Mamici de noiembrie - decembrie 2006(47)
Raspunsuri - Pagina 23
roxanica2006 spune:
DENY75, cum poti sa spui ca ne-ai plictisit?Tu vorbesti de o minune, de doua minuni, de daruri divine, si noi sa ne plictisim. Imi pare rau pentru dramele voastre, dar vezi ca D-zeu v-a rasplatit credintza si acum amandoua surioarele sunteti fericite si sanatoase. Va doresc din toata inima nasteri usoare si copii sanatosi. Ce fericire imensa in familia voastra!!! Se spune ca adevarata fericire e sa nasti copilasul mult asteptat, dar sa vina pe lume in doua zile doi copilasi adorati, cum s-o cataloga?CRed ca nu s-a inventat termenul. Il inventati voi doua acum.
Si ce putin timp a mai ramas pana la intalnirea cu ingerasul tau. Mi se pare perfect normal sa ai emotii si sa traiesti la cote maxime momentul, dar nu uita ca pe langa familie suntem si noi langa tine, mereu. 
Tu vei naste prin cezariana din motive medicale sau la alegere? Scuze daca ai mai dezbatut subiectul , dar memoria mea..
ROXANA
32 +
DAVID MIHAI
alexandra_25 spune:
Buna dimineata mamici cu burtici.....!
Cum a-ti dormit.....sper ca vedeti ca de data asta sunt foarte matinala.....
....curios si foarte pofticioasa....m-am trezit la 7 si a trebuit sa ma duc sa-mi fac gris cu lapte....cu ala m-am trezit in gand......
...foarte bun a fost...acum pot sa ma duc sa mai trag un pui de somn....
Vad ca sunt mamici care s-au facut deja frumoase....chiar Bambo ne-ai facut curioase....vrem poze.....
Si eu ar trebui sa ma duc la tuns....am o freza...de ma vede asa bebe se sperie saracul de mine.....
Aelita ai dreptate.....asa e....imi si schimb semnatura...o sa zica fetele ca ele tot cresc la saptamani numai eu descresc...
....
Fetelor s-a cam incurcat tema zilei cu facutul curateniei...pana la urma nu se mai stie daca-i alergati pe sotii vostrii pentru
...sau ca nu vor sa faca curatenie.......
Dolores si Asiza...ziceam de mine ca sunt matinala....pai voi v-ati trezit cu noaptea-n cap.....
Dolores..cum te mai simti?....culmea ca eu dupa diazepam dormeam dusa....depinde de organism...sa stii ca la faza cu sotii suntem pe aceasi unda...si al meu plecaca dimineata si vine seara..asa astept ziua de duminica ca pe nu stiu ce...atunci avem timp sa mai povestim si sa stam impreuna...asa ca te inteleg perfect..
...
Asiza.....tinem pumnii pentru analize....sa iasa bine....
Deny75....mai ai un pic.....lasa ca DD o sa va ajute pe amandoua sa treceti cu bine peste tot si atunci cand o sa-i aveti in brate o sa uitati de toate....faceti botezul deodata???....
Satmareanco.....ai revenit?....ma intrebam eu pe unde umblii....adica tu ai chefuit....

Gata v-am 
...pe toate si am fugit sub plapumioara....m-a luat un somn......
Sa aveti o zi frumoasa.....
alexandra
36 + cu
Mark Andrei
poze
"Una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina."
alexandra_25 spune:
Am uitat ceva........sa schimb semnatura......suntem acum mai mici cu o saptamana.....
alexandra
35 + cu
Mark Andrei
poze
"Una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina."
aelita spune:
dolores,te inteleg,nici eu nu prea cer ajutor de fel.nu poti face cumva sa iti ia din cont plata facturilor sa nu mai umbli dupa ele? cel mai urat imi e sa stau la cozi,nimic nu ma scoate mai rau din sarite,decat ghiseurile!
nici cu diazepam nu dormi?? of,of..
macar incearca ziua.sau acum,daca reusesti.
ia uite alta somnambula: asiza! m-ati ajuns din urma!
deny,gata,iti vine sorocul?? pai sa iti spuna ce iti face! doar nu te duci acolo sa te ia prin surprindere!e misto si cu cezariana asta,pe-o parte..ca nu mai stai cu grija,cand o fi,cand o fi...
