Virsta de pensionare ???

Virsta de pensionare ??? | Autor: liliana29s

Link direct la acest mesaj

Stie cineva care mai e virsta legala de pensionare?? Se mai poate iesi anticipat la pensie si daca da la ce virsta ?? Ma intereseaza pentru mama mea daca are dreptul de pensionare anticipata la 56 ani.
Stiu ca trebuia sa postez la capitolul cu legi ... dar m-am gindit ca aici intra mai multa lume si poate primesc un raspuns. Rog moderatorul sa mai lase subiectul aici macar citeva ore.

Liliana si Dani

poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Si eu astept cu interes raspunsuri .

Claudia, Melissa & Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

www.cpmb.rdsnet.ro/" target="_blank">raspuns 1, www.ele.ro/articol_2045.html" target="_blank">raspuns 2.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Am citit amindoua raspunsurile multumesc tare mault dar as vrea sa stiu daca a-ti auzit ceva, ca nu mai e valabila iesie la pensie anticipat. Am inteles ca ar fi intrat de curind in vigoare dar nu stiu nimc sigur.

Liliana si Dani

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

cele mai recente informatii, din 9 oct., le-am gasit www.sfin.ro/articol.php?id=6328&pager_text=0" target="_blank">aici (mai exact, pe a doua pagina). pentru siguranta, da o cautare pe google sau suna direct la casa de pensii din judet. se poate sa fie vorba, totusi, doar despre un proiect de lege, care sa intre in vigoare dupa integrare.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Informatii de la sursa: lucrez la Casa de Pensii

Mai este valabila pensionarea anticipata, cu 5 ani inainte de implinirea varstei standard, varsta care difera de la persoana la persoana in functie de luna si anul de nastere.

Mult vehiculatele zvonuri cu privire la anularea pensiei anticipate nu se refera propriu-zis la disparitia acesteia cat la o schimbare de viziune. Im momentul de fata pensionarii anticipati sunt penalizati cu un procent din bani pt ca au beneficiat de "favoarea" de a iesi mai repede la pensie. Penalizarea se ridica in momentul in care persoana implineste anii pentru limita de varsta.

Modificarile ce se doresc a se aduce in legislatie cu privire la pensia anticipata nu se refera la disparitia ei ci la faptul ca penalizarea asupra banilor nu se va mai ridica niciodata, deci chiar daca persoana indeplineste conditiile de limita de varsta, penalizarea nu se va mai ridica.

Sper ca am fost oarecum clara in exprimare, am incercat sa evit limbajul de specialitate care ne ametzeste pe toti de cap cand vine vorba de probleme de felul acesta. Daca mai aveti intrebari ca stau la dispozitie.

Pupici,
Angelique

pozele mele
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48808&whichpage=7" target="_blank">povestea nuntii
luna de miere

Mergi la inceput