Fibrom uterin (16)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ada_b spune:

S-ar putea sa am probleme, voi ce ziceti? La ora asta nu il pot suna pe Dr. T, abia luni il sun.
Nu stiu ce sa fac:

Pe 26 ianuarie a venit CM in mod normal.
In 01 februarie am facut diphereline si pe 2 februarie a pornit din nou CM.
Acum, 09 februarie iar a pornit CM cu dureri, cu de toate!

In concluzie, de 2 saptamani nu s-a oprit CM. Dr. T a zis ca daca dupa diphereline nu se opreste sangerarea sa ma duc sa ma opereze. Dar eu tocmai asta vreau sa evit in acest moment!
Simt ca ma lasa puterile si nervii!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicooleta27 spune:

quote:
Originally posted by antonia2006

Buna fetelor.
Eu nu am fibroame, dar intru doar ca sa va scriu despre verisoara mea, poate ca exemplul ei va poate ridica moralul si va da sperante.

Ea face in vara 39 de ani, are mari probleme cu fibroamele (fibroame in peretele uterului, fibroame in exterior, in interior, un fibrom care ii apasa pe col si un nodul pedicular). In 2005 a pierdut o sarcina la 24 de saptamani, se pare ca vinovat a fost mai ales fibromul care ii apasa pe col si care i l-a si deschis. Doctorii nu i-au mai dat nici o sansa sa poata duce o sarcina la bun sfarsit, era foarte greu si sa ramana insarcinata; pe rand i s-a propus operatia normala pt. indepartarea fibroamelor, embolizarea, i s-a spus ca nici asa nu are sanse sa tina o sarcina, uterul ei era mutilat din cauza fibroamelor. In 2005, la 24 de saptamani de sarcina, cel mai mare fibrom avea 9,5 cm pe 4,8 cm. Nenorocirea a fost ca ea s-a simtit foarte bine, nu a durut-o nimic, nu a avut greturi, asa ca a continuat sa se duca la servici fara sa stea la pat. Nici doctorii nu au considerat ca trebuie sa i se administreze vreun tratament pt. sustinerea sarcinii,asa ca in final a pierdut sarcina si a fost terminata psihic. Dupa toate asta s-a uitat pe desprecopii si a vazut recomandarile Liviei pt. uter fibromatos asa ca a inceput sa ia tinctura de soc, de muguri de zmeur...ma rog, nu stiu exact ce a luat, dar pot sa va spun ca din tot tratamentul Liviei nu a luat decat tincturile si supozitoarele Carpicon, nu a luat si ceaiurile si pastilele.
Anul trecut a ramas insarcinata din nou, de data asta asta a luat imediat utrogestan, i s-a facut serclaj si de la 3 luni si jumatate a stat numai la pat. Azi-dimineata a nascut un baietel sanatos de 3,250 kg si 50 de cm si cezariana a decurs neasteptat de bine in conditiile in care dr. ii spusesera ca sunt sanse foarte mari sa ii scoata si uterul, asta pt. ca din cauza fibroamelor exista riscul unei hemoragii masive. In timpul cezarienei i-au extirpat nodulul pedicular, dar i-au spus ca in cativa ani o sa ajunga totusi sa-si scoata uterul, asta pentru ca deja in partea stanga uterul ei este foarte deformat de fibroame.
Dupa cezariana doctorul ei i-a marturist ca nici el nu a crezut ca are sanse sa duca la bun sfarsit aceasta sarcina si sa mai si ajunga la termen (vineri urma sa intre in 40 de saptamani).
In timpul sarcinii a citit mereu Paraclisul Maicii Domnului si nu s-a gandit decat ca totul va fi bine, ca va avea un copil sanatos.
Scuze daca sunt cumva incoerenta, abia am venit de la spital, nici mie nu-mi vine sa cred ca totul s-a terminat cu bine.

Va doresc tuturor sa va rezolvati problemele de sanatate, sa nu incetati sa sperati ca totul va fi bine, sa aveti incredere in voi si sa luptati cat puteti de mult.
Dupa ce iese din spital am sa o intreb exact ce tratament a facut, cum se numesc tipurile de fibroame si ce recomandari i-au mai facut doctorii.

Multa sanatate tuturor.


