noi nu am mai luat antibiotice si nici picaturi de nas nu am mai folosit! Una din fetele mele are probleme cu polipii si niciodata nu poate sufla toate secretiile! Asa am scapat de sforaituri si de senzatia de sufocare din timpul noptii! Si, bineinteles, de statul cu gura deschisa, de tusea provocata de secretii si groaza ca secretiile vor cobori in plamini(ca suntem patite!).
Eu am cumparat la inceput fiole cu ser, dar am ajuns la concluzia ca o sticla de 1/2L e mai nimerita. Nu stii niciodata de cit ser ai nevoie si nici nu mai umplii masa de fiole sparte. De fiecare data cind spal fata/fetele umplu 2 seringi de 20 ml. Ca poate am nevoie si de a doua, poate nu. Dar e mai bine sa fie pregatita decit sa stai sa tragi serul cind copilul deja stie ce faci si plinge linga tine.

Life is short...and before you know it your feeling old!

My lady Di & Aly
www.dropshots.com/dialnyko" target="_blank">Filmulete
Filme noi

Mergi la inceput