maaama si sora ta la fel,parca v-ati planuit !dar voi traiti la indigo si cu bebeii morti? doamne,ce povesti! tu o astepti pe Irina,si sora ta ce asteapta? sanatate multa,draga mmea,si sorei tale la fel,si celor doi bebelusi mult asteptati de intreaga familie !!
roxanica,sa le pozez toate? normal ele sunt pijamalute.pt afara am alt fel de costumase,cu pantalonasi separati,din tricot,pt iarna.
e posibil sa fi fost contractii ce ai avut la nunta,dar daca au trecut,e bine! ai scapat! bine ca te-ai dus acasa .
kokorina,trezirea!
29+
Mirona spune:
buna dimineatza fetelor,
imi pre rau daca v-am tinut pe careva pe jar. Ieri am stat mai mult in pat, am mai revenit pe la calculator - doar sa va citesc si tzusti din nou in pat.
am retinut ca aveti cateva termin-uri la medic ... asa ca BAFTA fetelor la eco!
Tema zilei de ieri: eu as vrea ... dar n-am cu cine - ca a citit el in MAMA si copilul ca nu mai avem voie.
Alex sa nu crezi mama ca nu te bag in seama - iote am si pus inca 2 poze noi - dar doar cu burtoku.
FETELE NOI poate ca ati observat deja - noi avem un user comun in yahoo - acolo avem fiecare cate un album de poze. Daca sunt doritoare printre voi sa va puneti pozele la comun cu noi ... deci sa aveti si voi un album propriu acolo ... dati un Pm la oricare fata sa va dea parola si eventual ceva lamuriri daca aveti nevoie. Nu aveti PM activat? Simplu: meniurile de sus stanga -> Mesaje private -> Optiuni -> Acolo bifati sa puteti primi. Aceeasi parola va este folositoare si pentru mailurile noastre comune unde veti gasi multe multe informatii utile.
Deny se pare ca nu mai ai mult. Bafta multa si numai bine si tie si surorii tale. Ingerasii sa va aduce numai bucurii in familia greu incercata. 
mai fetelor cam atat. Acum trimit mesajul si ma apuc sa va pove prin ce am trecut ieri cu nenea dr., ok? ... asta asa ... sa nu iasa un roman. ![]()
Revin. 
Miro
37+ cu 
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
aelita spune:
alexandra,atunci ramai pe loc doua saptamani,important e mai spre sfarsit sa stim in ce stadiu te afli :)
si eu am bagat lapte cu cereale.
asa e, eu m-amincurcat rau cu fetele,ca nu mai stiu cand era vorba de sex,cand era vorba de frecat geamuri,cand era vorba de pozitii,cand de stat pe scaun si el la treaba...dar tare m-am distrat.eu am pus totul pe seama sexului:))
Miro,lasa,bine ca ai stat in pat! sper ca ti-a prins bine! si sa nu mai ai probleme cu tensiunea!
29+
Mirona spune:
asadar fetelor v-am promis o istorioara despre CTG-ul prin care am trecut eu.
Trebuia sa-mi sun medicul (sotul d-nei mele dr.) pe la ora 2 - el fiind de garda ieri. Am sunat - era super ocupat si-mi spune sa revin cu un telefon la ora 8 seara. Zis si facut, ma si bucuram ca este dupa ora 5 cand vine Dani acasa ... sa ma duca el si sa nu fiu nevoita sa iau un taxi - ca asa brutal conduc taximetristii ... ca imi vine sa-mi inghit bebelina la fiecare groapa din asfalt.
La ora 8 sun din nou. Imi raspunde o asistenta. D-nul dr. este in operatie, cine sunt si de ce il caut. 
Spun ca el m-a pus sa sun pe un CTG - se aude el in fundal - zii sa vina ca am vb cu moasa.
Imi comunica asistenta la telefon sa vin acum, sa ma prezint la sala de nastere ca ma asteapta moasa.
Eu nu am mai fost in acel spital decat o singura data, l-am asteptat pe dr. la intrare, el m-a condus prin holuri, etc pana unde am avut treaba.
DECI - habar n-aveam unde e sala de nastere.
Sa intreb portarul? - la care asistenta imi spune ca da si-mi inchide.