Buna Antonia, m-a impresionat tare de tot povestea verisoarei tale. Eu am facut embolizarea acum un an siceva , iar acum sunt insarcinata in 14 saptamani. Cred ca o sa iau in serios problema cu statul acasa. La urmatorul control voi intreba dr daca mai pot merge la servici, nu vreau sa risc.
Teonikol, multumesc mult pt raspuns si sa stii ca sunt foarte optimista, vroiam doar sa stiu cum este si singer acum ma bucur ca mai am dureri de burtika, inseamna ca totul este ok.
Multa sanatate

eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Nicoletama bucur ca esti optimista, asta conteaza foarte mult. Te pup!
Ada, te-am tot incurajat cu propria mea experienta cu ciclu peste Diphereline dar din ce spui pare sa fie totusi prea mult. Poate asta s-a intamplat pentru ca nu l-ai luat in ziua 2. Oricum cel mai bine e sa vorbesti cu T si sa-l intrebi daca exista vreo alta varianta ca sa amanati operatia. Daca nu se poate, atunci sa intri cu curaj in operatie si sa fie Dumnezeu cu tine! Sti, ma gandeam ca ar fi bine sa-i spui si lui T daca ai luat ceva plante, se poate ca ele sa nu te lase sa intri in menopauza. Sigur e doar o parere. Iti tin pumnii si sa sti ca sunt alaturi de tine! Te pup!

Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina73 spune:

Buna fetelor...am fost de dimineata la un control la dr.C. din Timisoara si m-a mai incurajat putin.Am un nodul fibromatos subseros si partial intramural istmic de 4.8 * 5.8 cm.Joi merg la cabinetul lui privat ca sa-mi faca mai multe investigatii si sa luam impreuna o decizie despre ce si cum trebuie sa fac ca sa fie bine...Mi-a placut ca m-a incurajat si nu a fost asa prapastios ca celalalt.Am o rugaminte la voi,daca vreuna din voi a avut sau stie mai multe despre asa ceva dati-mi si mie ceva detalii....voi ce fel de interventie ati ales??!!
Va pup dulce si SANATATE LA TOATE.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Gina, ma bucur ca ai gasit un medic care sa te ajute. Eu am un nodul fibromatos de aproximativ 3,5, intramural dar e mai urat in sensul ca e cu dezvoltare subendometriala (in uter nu in afara lui). La un moment dat mi s-a spus si mie ca e in pozitia istmica apoi alt doctor a infirmat asa incat nu mai stiu ce sa cred. Mi s-a oferit operatie clasica de catre un doctor si laparoscopie de catre altul dar numai dupa un tratament preoperatoriu cu Diphereline (foarte scump) care iti induce o menopauza temporara, cel putin trei luni. Dezavantajele se deduc din menopauza. Avantajele ar fi ca reduce vascularizarea fibromului si daca ai noroc si dimensiunile lui si in felul acesta mai scad riscurile operatiei. Primul medic mi-a spus ca nu e neaparat indicat in cazul meu acest tratament, al doilea mi l-a recomandat. Eu as fi preferat sa nu il iau pentru ca are si efecte secundare dar cum primul medic ma speriase cu riscul de a-mi pierde uterul, in cele din urma am mers pe mana celui de-al doilea, acum sunt dupa a doua injectie din cele trei cu Diphereline si sper ca am ales drumul cel bun spre bebe! Dupa cum ai vazut si din povestea celorlalte fete drumul bun difera de la caz la caz, important este sa cunosti toate solutiile ca sa poti alege ce ti se potriveste mai mult. Dar eu zic ca daca ai gasit un medic bun sa te lasi pe mana lui. Doamne ajuta!

Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina73 spune:

Buna seara,dragele mele prietene!!!
Am revenit cu noutati despre mine...azi am fost la Dr.C. din Timisoara si se pare ca sunt o norocoasa...cica dihania mea nu e asa fioroasa cum am crezut si dr mi-a dat 3 luni termen sa raman insarcinata...cu restul aparatului genital stau foarte bine asa ca tre sa ma apuc de treaba....daca nu raman in astea 3 luni atunci lucrurile se complica caci va trebui sa ma operez....sper sa nu fie cazul....Va pup si sper sa va mearga din plin la toate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happyface spune:

va salut pe toate...

din pacate am intrat si eu in "clubul select al nefericitelor posesoare de fibroame"...:((

si cum de ieri sunt intr-o stare jalnica, fizica si psihica din cauza asta, si sunt numai pe net si caut informatii si citesc mesaje de pe forumuri... am dat de voi..

dumnezeule.. nu imi vine sa cred... de ce suntem asa de multe care suferim in halul asta?????

v-am citit toate mesajele pana la pagina 7 si nu am mai rezistat... am vrut sa citesc tot si apoi sa va scriu.. dar chiar am nevoie de voi...

cand ma apuca speranta, cand regresez si ma apuca o disperare sora cu moartea...

dar nu v-am spus nimic despre "dihania" mea...

are 7/5 a evoluat f rapid si ma chinuie cat poate de mult... adica sangerez abundent, am niste dureri de ma dau literalmente cu capul de pereti...

si in tot acest timp imi vad de meseria mea si ajut si rezolv problemele altora...

