Naturiste si homeopate (24)
Raspunsuri - Pagina 16
MRL spune:
miki-miki, danutza m-ati pus pe ganduri. Dupa stresul avut cu FIV-ul acum mai am si stresul ca nu stiu ce plantute ar fi mai bine sa le iau, cum sa le combin. Eu trebuie doar sa ma reglez hormonal. Cred ca aveti dreptate, am sa reduc nr. lor.
Am sa renunt la Bu, zmeur si rozmarin - si asa imi vine destul de greu sa le iau pt ca nu imi plac la gust, icnesc dupa ele de imi dau sufletul. Nu am luat prea multe zile din ele, asa ca renunt cu placere la ele. Eu cred ca ar trebui sa ma reglez si la scufita ca prea ma agit.
O sa iau doar Maca (chiar imi place cum miroase) 3 capsule/zi, Ulei de primula (sau Evening Primrosa) cu Vit. E 1 capsula/zi pana la ovulatie iar dupa ovulatie o sa iau Omega 3 1capsula/zi.
Cu Maca m-am lamurit, iar despre celelalte 2 am sa va scriu cate ceva despre ele.
Ulei de Primula+vit.E
compozitie: ulei de primula 500 mg, vitamina E 10 mg
efecte: reduce simptomele din timpul menstruatiei, util in reglarea eficienta a sistemului hormonal feminin, mareste fertilitatea femeilor, adjuvant in curele de slabire deoarece reduce depozitele adipoase, intretine calitatea parului si unghiilor, reduce radicalii liberi prin efectul antioxidant, ajuta la buna functionare a articulatiilor
Omega 3,
compozitie: ulei de peste 500 mg, vitamina E 5 mg
efecte: ajuta in reglarea nivelului de colesterol, ajuta in stabilizarea ritmului cardiac, ajuta in regalrea tensiunii arteriale, ajuta in travestarea momentelor de depresie, ajuta in buna functionarea a sistemului nervos, ajuta in stimularea imunitatii organismului
madalina, AC inseamna anticonceptionale. Tratamentul Liviei contine foarte multe plantute si iti spun drept ca imi este foarte greu sa inghit asa de multe. Eu stau foarte nasol cu papilele gustative, cum simt un gust aiurea cum icnesc rau de tot.
Oricum eu o sa fac ecografii lunar sa vad cum ma voi prezenta in preajma ovulatiei si atunci o sa imi dau seama ce efect vor avea asupra organismului meu. Am sa fac si dozari hormonale la CM-ul urmator sa vad cum stau cu FSH-ul.
Pupici
miki-miki spune:
MRL , Maca si Omega3 e super. Nu tb sa iei Omega 3 numai dupa ovulatie, se ia tot timpul. In privinta uleiului de primula cu vit E am rezerve. Spune-mi ce alte pb de sanatate ai? Colesterol mare, trigliceride ai?
Miki
MRL spune:
miki-miki, nu iti pot spune daca am probleme cu colesterolul sau ceva legat de trigliceride. In schimb:
- probleme cu mijlocul - am observat ca durerea apare mai mult la ovulatie sau in preajma CM, dupa tratament homeopat am redus foarte mult din intensitatea durerilor
- probleme cu circulatia (eu iau Aspenter 1 la 2 zile) - am avut in urma cu 2 luni o perioada cand aveam mana stanga amortita iar noaptea imi amortea si piciorul stang. Am fost la cardiolog, mi-am facut ecografii, eletrocardiograme, mi-am controlat tiroida - inima merge bine dar mi-a recomandat sa iau tromboass 1 la 2 zile pe o perioada nedeterminata, ca sa am circulatie bune a creierului, cica am o vena care este mai groasa si sa nu am probleme mai tarziu, adica la batranete. Am ajuns si la Fundeni de mi-am facut analize si acolo dr. mi-a spus sa renunt la tromboass si sa iau aspenter 1 la 2 zile.
