Durerea unei pierderi de sarcina (7)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Ieri n-am putut intra din motive tehnice...nu-s ce server nu functiona...Dar azi cind am citit,mi s-a instalat asa un zambet pe fata pt FLAVIAfelicitari....de altfel,le inteleg perfect atit pe ea cit si pe Ileana ,cind scriu ca le inca frica sa se treaca la odisee..Dar mai cred,ca trebuie sa fiti pozitive ,sa nu va paraseasca optimismul..o sa fie bine,tre sa fie bine,nu?
Sa ne tineti la curent si sa aveti grija de voi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Della spune:

Draga Ralu, chiar daca nu am trecut prin experienta ta, simt o durere groaznica cand citindu-te traiesc cele scrise de tine. Senzatia de neputinta este sufocanta si pentru mine. Nu stiu de ce a trebuit sa se intample asa, cand precum scrii tu, putea fi salvat. Nu stiu, si in astfel de situatii imi este greu sa cred ca toate se intampla cu un scop. Oare ce scop poate servi o moartea unui copilas? Nu o sa inteleg nici o data. Nu sunt intr-o stare de depresie, dar nuo sa accept nici o data "nu exista raspuns"-ul. Dar, stiu sa traiesc cu asta, dar nu accept. Trebuie sa traim su fara raspuns, pt. ca asa cum ai scris si tu, nimeni nu ne poate raspunde. Poate, o data, intr-o alta viata - daca exista asa ceva - oricum, vom afla. Imi pare tare rau ca nu pot sa te ajut, simt ca mi se frange inima .

Flavia, a doua noastra dragutica , ai grija de bebic. In legatura cu articolul, nu gresesti nimic, faptul ca nu poti citi se datoreaza yahoo-ului, care, din cate vad eu, degeaba pun eu poza scanata la rezolutie maxima, etc, el ii micsoreaza rezolutia a.i. sa incapa acolo. Am taiat textul cum am putut si l-am pus alaturi. Sper sa poti citi. Daca nu, scrie-mi, o sa-l maruntesc mai tare.

Ileana, Estecri, Andreea, Mirela, Laura, .

Acum va las ca mor de somn. Numai eu sunt asa de somnoroasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

fetelor atit pot sa zic, c-am si uitat cit e de frumos sa fii gravida....cred ca daca nu mi se intimpla necazul nu stiam sa profit asa......

mirela, merci, imi este greu ca la tine n-a iesit, mi-ar fi placut atit de mult sa mergem de mina mai departe, dar eu zic ca-i bine si asa macar ne vom bucura in fiecare luna ptr una din noi.

della, imi poti trimite te rog pe mail articolele, daca nu ti-e prea greu? mi-ar placea mult sa le citesc.

idaira, merci mult de urari.

Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estecri spune:

buna fetelor,

Multumesc pentru galerie Flavia si Blueeyes.
Deocamdata ma dor ovarele de nu mai pot( azi de dimineata la ora 4,30 m-am trezit din somn de durere...) Am si o scurgere transparenta ...parca sunt umeda tot timpul si am chilotul ud pe mine.(aceasta scurgere nu miroase urat)Scuzati-mi limbajul dar incerc sa va descriu exact ce simt.Sanii nu ma dor ..dar parca am o tensiune in ei. In rest nu am pofte , nu simt alte modificari ..sunt un pic balonata (poate ca vin rusii- sper sa nu).
Cam atat despre mine! Nu mai numara nimeni?
Ralu imi pare rau ca ai fost nevoita sa treci prin asa o tragedie...dar incearca sa-ti revii, sa fii puternica si nu iti mai pune acel mare DE CE pentru ca nu exista raspunsuri. Asa a fost sa fie...ca la noi toate...fiecare dintre noi suferim dar impreuna reusim sa mergem mai departe. Cu ajutorul fetelor de aici am inceput sa ma vindec incet , incet si ai sa vezi ca si la tine va fi la fel.

Della,Idaira, Ileana va pe toate.

sorina

Mergi la inceput

Dragele mele, sper sa nu supar pe nimeni, caci nici in ruptul capului nu asi face asa ceva . Voi sunteti prietenele mele cele mai bune .
Vreau sa va scriu doar parerea mea, in legatura cu "suferinta" care ne-a legat. Cele intamplate cu mine, nici o data nu le voi considera "asa a fost sa fie", pt. ca nu sunt de acord cu aceasta afirmatie Eu cred ca "toate se intampla cu un scop", chiar daca nu prea inteleg de ce. "Am posibilitatea de a alege", deci mai mult ca sigur "puteam face ceva sa nu se intample", sa zice durerea cea mai recenta. Acel ceva, puteam sa-l fac doar "candva", adica probabil ca nu mai puteam face nimic sa-mi salvez sarcina, cand deja eram in saptamana X (nu stiu care, ca daca stiam, puteam face ceva...).
Nu stiu ce se intelege din ce scriu, mai insist insa, cu inca o fraza. Acel "DE CE" mi se pare firesc si exista raspuns. Eu cel putin "STIU" ca exista raspunsuri la toate, de exista si sansa de a afla raspunsul (toate rezulta din "toate se intampla su un scop"). Faptul ca "invat sa traiesc cu acel DE CE fara raspuns" nu coincide cu "nu exista raspuns"... raspuns exista chiar daca nu il avem.
Imi cer scuze de la voi, scrioarea asta pare sa strice atmosfera, dar nu trebuie sa o faca. Este o confirmare pt. Raluca, sper, ca eu o inteleg. Asa am dorit sa imi spun parerea despre "DE CE" si "toate se intapla cu un scop".
Raman in continuare o optimista. Viata trebuie traita, daca am primit-o, caci "toate se intampla cu un scop".

