Mamici de ianuarie - februarie 2007 (26)
Raspunsuri - Pagina 9
aelita spune:
Alina,foarte frumos carutul.si eu caut tot albasttru cu rosu.
nu inteleg de ce e diferenta de pret la culoare???sau era diferenta de magazin?
lenjeria 1.25 milioane? 4 milioane?cat vine asta in euro? pt patut de copil?pune poze cu lenjeria.
twety,aventura,cosuletul,l-am luat din carrefour,dar nu din tara.sper sa gasiti si voi in carrefour in bucuresti la fel.nu stiu daca e scump,eu vad la voi niste preturi imense la tot.a fost 73 E cu totul.
Haricleea,vai,cati bani pierduti !! imi pare tare rau ca treci prin asta!nu plange,te rog,nu te speria ,calmeaza-te,vorbeste cu fetele sa itirecomande un alt medic,solutii exista,dar ia-le ,te rog,cu calm! ai grija de tine acum,numai plange!
Liuda,eu ziceam de Paraschiva,si evident ca glumeam!nici nu ma gandesc ca ar pune cineva Paraschiva.
aventura,multumim pt informatiile cu alaptatul!!
criss,nu conteaza in ce il tii la inceput copilulbineinteles ca de obicei se pune direct in patut.cosuletul e doar un moft,cred,nu m-am putu abtine sa nu il iau.dar stai linistita.se spune ca e mai bine pt el sa aiba un loc mic,sa nu se simta dintr.o data in larg,dar siin patut se pot amenaja diverse ca sa fie el mai strans.e cum zice si Liuda.o cheltuiala in plus,deci nu e neaparat necesar.
daconst,mai mult asta e avantajul cosuletului,ca il tii in camera si nu iti ocupa loc(desi eu am loc side patul de lemn,dar e mai bine cu unul maimic) si ziua il poti muta siin alta camera,in sufragerie,pus la fereastra sa aiba lumina,si tot asa...ca sa numa plimb cu carutul prin casa.
cristiana,hai ca iti dau pupici
,nu iti mai dau curea :)
roandre,bravo pt ecografie!
eu vreau sa il obisnuiesc pe bebe sa doarma in orice conditii,si oriunde,pt ca vor fi momente in care va trebui sa mai doarma siprin deplasare,si sa nuse chinuie.sa doarma si in masina,si inca rut,si in scoica,si iin patut,si apoi nu osa ii fie greu sa se schimbe de colo colo.sa prinda somn sanatos ca ta-su,sa tai lemne pe ei.
Alinaxa,eu am tras cu smotrul in casa,cu mancarea apoi,si apoi cu musafiri.de-aia nu am fost pe aici,imi pare rau ca esti singurica in weekend,asa e,fetele cam dispar.
megbeng,ai grija de tine!
cris68
laptele matern,consider ca e alegerea fiecareia,nu ecazul sa judecam.pt cine nu va alapta,e o alegere persdonala,nu e o crima.eu am sa alaptez,dar niciodata nu voi jueca o femeie care nu alapteaza.nici nu as incerca sa o conving de contrariul,banuiesc ca inainte de a lua decizia stie despre ce e vorba.atat timp cat in unele tari concediul de maternitate e de 4 luni,inseamna ca daca era o crima sa nu alaptezi,guvernul ar fi fost pus la zid.mamele,si nu e vorba de cateva,deci e vorba de miile de mame,zecile de mii,merg la munca dupa 4 luni,lasa copilńul la cresa sau cu bunicii .stiu ca unele irme ar da nu stiu ce pauze de alaptat..ce sa alaptezi,nene,daca lucrezi la o ora doua de casa si pleci la 7 si te mai intorci la 7 seara? ce-i mai dai bietului copil sa suga? si tu cum stai cu sanii varza 12 ore pe zila serviciu?
asa cum inteleg ca acele mame nu au incotro,si nu se intampla nimic cu generatii intregi de copii,cu tari intregi de copii,asa le inteleg sipe cele care iau din proprie intiativa aceasta decizie.sigur nu se va intampal nimic cu copiii lor,nu are sens sa le speriem,nici sa le marginalizam,nici sa le judeacm
bine,eu vorbesc acum de cele care daucateva luni...dar pana la urma le inteleg si pe cele care nu dau deloc.daca le speriem pe ele,se vor speria simamicile care nuau lapte deloc! o fi consolarea ca "eu am vrut dar nu am avut" dar daca le speriem ca vai ce copii bolnavi vor fi,ele ec sa faca,sa se dea cu capul de pereti?.
Monicutz,daca ti-au spus ca e alegerea ta cezariana sau naturala,ma gandesc ca nu ai nici un pericol nicium,altfel ar fi ales ei pt tine.
pupici pe burtici! sa fiti cuminti!