dar cred ca a venit momentul sa rezolv si viata mea ..am aproape 30 de ani si imi doresc atat de mult un bebeeee... dar medicul mi-a spus: "ntz!!!, urgent la operatie!!"

sunt terminata ... pentru ca sunt speriata de moarte... nu stiu ce cale sa urmez: sa fac mai intai o embolizare pt ca sa-l mai micsoreze sa fie mai usoara opratia clasica? sa nu mai trec si prin chinul ala? nu stiu...

scuze ca v-am asaltat asa din prima, dar sunt cam la mijlocul prapastie si ma chinui si ma agat de toate crengile ca sa nu ajung pe fundul ei...

va rog din suflet sa ma suportati si pe mine si ma ajutati ...moral...

va pup pe toate si sa va dea dumnezeu atata sanatate cat sa nu mai auziti de medici in viata vietilor voastre...:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-edi spune:

Happy...............vai ce-mi place cum suna nick-ul tau si din asta inteleg si ca nu esti chiar asa de speriata si disperata.
Usurel, usurel ca nu-i ala chiar asa de negru cum pare.
Important acum, ca ai descoperit animalul , este sa-ti gasesti un medic fff bun,, cu experienta in asa ceva.Si impreuna cu el sa alegeti ce-i mai bine pt.tine(nu ce l-ar ajuta pe el sau ce i-ar usura munca).
Ai vazut ca aici cred ca exista cel putin o fata care a experimentat o varoanta de tratament:embolizare, laparo, clasic.Cred ca pt fiecare s-a ales solutia cea mai buna.La fel va fi si pt tine.Eu sunt mandra posesoare a unei taieturi de 15 cm care , chiar daca inspaimanta la strigarea marimii, nu-i chiar asa cum pare.Si nu regert o secunda ca nu am ales altfel.
Dar reiau, discuta cu medicul tau si vezi care e solutia cea mai buna pt tine.
Cat despre dimensiuni, sa stii ca multe s-au dovedit a nu fi chiar asa , ca la prima strigare.mai fa ceva investigatii sa vezi ce si cum.
Ex:Gina.Bravos.Spor la treaba si asteptam vesti bune.Hai ca acus incep sa apara berzele.Poate prindem si noi una.Asa-i Noela?Poate ne mai inveti tu ceva trucurri de jumulit barzoiul.
Pup toate fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happyface spune:

hello din nou...

multumesc mult, didi-edi, oentru raspunsul prompt...

nickname-ul meu e ales ca sa ma faca pemine sa ma simt mai bine, pentru ca sunt toata numai un plans si o triestete.. dar stiu ca o sa vina si zile mai bune...

din pacate acum ma simt f rau si am dureri mari, sangerez si sunt tare slabita asa ca numa happy nu pot sa fiu...

dar asa cum mi-ai sugerat, am de gand sa mai consult si alti specialisti...

oricum, eu vreau sa sper ca totul o sa fie bine si ca o sa iau cea mai buna decizie pan ala urma...

va doresc la toate o zi buna... si cu multa sanatate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Happy, ma alatur lui Didi ca sa iti spun sa mergi la un doctor bun si sa iti faci mai multe analize. Poate dupa ce sti cum e fibromul tau (intramural, subseros, etc.) poti sa ceri mai concret sfatul unei fete care are o situatie asemanatoare dar a trecut deja prin anumite tratamente. Pana atunci sa sti ca suntem alaturi de tine, , cu toatele, sa nu disperi. Viata e facuta si din incercari nu numai din bucurii, dar ai sa vezi, pana la urma ne vom gasi calea. Gandeste-te ca sunt altii care sufera de boli si mai grave, poate noi nu suntem din cele mai ghinioniste. E adevarat ca am inceput cam repede cu incercarile, in cartile vechi se spune ca fibroamele se fac dupa 40 de ani, dar ce sa faci. Probabil ca nu ne putem adapta progresului, corpul nostru este inca obisnuit sa faca copii la 20 de ani, nu la 30-40 si se revolta. E singura mea explicatie pentru faptul ca atat de multe suferim de boala asta. A bine si sa nu uitam stresul si e-urile care sunt devina pentru orice. Incearca sa nu te mai intristezi(evident ca stiu si eu ca nu e usor, doar am trecut si inca trec prin asta!), starile proaste il ajuta pe fibrom nu pe tine!
Deci, fii puternica si...happy! Bucura-te de ceea ce ai (fiintele dragi de langa tine, o zi draguta, etc), sperand cu zambetul pe buze la ceea ce inca nu ai! Te pup!
Gina esti o norocoasa, Dumnezeu sa te ajute, cu un .
Noela, Ada, MadaS, ce mai faceti?
Salut toate fetele!

Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput