Cirese de Mai-Iunie (16)
Raspunsuri - Pagina 5
Roxana Claudia spune:
Aaaaaaaaaa....uitasem. Avem si noi o problema. De curand am schimbat pediatrul, pentru ca nu eram deloc multumita. Si dr cea noua a descoperit la putulica baiatului meu un chist smegmatic datorat faptului ca nu era decalotat si curatat suficient. Si asta doar din cauza dr dinainte, care nu ne lasa sa-l decalotam decat putin. O sa treaca, dar pana atunci tare necajita sunt, si-mi vine sa urlu...
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
POZE CU PUIUL CATALIN
mikiion spune:
Piure de dovleac
Ingr : 1 dovleac spagheti, butternut, golden, sau clasic, de circa 1kg, 125 ml apa
Prep : Spalati si taiati –l in doua. Scoateti samburii si filamentele. Puneti intr-o tava cu partea taiata in jos cu 125 ml de apa
Coaceti la microunde 14 minute sau pana e copt( sau la cuptor)
Detasati pulpa de coaja si conserati lichidul de la copt.
Cu un robot sa un blender reduceti in piure jumatate de dovleac adaugand progresiv 45 ml 93 linguri ) de lichid de la copt pt. a obtine textura dorita. Repetati operatiunea cu restul( daca recipientul e suficient de mare adaugati tot dovleacul si adaugati cam80 ml( o treime de cana)
Randament : 560ml sau 18 cuburi pt. congelat
Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Mark
mikiion spune:
V-am pus o reteta . Am sa incerc sa va mai dau. Maine am sa o incerc si o sa va spun cum a iesit.Chiar daca , am impresia ca nu ajung mult mai ieftin decat daca cumpar borcanele. In medie unul de 125ml e cam 65 de centi. Dar gasesc la reducere si cu 45 centi( canadieni.....cred ca e vreo 25000 lei un dolar). Si pe un dovleac de sub 2 kg am dat 3 dolari.....Insa poate e mai bun cel facut in casa. Sper......
Ce va mai intereseaza , sa o pun la inceput? Mazare, fasole verde, morcovi, cartofi dulci, brocoli, conopida, asperge, porumb,dovlecei. Sau fructe: mere, piersici, pere, prune, fruct in conserva. Carne: pui, curcan, vca, bou, porc, ficat, peste.
Mi-a cumparat mama o carte din Romania, si mi-o trimite, despre retete pt copii si bebelusi. Sper sa fie buna.Abia o astept.
M-am uitat si la compozitia de la Milupa...Pe fuga ca plangea Marc si nu m-a lasat sotul..... Dar mi-am dat seama ca e la fel de incarcata........
Vivigheaici se recomanda sa nu se cumpere borcanase care contin amidon sau tapioca. Ca atunci concentratia de fruct, leguma e prea redusa. Ce am cumparat eu( pt. stocuri ca erau reduse) nu aveau decat fruct , apa si acid ascorbic. Erau si unele cu amidon, in special cele care contineau banana. Banuiesc ca nu mergea reteta altfel.
Mihaela si Marc-Adrian poreclit Hercule( 4 iunie 2006)
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Mark
ralucis spune:
Buna dimineata! mikiion, multumim pt reteta, daca poti sa mai pui si altele, eu mi-am facut un doc cu diversificare in care am pus tot ce am gasit aici la ciresci si pe dc si imi sunt utile toate informatiile. ma gandesc si eu sa pun deja legume la congelator, pt iarna, dar nu stiu cum e mai bine sa le pun, portionate mic, dar crude, sau deja fierte, eventual doar trecute printr-un jet de apa fiarta? ama, sa stii ca noi n-avem dinti, dar mereu cand o iau in brate pe ilinca ma musca de gat, ma zgarie, ma trage de par, si aici trebuie sa fiu atenta ca ii raman fire in manuta si pe urma baga mana in gura, deci... tot asa si cu suzeta, pe la 6 jumate dimineata o apuca maraiala prin somn si mai doarme pana pe la 8, dar doar cu suzeta, care ii tot cade din gurita si ajunge sa fie plina de parul ei de la ceafa pe care il gasim in fiecare dimineata pe cearsaf. asa ca si aici trebuie sa fiu atenta, sa nu inghita par. roxana claudia, eu ti-am zis de body-uri, chiar ma bucur ca ai fost de aceeasi parere cu mine ca sunt super, alte prietene au fost cam sceptice.
si inca ceva,nu stiu daca sa ma laud sau nu, dar ieri ilinca de fiecare data cand o puneai pe burta se intorcea singura pe spate si, tot asa face cum ati spus voi, vrea sa se ridice sg in fund, chiar si in carucior, de fapt e de ajuns sa o ating un pic pe degete ca se si prinde de mana mea si vrea sa se ridice. cred ca are ceva muschi la burtica, nu gluma! nu mai spun la baie, avem, o cada cu suport pt spate, poti lasa copilul ca intr-un fotoliu in ea, si nici aici nu o mai pot stapani, numai in fund vrea sa stea.
ralucis spune:
dar cu asta chiar ca ma pot lauda: fata mea canta! adica, cand canta mama, adica eu,canta si fata, cu aaaa, eeee, iiiiii. cand tace mama, tace si fata, am si inregistrat-o pe telefon, drept dovada. hiturile sezonului sunt ghita, are mama o fetita, in padurea cu alune si toate melodiile de pe cutiuta muzicala cu teo & co. eu is mare cantareata de felul meu si toata sarcina i-am cantat si dupa nastere la fel, poate de asta. cred ca incep sa caut deja gradinita cu ore de canto !
Roxana Claudia spune:
Ralucis - saru'mana! Io am luat doar de acolo body, de cand mi-ai zis tu. Am prins si reducerea si am luat si dupa aia. Astept reducerea de primavara .
Auzi tu, maine-poimaine auzim si de fetita ta, mare cantareata ca si Cleopatra... Si noi ascultam aceeasi cutiuta muzicala dar baiatul meu doar asculta atent nicidecum sa cante. Deh....baiat!
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
POZE CU PUIUL CATALIN
LYLY809 spune:
Simona, ti-am trimis mesaj pe e-mail!
Ralucis, imi dau si eu cu parerea, eu zic sa congelezi legumele crude pentru supa ( cele care nu se gasesc iarna, adica dovlecel,conopida, ardei) si fierte si mixate cele pentru piure. Felicitari pentru papusa cantareata, da' in Clubul Razaciosilor de ce nu poftiti?
Roxana, te pup, ma bucur ca-i merge luiCatalin bine
Mihaela, multumim pentru reteta... ma intrebam, daca coc la cuptor dovleacul, il mixez apoi cu nitzica apa? Parca scrisese Inaioana cesi cum, dar nu am salvat linkul Pe mine ma intereseaza cum se conserva conopida... pentru supic o sa rup buchetele mici-mici si le pu in pungulitze asa, crude... si dovlecelul piure as vrea sa stiu cum il faceti voi, pentru supa tot cubulete mici si crud la congelator il conserv.
Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006
CLUBUL CIRESHELOR RAZACIOASE
ALBUM POZNE
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by ralucis
lyly, astept sa prind o poza hlizita si ne inscriem si noi!
Nici o graba, nu plecam nicaieri! Va asteptam cu drag
Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006
CLUBUL CIRESHELOR RAZACIOASE
ALBUM POZNE
Lya spune:
Lyly,ti-am trimis 2 mail-uri!Le-ai primit?
dewww.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty&Erikutz