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirella76 spune:

Buna dimineata fetele dulcici! Desi intru foarte rar va urmaresc din umbra si sunt alaturi de voi. Acum am simtit nevoia sa-mi vars necazul la voi. Nu stiu ce sa mai cred sunt total dezorientata. Si eu ca si voi am pierdut doua sarcini una oprita din evolutie 14s si un avort spontan 5s. CE se intampla oare parca s-au inmultit aceste nenorociri. Toata lumea imi spune ca pina acum nu le vedeam eu.
Dar eu vin si spun ca mi s-a in tamplat mie si se intampla persoanelor apropiate mie...Am retrait aseara clipele de cosmar traite la prima sarcina pierduta...Sora mea de suflet, cum ne place noua sa spunem, este insarcinata 8S. Ieri mers la doctor facut ecografie si ce credeti trebuie sa renunte la sarcina....Am simtit ca innebunesc ...Am plans toata noapte...M-am vazut pe mine acum 10 luni...Parca o si vad pe doctora spunandu-mi: nu se mai poate face nimic, sunt opriti din evolutie...
Nu stiu ce sa mai cred toti imi spun ca sunt obsedata de aceasta problema...
IMi cer scuze ca m-am lungit dar doar voi cred ca ma intelegeti...
Inca ceva se pare ca prietena mea trebuie sa renunte la sarcina pentru faptul ca pe langa copil mai exista o punga de lichid...
Ati mai auzit asa ceva??? Se poate retrage acel lichid ? ...
Copilul e ok...ii bate si inimioara...Va brog spuneti-mi daca stiti ceva ...
pupici

mirella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estecri spune:

buna iar,

Fetelor am vrut sa zic ca cu cat ne agatam mai mult de acel "DE CE" cu atat va fi mai greu sa mergem mai departe( trebuie sa lasam trecutul in urma pentru a putea trai prezentul si viitorul . Eu un an de zile m-am intrebat, am vrut sa dau medicii in judecata ...parca furia din acel moment si cautarea unor vinovati ma facuse din om - neom. Este adevarat ca vom purta cu noi in suflet toata viata acele momente , dar important este sa mergem mai departe...sa gasim alinarea intre noi si partenerii nostri de viata si sa ne autovindecam. De multe ori iti pui intrebarea daca as fi fost la alt doctor sau daca as fi fost in alt spital si uite asa incep o mie si unu de daca...si o iei de la capat cu toata suferinta , cu toate imaginile din zilele alea.
Asta este parerea mea proprie si personala ...nu vreau sa supar pe nimeni si imi sunteti dragi si cand ajung la servici(numai aici am net) abia astept sa vad ce ati mai scris si ce s-a mai intamplat!
Va pup pe toate si inca odata sper sa nu fi suparat pe nimeni !

sorina

Mergi la inceput

Sorirnadraga, . Ceea ce spui tu, este inclus in ceea ce gandesc si eu. Eu doar subliniez "existent rapunsurilor" si a "motivului pentru care s-a inamplat". Nu are nici un rost sa retraim iar si iar, momentele durroase. Tr. sa gasim alinare si putere pt. ziua de maine.
Doamne, ma bucur ca alaturi de voi, mi-am revenit. Abia astept si eu sa intru aici, sa va citesc, si sunt dezamagita daca nu ati scris.

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hair spune:

fetelor, multumesc pentru sprijin si incurajari, ieri cautand pe net intamplator am dat de articolul vechi din ziar, de prin august, in care se scria de cele 2 noi aparate unice in Romania si care erau fix ce l-ar fi ajutat pe micutul meu si m-au luat un pic gandurile ale care nu duc nicaieri gen daca ....in plus, cautand in continuare am citi despre copilul care consumase tot oxidul nitric si a fost salvat inainte cu 2 luni tot la budimex si nu am putut sa nu plang.......

am citit ieri ceva din cartea de care v-am zis, De ce sufera copiii, am gasit-o si eu azi la biserica, dupa autor, sunt mai multe motive care duc la nasterea copiilor in burtica sau in pruncie:
1. pacatul stramosesc
2. pronia Dumnezeiasca
3. pacatele parintilor

Eu cu ultimul punct nu sunt de acord, si chiar si autorul dadea citate din Biblie ca fiecare raspunde de propriile fapte, nu si de ale altora, chiar parinti.

In schimb am gasit o explicatie care cred ca se potriveste ingerasului meu, si pe care o aveam si eu dinainte in mintea mea: unii prunci vin pentru ca prin jertfa lor sa cheme la credinta pe parinti. Acestia pot fi recunoscuti din prima zi printr-o lumina si o caldura spec. pe care o degajeaza si prin privirea ingereasca. Asta am trait si am simtit din prima zi cand l-am cunoscut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Doamne, Mirela, mi se pare crud si nedrept! Cred, insa, ca nu e totul pierdut. Sa mearga prietena ta la dr. Tutunaru si acesta ii va spune ce trebuie sa faca. Sa aiba incredere in el, ptc foarte multe fete de pe forum si nu numai au fost ajutate de el. Intra la subiectul "pacientele optimiste ale dr. T" si cere nr de tel al lui sau, mai bine, intra pe site-ul lui : infertilitate.ro si acolo ai contact (nr. lui si nr. de la cabinetul lui). Am inteles ca e foarte saritor si o va primi pe prietena ta imediat, daca ii explicati despre ce e vorba. Sa nu faca avort! Sa mearga la el! Ii tin pumnii!

Poze Laura
Sa o ajutam pe Barbye

Mergi la inceput