PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 13
miti2004 spune:
quote:
Originally posted by she_wolfquote:hihihi, merci, dar ziua mea este in aprilie.
Originally posted by miti2004
She wolf La Multi Ani pt sambata !
Claudia, Cristi
(16.12.2002) si Radu
(5.08.2006)
scuzati o mama
bezmetica vroiam sa zic La Multi Ani Gelizei !
miti, mamica de

http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
ionelalit spune:
Sabana tu spui ca ai primit acest salariu. Esti cumva bugetara? daca da spune-mi si mie ce cerere ai facut ca eu nu reusesc sa-i conving pe angajatorii mei ca am dreptate. Mersi mult!
Asan
Sabana spune:
Nu sunt bugetara. Lucrez la o reprezentanta de banca germana. La noi de regula se aplica tot ce zice legea si de aceea nu au carait. Firma noastra de consultanta fiscala nici nu stia de chestia asta, le-am dat legea, au studiat-o si s-au conformat. Am mai vazut pe aici pe forum la legislativ, mamici, care au cerut raspuns ofical de la mInisterul Muncii. Unora nici asta nu le-a fost luat ins eama de catre angajator, sub pretextul, ca in contractul lor colectiv de munca nu se stipuleaza asa ceva. Dar acolo scrie ca este contract de munca colectiv la nivel national. Deci in mod normal unde este lege nu-i tocmeala, dar la noi o aplica fiecare dupa bunul plac.
Sabina + Alexandra + tata Silviu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos
ionelalit spune:
La noi, desi bugetari, lucram cu legea dar nu o respectam. Asa e la noi. Am contestat telefonic raspunsul lor si raspunsul a fost "foarte bine ca nu esti multumita". Asta e. Dar oricum acum strang argumente cat mai solide si ii dau in judecata. Asta e. Daca asa merge treaba la noi asa facem.
Mersi mult!
Ionela
anasia spune:
lucians, si mie mi-a spus ca dupa doua luni de la deschiderea sticlutei de vigantol s-o arunc, indiferent daca mai am sau nu in ea ceva;ca la picaturile de nas sau ochi, cred ca isi modifica compozitia, cine stie;
sabana, multumesc de informatie, o s-o aplic si eu sa vad daca se prinde;
anasia mami de
Alessia Anca(14.08.2006)
pozici
Sabana spune:
quote:
Originally posted by ionelalit
La noi, desi bugetari, lucram cu legea dar nu o respectam. Asa e la noi. Am contestat telefonic raspunsul lor si raspunsul a fost "foarte bine ca nu esti multumita". Asta e. Dar oricum acum strang argumente cat mai solide si ii dau in judecata. Asta e. Daca asa merge treaba la noi asa facem.
Mersi mult!
Ionela
IOne intra la forumul legislativ. Acolo vei gasi mai multe raspunsuri. In plus incearca sa iei si tu raspuns de la Ministerul Muncii. Sa ai cat mai multe argumente. Imi pare rau, ca trebuie sa ajungi pana la judecata, dar pana la urma este dreptul tau.
Sabana spune:
Ionela scuza-ma ca ti-am pocit numele. Sunt cam obosita in dimineata asta.
Ioana81 spune:
Neata fetele!
Andreea
Osama asta isi face de cap cu masa. Nu mai am timp nici de dush. Azi noapte i-am dat bibe in patut si apoi l-am lasat pe spate sa doarma, l-am gasit pe burta. Ce m-am speriat. Asta la 5 de dim cand caraia pe aici. L-am pus pe spate, i-am dat niste ceai si apoi suzi in gura si am plecat. Am adormit, dar la 5.30 iar maraia. De ce? Se pusese iar pe burta! Devine o nebunit frecusul asta. Ma si sperie, ca ajunge pe burta si nu mai poate sa revina. Ufff!
Apropo de mancat ieri a mancat super bine (ptiu). Sper sa-l mai tina.
Luiza mersi de raspuns. Inseamna ca nu mai am mult pana la rusii astia. Eu nu mai vreau copii.Mi-a ajuns nasterea asta. M-a terminat, am ramas cu sechele, si cand ma gandesc ca de buna voie am nascut natural, bine pana la dilatatie8, ca dupa tipam ca vreau ceza si nimeni nu se uita la mine
.
Sabina nu stiu ce sa-ti zic ca mie asa mi-au facut astea aici in Ilfov. Poate la Buc e altfel, oricum e diferit de la sector la sector. Dar sa tipi pe acolo ca cica te pun sa dai o declaratie tu si sotu' in care sa specifici de ce nu ai venit in primele 3 luni. Vad ca a zis Luiza despre alocatiile astea. Eu de ce ma lupt? Ca cu cei 200.000 lei nu faci nimic, nici o cutie de NAN nu intra, mai tb sa pun 7.000 lei asta cu reducere la farm
. DAr asa stiam si eu ca de la anul vor sa dea 2.000.000lei la copil si conteaza nitel.