- de multe ori imi troznesc genunchii cand merg (presupun ca sunt mici probleme cu articulatiile), iar noaptea simt nevoia sa imi intiand piciaorele si atunci imi troznesc. Oricum problema asta am mai avut-o si o remediasem cu homeopate, cred ca o sa rec din nou la ele, dar abia la sfarsitul lunii urmatoare ajung pe la homeopat
- probleme la cap am din belsug - rinita alergica, sinuzita tratata homeopat, dureri nashpa de cap si urechi daca stau in curent
- probleme cu caderea parului si ruperea unchiilor destul de usor
- si daca stau sa ma mai caut mai gasesc. Oricum am recomandarea sa fac o poza mica la cervical, dar o mai aman putin
Pupici
danutza_c spune:
Miki, iau naturiste de o luna fix, mi-a venit un cm care a fost mai normal decit ce am avut in ultimile luni in ce priveste perioada (30 de zile) si fluxul (singe rosu si ceva mai mult decit am avut in ultimile luni cind era foarte putin si maroniu). Inainte de operatie aveam cm la 28 de zile +/- 2 dupa oeratie s-a zapacit de tot si nu am mai reusit sa ma reglez. Sper sa reusesc cu plantutele.
MRL, asa cum ti-a spus si MIki la omega3 nu se face pauza, ia continuu. Nu esunt contraindicatii si mai mult face bine si la sistemul circulator. Si regleaza si metabolismul lipidic (colesterolul si celelate grasimi din singe).
Eu stiu ca de fapt vit E nu e foarte indicata pentru trat infertilitatii. Luam si eu intr-o perioada si am mers la un acupuncturist care era chinez (cu studiile in China) si el mi-a spus ca sunt foarte multe produse care se spune ca sunt indicate pentru trat infertilitatii dar de fapt nu fac chiar bine. El era specializat in trat infertilitatii. Printre ele era si vit E.
Eu cred ca daca iei acuma maca si omega 3 e exact ce iti trebuie.
E bine ca iti faci echo periodic.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472 Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!!
MRL spune:
danutza, de maine trec si la omega 3. Imi aduc aminte de cand eram mica cum ma alerga mama sa inghit bilutele cu ulei de peste, ah ce le mai uram atunci. Ulei de primula cu vit E o sa iua doar 15 zile pe luna, nu vreau sa abuzez - si eu stiam ca daca iei vitamina E in disperare dauneaza fertilitatii. Stiam ca se recomanda in jur de 10-15 zile pe luna.
pupici
danutza_c spune:
MRL, si eu imi aduc aminte ca luam o chestie super scirboasa si uleioasa cind eram mica dar parca era vitD.
Acuma iau si eu ulei de peste in fiecare zi.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472 Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!!
MRL spune:
Fetelor, va pup si va spun noapte buna. Fug repede in pat ca striga sotul dupa mine, cica nu poate sforai daca nu ma simte langa el.
Pupici
miki-miki spune:
Danutza mai multa menstruatie si mai rosie e de la Maca (pe asta am verificat=o si eu). Eu vitexul nu l-am testat pana acum si eram curioasa cum e.
MRL Pt ingrosarea sangelui tb sa consumi multe fructe si legume care au culoarea rosie (contin flavonoide) sau poti lua integratorul Flavonoid complex de la GNLD International. Ac impreuna cu Omega 3 fac o combinatie f buna si fuidizeaza sangele. Omega 3 previne formarea cheagurilor de sange, accidentele vasculare ,infarcturile. Cu calciul cum stai? Pt dureri de CM este f bun Cal_Mag tot de la GNLD care contine calciu din coji de oua (organimul il asimileaza f bine si nu te ingrasi) , Mg si viatmina D3.
Miki
danutza_c spune:
Miki, am luat doar vitex anul trecut dar o singura capsula pe zi, acum iau 2/zi. Nu stiu sa iti spun daca am simtit ceva, am sperat ca o sa-mi scada fsh-ul dar scaderea a fost nesemnificativa, tot peste 20 a fost.
Dar nu apucasem sa iau decit 1 luna inainte sa vin in tara la fiv.
Am sa iti spun daca se simte vre-o diferenta. Trebuie sa fie niste modificari care se mentin in timp altfel poate fi doar o intimplare.
Scrie-mi pm cind ai rezultatele la analize.
sandaa spune:
Multumesc Adimercedes pentru ca mi-ai raspuns. Ce doza se ia de capsule de usturoi? Sotul meu acum nu are asa de mare dar are un servici stresant de aceea cred ca ia crescut si tensiuneaia. El ia si branca ursului in paralel dimineata si seara.
As vrea sa va mai intreb daca omega 3 si maca e bun si pentru barbati. Multumesc mult.