Incep sa tremur, imi iau sotul ... ma intrebam oare sa-mi iau si bagajul de spital?
Plecam - trafic - ajungem cam intr-o jumatate de ora (numai bine am si cronometrat pt ziua X cam in cat timp ajungem la spital).
Intram si dam de portar. Aveam pregatiti bani la noi, de 10 mii - de 50 si de 100.
Portaru imi vede burtoku si direct ma trimite la internari. Eu NU - ca tre sa merg la sala de nastere ca ma asteapta dr. si moasa.
Pai si cum mergetui? fara internare? Io da. Nu se poate fara. BA, ca intai ma vede si poate apoi ...
Sa-mi spuneti numai unde sa mergem ... ca vedem apoi cu d-nul dr.
Asta mirat - si mai mirat ca nu-i dam nimic - amandoi suntem muti in a da MITA.
Ne spune sa urcam la etajul 1 sala 2 e de nastere, daca nu-l gasim acolo ... sa incercam la sala 1.
Urcam .. si spre norocul nostru din sala 1 chiar dr. meu iesea. Gata - ti-a si facut?
Eu - NU. - ca abia am ajuns.
La sala 2 era foarte mult de lucru, aveau femei internate la care li se facea CTG-ul - deci nu mai aveau timp si de mine.
Vb d-nul dr. cu moasa si ia o cheie sa mergem in ata parte.
Am localizat cam pe unde sunt sali de nastere, ok - asta pt viitorul apropiat.
Pe drum spre sala unde imi va face CTG-ul ii spun de tensiune. Ne oprim sa discutam. El intelege ca am tesiunea mare toata ziulica, ii spun si de greutate- nu e normal intr-o saptamana mai mult de 2 kg.
gata - facem niste analize ... de maine te apuci si strangi urina ... toata (dar sa nu pierzi nici o picatura) si poimaine o aduci aici la laborator. In ce o strang? Intr-o galeata? Si unde o aduc? Pauza.
Ma ia la intrebari de edeme, de dureri de cap, imi spune de o reteta cu nifedipim - cum sa-l iau sub limba, dar doar in caz de urgenta ... si ajungem la sala.
Intram ... o sala de travliu cu 4 paturi, brrrrr .... de jegoase ce erau.
Decretez lui Dani - sa nu uit sa-mi pun in bagaj si lenjerie de pat.
Imi spune sa ma dezbrac si sa ma intind in pat, el pregatea aparatul.
Imi leaga de burtok doua chestii - ca doua stetoscoape - cam strans mi s-a parut ... dar am rezistat.
A dat drumu la aparat si au inceput sa se auda bataile inimioarei bebelinei.
Asa legata, eu trebuia sa apas pe un buton al aparatului de fiecare data cand simteam ca misca bebe. Aparatul trebuie sa mearga 20 de minute dupa care sa-l oprim, sa punem tot la loc si sa-i dam un bip - el trebuia sa mearga la camera de garda.
Deci - ne-a lasat singurei acolo.
Eu foarte emotionata incep sa ma concentrez si sa apas butonul cand imi simteam bebelina. Era foarte emotionant deoarece noi doi vorbeam intr-una si bebe misca din cand in cand. Ii crestea ritmul batailor inimioarei cand vorbeam cu ea - va dati seama ce ne entuziasmam noi si ce giumbuslucuri mai faceam ... numai sa vedem cum creste ritmul cardiac al copilei.
Am inregistrat 20 de minute - timp in care am avut si vre-o 4 contractii BH.
Am oprit aparatul, am aranjat pe acolo .. sim-am uitat un pic in jur.
Mizerie nu era, doar cearceafuri din o mie noua sute toamna, peste care aruncate niste pleduri din material plastic - scarboase la atingere, igrasie (n-am vazut gandaci) - si am observat langa o sala de nastere, cu calul balan si lapa imensa din tavan. M-am cam infiorat.
ce m-a bucurat era cldura - mama fetelor - te puteai dezbraca la tricou. O BILA ALBA.
Asa ... sunam medicul - ce bip?
La care asta: unde sunteti? ce ? ati terminat?
socati rau - vine si asta in 2 minute ... cica voia sa plece ... ca a uitat de noi ... si l-a sunat sotia ca terminase la cabinet si s-o duca acasa.