29
Liuda spune:
alo
buna dimineat!!!
nici o miscare?
asta e adunci nu stau si eu mult
bai ati intrat si cu laptele in polemica ca si cu nasterile - ca daca nu o sa aveti lapte - asta e, treceti la alte variante si nimeni nu o sa poata sa va condamne, sau daca copilul e alergic la lactoza - la fel o sa ajungem la alte prafuri care nu contin lactoza.... dar in general se zice ca ar trebui sa avem si lapte si sanatate si rabdare, cine nu are asta e, bine ca santem in 2000 si sant mii de feluri de altfel de mancaruri care - hai sa fim seriosi dar contin foarte multe multe din cele necesare, poate chiar uneori prea multe incat si copii se ingrasa prea repede.... si ajungem sa promovam accelerarea acelei probleme numite obezitate.... Eu una nu am nici un gand sa indop copilul ca e cu laptele meu ca cu cel praf ...
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 25 sapt si 6 zile
Ivona1977 spune:
Buna fetele!
nimeni la cafeluta?
Eu am fost la moasa saptamana asta si bebelusa e cu capul in jos (momentan, dar s-ar putea sa se intoarca). Asa ca bagajul meu e la usa.
Pe voi va apuca brusc curatenia, intr-un mod paranoic? Se cheama 'nesting' - nu stiu in romana, dar e acelasi lucru pe care il vezi la animalele care stau sa nasca, isi fac cuib unde sa faca puii, umbla frenetic inainte si inapoi...Se pare ca li se intampla si femeilor, de exemplu daca spalati frigiderul cu clor sau faceti curatenie de 100 de ori intr-un loc...Ca pe mine nu prea, dar vad ca sotul meu a reorganizat totul prin casa, si e o ordine peste tot...Apropo de sotiori gravizi...:)
Va pup, aveti grija de voi,
Ivona 30
Liuda spune:
bai de ce pe mine nu ma apuca nici un stres de ala cu curatenia? ca eu trebuie sa ma impun sa fac ceva mai ales ca dupa cateva aplecari incepe sa doara spatele... asa ca la mine nu merge !! dar daca nu merge la mine de ce nu-l apuca pe domnul meu sa faca curat sa pregateasca cuibul????
ca eu nu m-asi supara chiar deloc daca s-ar apuca... numai ca ma ia groaza ca va face si mai rau... ca oricum nu stie nici unde e aspiratorul dap alte chestii!!!!
bai la voi e cald, ca la mine e frig afara!!!
aaa cred ca se insoara nasu la copil !!! Am aflat eri de la cineva si azi vad ca m-au chemat ei la o ciorba - cred ca vor sa-mi dea vestea!!! Se insoara in aprilie, ceea ce inseamna ca amanam botezul pana dupa aprilie sa se cunune nasu si apoi sa ne boteze pe noi!!! Dar cine stie asta asa am zis eu acum dar nu am vorbit pe tema asta cu nimeni - el saracu nici nu stie ca e nas, adica presupune ca mereu zicea ca imi boteaza copii, dar de cand cu sarcina - inca nu am vorbit pe tema asta. Am zis intai sa se nasca si apoi vedem noi!!!
cam incurcat la mine in viata cred ca nu ati inteles nimic. dar na asta este !!!
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 26 sapt
roandre spune:
aventura, saru'mana pt carucior!
Ivona1977, ma apuca si pe mine nebunia cu curatenia...si apoi tot eu sunt nervoasa si-i fac morala sotului ca nu face nimic, ca ma lasa tot pe mine, etc...nebunii de sarcina!
aelita, asa trebuie...sa-l obisnuieste pe bb sa doarma oriunde!...dar as completa, in nici un caz in pat cu voi (greu mai scapati de el) si nici leganat ca apoi va fi vai si amar de mainile si picioarele voastre!
Va pup...ma duc la mama sa pap bunatati, macar in weekend sa fiu si eu rasfatata!
Utile pt burtici, viitoare mamici
Flavia-Ioana spune:
Neatza fetelor !
Am si eu o intrebare, asa mi s-a pus mie pata in puterea diminetii, sa na gandesc daca voi avea sau nu lapte ? Sa va spun de ce...eu am pieptul tare mic, mi-a crescut foarte putin in primele 3 luni de sarcina si dupa aceea nimic-nimic. De asta ma intreb daca cu un piept mic ca al meu se va putea alapta ? Sau va mai creste in urmatoarele luni ???????
Va
dulce si va doresc o duminica frumoasa !