Apropo de lapte Topfer, i-am luat si eu lui Vlad ca facea la 2-3 zile caca. Si i l-am bagat incep, azi cate o cupa la masa, maine cate 2 si tot asa. Facea o data pe zi. Cand l-am trecut numai pe Topfer facea dupa fiecare masa. O luase razna, nici nu manca bine. Saracutul avea fundul prastie. Asa ca l-am trecut din nou pe NAN si face in fiecare zi ceas- aceiasi ora.Deci faza cu Topfer nu merge la orice bebe. Parca Anasia ai avut pb? Stiu ca cineva a avut si am scris ca si eu.
Anansia chiar asa e cu Vigantol????? Pai eu am sticluta de la 2 saptamani ale lui si mai are ceva in ea. Ce sa fac? O arunc si incep alta.
Sunt buimaca cu somnul fetelor. Cateodata zic ca nu mai pot. N-am nici sot acasa sa ma ajute, nici femeie-imi e tare frica sa o las cu Vlad, nici mama-ca e la munca toata ziua. E bunica mea dar e prea batrana si nu pot sa o chinui. Cateodata cand adoarme Vlad il duc jos in living in carut si o pun sa-l urmareasca si mai fac si eu treaba. Sambata seara il ia mama si doarme cu el si atunci stau si eu cu Cristi si savurez fiecare moment. Nici nu-mi vine sa dorm!
Iar m-am facutplacinta!
mamicile!
Ioana
de Andrei Vladimir(24.07.2006)
nunta burtik Andrei Vladimir BOTEZ
geliza spune:
quote:
Originally posted by miti2004
scuzati o mamabezmetica
vroiam sa zic La Multi Ani Gelizei !
miti, mamica de
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
multumesc
Eliza cu Oana Ilinca (7 aug 2006) si Mara Cristiana (24 ian 2002)
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
geliza spune:
Ionela, si eu sunt bugetara si am primit acel salariu bonus....uite un model de cerere (luat de pe net):
CERERE
Subsemnata ………..,angajata in cadrul firmei ………………….,solicit a-mi aproba plata unui salariu de baza suplimentar pentru nastere copil,conform urmatoarelor prevederi legale:
Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2005-2006
Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil”
Art. 3. 3) In cazul in care, din diferite motive, partile au incheiat contracte colective de munca la un nivel inferior inaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse.
Art. 2. - (1) Contractul colectiv de munca unic la nivel national cuprinde drepturile si obligatiile patronilor*) si ale salariatilor cu privire la conditiile generale de munca.- termenul patron desemneaza pe cel care angajeaza - persoana juridica sau fizica autorizata potrivit legii, care administreaza, utilizeaza capital, indiferent de natura acestuia, si care foloseste forta de munca salariata;
- termenul unitate desemneaza regiile autonome, companiile nationale, societatile comerciale, alte organizatii cu scop lucrativ, institutiile publice, asociatiile de orice fel si organele de stat.
Codul Muncii
Art.238 (1) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
(2) Contractele individuale de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca.
(3) La incheierea contractului colectiv de munca prevederile legale referitoare la drepturile salariatilor au un caracter minimal.
Art 239:Prevederile contractului colectiv de munca produc efecte pentru toti salariatii, indiferent de data angajarii sau de afilierea lor la o organizatie sindicala.
Art. 241. - (1) Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte după cum urmează:
d) pentru toti salariatii încadrati la toti angajatorii din tară, în cazul contractului colectiv de muncă la nivel national.
Legea 130/1996 privind Contractul Colectiv de Munca
Art. 11.(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte, dupa cum urmeaza:
d) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din tara, in cazul contractelor colective de munca la nivel national.
Art. 8.(2) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
Art. 24.(1) Clauzele cuprinse in contractele colective de munca negociate cu incalcarea prevederilor art. 8 sunt lovite de nulitate
In cazul in care se refuza prezenta cerere va rog a-mi preciza in scris temeiul legal (lege, ordonanta, contract etc etc) in mod explicit pe baza caruia se bazeaza acel raspuns de refuz si persoana care isi asuma prin semnatura aceasta decizie.
Data: Va multumesc,
………. ………………………..
Eliza cu Oana Ilinca (7 aug 2006) si Mara Cristiana (24 ian 2002)
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

, Cristi
(16.12.2002) si Radu
(5.08.2006)