Cum mai sa uiti de noi?
Se uita pe inregistrare, OK e bebe, vede si contractiile, noteaza nume varsta si varsta sarcinii.
Aceasta inregistrare este valabila doar o saptamana. Mi-o da mie sa o aduc data viitoare la control sa o punem la dosar.
Iesim din sala si mergem spre camera de garda sa-mi dea reteta. Eu abia ma miscam cu burtoiul - plus ca mai aveam contractii - el ... ca merge mai repede sa ajunga la ambulanta sa predea ceva. Ok.
Noi mai incet ... mergem, dar ne oprim in fata camerei de nastere 2 ca nu stiam incotro s-o luam spre camera de garda. Dupa ceva timp se aude de jos(de laparter) cum el vorbea cu portarul si intreba de noi. Il pun pe Dani sa fuga pana jos si eu lipa lipa dupa el cum puteam mai repede.
D-nul dr. intre timp, nevazandu-ne la portar, ieas prin spate si dus a fost. Noi - socati stam cu portaru ce stam ... la care constientizam ca asta o fi plecat dupa sotie la cabinet. Ok. Pune si suna-l din nou.
Logic ca acolo era. Stati unde sunteti ca vin in 10 minute. 
Dupa alte 15 minute apare de sus un dr. rezident si intreba de noi - ca l-a sunat d-nul dr. sa ne dea o reteta ca el s-a dus s-o duca pe d-na dr. acasa si mai dureaza o ora.![]()
Ne da asta reteta si parasim si noi spitalul pe la 10 seara.
Concluzie?] Iau nifedipin doar in cazuri extreme - nu inainte de ai suna pe unul dintre ei la telefon.
Analiza de urina? ce unde cat si cum? habar n-am.
Greutatea? La fel.
edeme nu am, dureri de cap nu am ... dar poate ca o sa-mi apara din moment ce am un asemenea haotic lana mine.
fetelor - aveam si ceva bani pregatiti - dar cui sa dai? Lui- care aproape zburda pe langa noi si nu statea locului o clipa? nici macar pentru explicatii? Portarului? Cre era mai nedumerit decat noi? Rezidentului? - care nici macar de reteta nu s-a ocupat ca lumea - ci a scris de mana ce sa cumpar, numele si varsta sarcinii pe spatele unei adeverinte medicale - si si-a pus o parafa?
Vai mie! ce ma asteapta.
Cam atat. daca vrea careva si este interesata de cum arata foicica de la miraculosul aparat - pot sa-i fac o poza si s-o pun in album.
la toate si fug in pat.
Miro
37+ cu 
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
Dorsilia spune:
Miro!
ce nebunie! de asta aveai tu nevoie? mai bine stateai in patut linistita nu alergai pe culoarele spitalului, ca mare lucru nu ti-au facut. Ce brambureala, ma ia cu nervi iarasi cand citesc, desi nu-mi dau drumul la gura de fiecare data.
Hai ca ai ajuns la liman deacum, de la 37 de saptamani e ok pt bebelina ta si daca se naste. Hai cu tu esti tare, ai moralul la locul lui si daca vrei, poti sa-l faci pe nenea dr sa nu mai zburde atat ci sa stea locului sa te vada
pupi
ingeras26a spune:
quote:
Originally posted by chris80
fetelor, intrebati dr la cat timp dupa nastere se recomanda reluarea vechilor obiceiuri, ca finei noastre, dupa nastere normala, i-a zis sa stea cuminte 4 luni, adica de-a dreptul 120 de zile.
chris32+
alexandra
Aoleeeeo! NUUU, eu am inteles ca 6 saptamani :)
Pupicei, Ingeras
30+
Maya
ingeras26a spune:
quote:
Originally posted by ramsan
E ok cu prezervativ... daca si el e ok sa-l accepte... oricum cred ca asta va fi solutia de contraceptie post-natala, ca nu vreau sa iau nici un fel de pilule (chiar daca bebe ar suge non-stop tzitzi, eu nu ma bazez pe asta)..
Dolores
Ramona36+
Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
Poti sa ramai iar gravi, chiar daca alaptezi, deci nu ai CM :) asa ca...depinde ce vrei si cand vrei :)
Pupicei, Ingeras
30+
Maya