Flavia
24, respectiv 23
Liuda spune:
Bai Flavia tu ai pitici pe creer pe cuvantul meu!!! Asa cauti din orice sa-ti faci o problema!!! Cine ti-a zis ca marimea sanilor inseamna mai mult sau mai putin lapte!!! Stai fara grija!!! Deci daca e sa nu ai lapte - nu ai si gata si poti sa ai o tata cat casa incat barbatu tau pe una sa se culce si cu alta sa se inceleasca si tot nu are !!! Deci nu depinde de marime!!! Maica-mea are sani mici, noi (eu si sor-mea) la fel, asa e neamul nostru - dar maica-mea ne-a hranit pana la 1 an si ceva!!! Ai sa vezi dupa ce nasti ce fabrica ai sa ai de nu o sa-ti vina sa crezi!!! Si nu mai fa probleme acolo unde nu sant!!! Marimea sanilor nu conteaza pentru dilema a avea sau nu lapte!!!
Va pupic pe buric.
Catalina spune:
Buna fetele, hop si noi. Am incercat marea cu degetul zilele astea, ieri am iesit la o plimbare usoara iar azi dimineata am mers la biserica (am stat jos bineinteles). Baietelului meu cred ca ii place la biserica, e foarte activ cand sunt acolo. Acum am papat de pranz si stau in pat ca peste vreo doua ora as vrea sa merg intr-o vizita, unde cel mai probabil voi sta intinsa si voi manca. :) Oricum, dupa o sapt de stat in pat singura in casa, mi se pare ca e sarbatoare sa intalnesc oameni.
Hai sa va zic una. Ieri in parc vorbeam cu tati de nastere. Una alta, planuri. La un moment dat ii spun "bai, dupa atata stat in pat cred ca o sa imi fie foarte greu la nastere, muschii mei cred ca sunt adormiti rau". El zice "haide domne, nu mai fi panicoasa atata". Azi merge la ai lui sa ii viziteze, vine cu fata impaienjenita la mine dupa si zice "auzi, stii ce mi-a zis mama? ca daca stai atata in pat o sa iti fie tare greu la nastere" Am ramas masca, parca ieri ce ii zisesem ... sau parca statul meu in pat e o optiune personala ... Bai ce ti-e si cu mamele astea, daca a zis soacra-mea, e lege, daca am zis io, e panica. 
A, si vesnica faza "a zis mama ca la 7 luni daca nasti e ok, dar la 8 luni e nasol de tot". Bai frate, care e ma faza cu asta. Am mai auzit chestia asta dar nu mi s-a dat niciodata o explicatie si logic gandind, cum naiba sa fie mai rau ca bebe a stat mai mult in burtica? In fond ceva ce nu e dezvoltat la 8 luni nu e nici la 7.
Ia incercati insa sa contraziceti "atotstiutoarele" care va zic chestia asta cu argumente logice, sa vedeti cum sar pe voi "domne, asa se zice". Si cu asta basta ....
Va pup si va doresc o duminca frumoasa
Cata 28+
Liuda spune:
Catalino!!! Uite vezi - eu o sa mor sanatoasa! Stii de ce? Ca nu am soacra!!! Bai nu ma freaca nimeni la ceafa cu sfaturi si oricum al meu trece pe langa ureche multe chestii pe care le aude. Adica el aude dar daca e de vreo afacere, dar daca e barfa cu nastere cu cezariana, cu alea ... e pe langa el total. El stie una - nu te descurci mama iti ia tata o dadaca sa te ajute!!! Ca cred ca nu o sa ma ajute el. Logic.
In casa ma intreaba de ce nu e pus ceasul pe perete? Pai de ce? Ca nu a batut nimeni cuiul in perete, cine sa-l bata? Eu? Cica imi zice, dar de ce nu ai zis, draga, ca il trimiteam pe nea Mircea mecanicul si iti rezolva toate problemele in casa!!! Mai sant si altele de facut? Face nea Mircea!!! Tu fa lista sa nu uiti ce mai trebuie batut, facut, reglat!!!
Asa ca sa va dati seama cata treaba are el in casa. Si argumenteaza, bai ce conteaza cine bate eu sau altu, principalul ca te-am rezolvat!!! Poti sa-i mai zici ceva? Nu!!!
asa ca eu nu stiu cume cu soacra dar daca aveam una - credca era demult bagata in pamant cu una ca mine!!!
Va pupic pe buric.
maria72 spune:
Mai Liuda dar esti de coma! Imi place atitudinea ta!
E asa frumos afara ca mor sa ies si eu putin, dar cand ma gandesc ca tr sa urc iar 4 etaje ma ia groaza. Vad ca nici voi nu sunteti afara, tot mai trag de timp si cred ca se insereaza pana ma hotarasc sa ies.
Haricleea du-te mai la Buzatu daca esti din Pitesti. Eu sunt super incantata de el. Si cred ca sigur nu te refuza chiar daca ai luna mare de sarcina.
Aelita cat ai dat pe cosulet? Ca e super!