veninul de albine

veninul de albine | Autor: mirelaispir

Link direct la acest mesaj

va rog un sfat!
de curand m-a intepat o albina. toate bune pana aici. dupa vreo 2-3 ore mana mi s-a facut bustean si ma durea ingrozitor (intepatura a fost in palma, langa incheietura degetului mare) de parca imi strivise ceva mana. am mai fost intepata de albine, dar asa durere nu am avut niciodata. m-am mai si umflat,dar ca acum nu.
imi puteti spune vreun tratament pt intepaturi de albine / viespi? a mai patit cineva asa ca mine?
multumesc pt raspunsurile pe care le voi primi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Sigur ai facut o alergie...mi s-a intamplat si mie in luna de miere in creierul muntilor. Imi amintesc ca am luat un Claritine( antialergic) si m-am prezentat de urgenta la spital , unde mi s-a facut o perfuzie pentru eliminarea veninului din organism.
Ai grija si fereste-te de acum inainte de asemenea intepaturi...

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Fenistil gel e bun, dar din cate spui tu ai facut o reactie alergica, poate ar fi bine sa te vada un medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

stiu doar ca locul trebuie frecat foarte bine cu sare imediat. pe mine m-a intepat o viespe acum vreo luna si asta am facut, desi nu-mi mai simteam mana deloc in cateva ore. a doua zi, nu mai era nici urma de intepatura, nici altceva.

Edit: s-ar putea sa fii alergica, intr-adevar, la venin de albine. pentru asta, tre' sa mergi la doctor.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

multumesc pt raspunsuri! este posibil ca, dupa sarcina sa ma fi capatat cu aceasta alergie??? aveam probleme si inainte cu intepaturile, dar nu asa. acum vreo 4 zile da cand m-a intepat albina si ma mai doare inca mana (parca toate oasele din palma mi-ar fi fost strivite cu un baros!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu e de glumit cu asta. Sigur e alergie. Exista un remediu de urgenta, epipen se numeste. E bine sa ai unul la tine si sa-l folosesti imediat dupa intepatura, apoi sa mergi repede la medic. In mod normal te ajuta Claritin. Dar poti sa faci o reactie serioasa, soc anafilactic si atunci e de folos Epipen si mai ales mergi cit poti de repede la urgenta. Nu vreau sa te sperii, dar e vorba de minute. Daca vezi ca nu e in ordine nu astepta prea mult.
Stiu pe cineva care a avut reactii serioase in tinerete, apoi a mai fost intepat si nu a reactionat neobisnuit. A crezut ca a scapat. Acum vreo doi ani a facut soc anafilactic in urma unei intepaturi si numai Epipen l-a salvat, ca erau departe de spital si a durat pina cind au ajuns acolo...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Revin, ca nu vreau sa te sperii. Bunicul meu e alergic la intepatura de albine. Se umfla destul de tare dar nu am ajuns la urgenta cu el.
Zic doar sa fii precauta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

S-a umflat doar mana sau te-ai umflat tu? Daca e doar mana , e ceva normal. Eu am albine la tara si m-au intepat destule cand ajutam la scos mierea. Dar nu mi s-a intamplat nimic, desi mi se umfla mana sau ochii -dupa caz, depinde unde ma intepa. Odata nici nu am mai vazut ca mi se umflase fata , ma intepase langa ochi. Eu zic sa nu te sperii, veninul de albine este sanatos, e bun la reumatism.
Depinde unde te inteapa, in functie de asta se umfla mai mult sau mai putin.
Daca e alergie, pe langa umflatura trebuie sa ai si mancarimi, iritatii ( pete rosii sau altceva) , transpiratii, stare de rau general. O simpla umflatura locala nu indica alergie, e ceva normal .

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

Anda, mi s-a umflt doar mana pana la cot si era rosie. am avut si mancarimi si o stare destul de urata (frisoane, ceva temperatura). albine are si tatal meu si eu mergeam sa-l ajut la scos mierea, dar aveam grija sa nu ma intepe nicio albina (mai erau si accidente, dar nu asa cum s-a intamplat acum). de doi ani nu am mai fost sa-l ajut pe tata (din cauza sarcinii, mi-era teama de vreo reactie urata) si acum am constatat ca am devenit mai sensibila la intepaturi.

Ramona, multumesc pt sfaturile date. Claritinul cred ca poate fi luat fara reteta, dar celalalt? stii cumva si cum se administreaza? imi voi cumpara sa am in permanenta la mine, pt ca nu-i de glumit. stiu o persoana care a murit din cauza asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Eu am auzit ca in perioada asta veninul albinelor si-al viespelor e mult mai concentrat ca de obicei si de asta durerile sunt mai intense...

Mergi la inceput

Epipen e ca o injectie pe care ti-o poti administra singura. Contine epinefrina. E recomandata daca apar semne de posibil soc anafilactic: senzatie de blocaj in git, umflaturi in zona gurii sau oriunde la fata sau daca apar bubite.
Nu stiu daca se gaseste in Romania, presupun ca da. Un alergolog probabil ar sti sa-ti raspunda sau intreaba la o farmacie buna. Chiar daca nu au, pot da comanda. Nu stiu sigur daca ai avea nevoie de reteta.
Chiar daca iti administrezi injectia trebuie sa mergi la medic, pentru ca in citeva ore simptomele pot sa reapara. Asta e o masura de urgenta, ajuta pe moment.

Mergi la inceput