Ai nostri ca brazii (ian-feb05)29
Raspunsuri - Pagina 6
lbelciug spune:
Magga, multa sanatate Hannei!
Sirimie, iata ce folosim noi in caz de raceala:
Pentru tuse, i-am dat lui Matei sirop de patlagina si sirop de muguri de pin (de patru ori pe zi, cite o lingurita, doua - dintr-un sirop, doua - din celalalt). Pentru mucozitati - curatat cu spray cu apa de mare, apoi cite o picatura de Vibrocil in fiecare nara, de 4 ori pe zi (atentie, mucisorii din nas alimenteaza tusea).
Si in fiecare zi (adica de vreo 4...) cite o jumatate de capsula de Oscilococcinum. La noi a avut efect.
In plus, foloseste cu încredere fructele si mierea!
- Am dat un mar curatat de coaja pe razatoarea de sticla
- am adaugat ceai de tei concentrat (facut din 2 pliculete la 100 ml apa)
- am pus amestecul la fiert
- am adaugat miere de albine (dupa gust, cam o lingurita)
- sucul de la o portocala si 1 lingurita de zeama de lamaie
Din acest amestec i-am dat copilului sa bea toata ziua, pana l-a terminat.
In prima zi i-am dat de trei ori si un supozitor cu Paracetamol: la 7,00 dimineata, la 14,00 si la 22,00, a doua zi la 07,00 dimineata si la 22,00, iar In a treia zi doar seara. Pe langa acel suc pe care i l-am administrat timp de 3 zile i-am dat si ceai de tei Indulcit si zeama de lamaie.
In nasuc i-am pus ser fiziologic de trei ori pe zi si dupa trei zile copilul meu se simtea mai bine.
Atentie! Tratamentul nu dureaza mai mult de 3 zile si se administreaza numai in cazul in care febra este mai mica de 38 grade Celsius. In caz contrar, doctorul e cel care trebuie sa intervina.
Sanatate maxima!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
bubu05 spune:
Vad ca s-a improspatat atmosfera pe-aici si imi place ca povestim mult ce vorbesc copiii!
Amo, « boninea » este « bomboana de la nenea », le zice legat ! Hi, hi, ai ghicit!
Magga, celalalt cuvant inseamna « Mihaela », asa o striga pe prietena mea ! Mori de ras daca il auzi !
Lasa, ca o sa doarma si la ea in pat sau mai stii....cel mai bine este sa fie invatat sa doarma in patul lui de mic si sa nu cedezi. Dar de cele mai multe ori depinde de copil, daca nu vrea sa doarma singur, n-ai ce sa faci, te sacrifici!
Lavinia, cate belele...ce de taxe, ce de birocratie...ca in Romania, ce sa faci...Lasa ca intram in UE si o sa fie la fel ! Nu stiu de ce dar nu sunt optimista sa vad vreo schimbare...F. scump biletul pt. Beirut ! Noi am dat cam 400 de euro dus-intors pt. amandoi la Barcelona, tot cu Tarom si am zburat 3 ore.
Simona, Vlad are tuse neproductiva acum si ii dau Sinecod, 15 pic de 3 ori pe zi, 7 zile. Iar pt. stranut mi-a dat Aerius, tot 7 zile, 2,5 ml pe zi. De asemenea Karvol 10 zile pe pernuta seara la culcare, picaturi de nas Olinth, 3 pufuri pe zi, 3 zile si Nurofen 5 ml de 2 ori pe zi/3 zile. Asta a fost tratamentul dat de Stanciu pt. traheita acuta. Vad ca tuseste mai putin acum, sper sa-i treaca. Dar sa-l duci la medic sa-l asculte, sa-l vada in gat, ca stii cum e cu tratamentul recomandat altora, poate nu se potriveste pt. Vladut al tau. Poti sa-i dai 10 zile de Vitamina C, sucuri de citrice cu miere. Sanatate multa !
Strumfita, nu-i intrerupe siropul. Si Vlad a racit de doua ori in decursul lunii in care i-am dat Immunobaby, dar nu l-am intrerupt, pt. ca ajuta si la recuperarea dupa receli. Sanatate lui Bogdanel! Mai, ce o fi cu racelile astea, ca eu m-am saturat de ele???
Crinuta, mie nu mi se intampla sa-l gasesc ud...ce nr. folositi ? noi avem 4+ si sunt multumita. Doar daca doarme numai pe burta, dar f. rar il mai gasesc si eu ud.
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
sirimie spune:
crinuta, Bubu, Liviana multumesc mult de tot pentru raspunsuri! Am facut lista si o sa merg sa cumpar o gramada de chestii de la farmacie.
Crinuta, nu m-am gindit niciodata ca tusea poate sa fie numai de la muci, dar acum ca ai zis cred ca ai dreptate, nu pare sa fie nici seaca si nici cu expectoratii..
Liviana, pare bun la gust amestecul, am sa incerc si eu.
Bubu, si doctorita mea mi-a dat Aerius datile trecute, dar zicea 4 ml pe zi. Cred ca se potriveste tratamentul si la noi. Nu are febra mare, sper sa nici nu faca.
strunfita vindecare rapida si voua acolo!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
bubu05 spune:
Simona, Vlad a facut 38,5 duminica trecuta iar de miercuri a inceput sa tuseasca, muci a avut f. putini. Aveti grija de voi! Si incearca si remedii naturale ca sunt bune!
Crinuta, cine stie, poate or avea pampersii aia defecte...ti s-a intamplat mereu, la mai multe pachete?
Fetelor, am si eu o problemuta: acum doua zile Vlad a vrut suc si i-am stors o portocala. Lui Ii place sa bea cu paiul, asa ca i-am dat sa bea si tot zicea "ashi"= arshi, si ducea mana la dura. Am crezut ca il inteapa paiul ala sau e portocala mai acra, dar nu era asa. Ma rog, l-a baut...azi a vrut iar si dupa ce bea zicea la fel dar se freca cu degetelele pe limba, parca il intepa...n-am vazut mare lucru in gura lui ca nu ma lasa, limbuta parca are varful putin rosu, dar nu e ceva iesit din comun...ce sa fac? o avea afte? nici nu stiu cum arata...l-am sters in toata gurita cu glicerina boraxata si n-a sa-i mai dau portocala sa nu-l irite mai rau. Alte remedii mai stiti?
Poze cu Vladutz
lbelciug spune:
Si eu sunt foarte multumita de Pampers. Rareori a dat pe afara pipi, si asta numai peste noapte cand bea prea multe lichide. Am mai observat ca depinde mult si cum pui scutecul, daca-l fixezi bine, daca e drept, etc.
Bubu, sucurile din citrice sunt intr-adevar acide. Poate ca are o taietura, ceva pe limbuta si il ustura cand bea. Da-i mai bine suc de mere. Sanatate si pupici pt Vladut.
Simona, cu placere. Tocmai m-a anuntat sotul ca a gasit Catina in piata, asa ca om trece curand pe imunostimulare.
Tomasa, nu mai scrii nimic?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
bubu05 spune:
Liviana, o fi si vreo taietura...chiar nu m-am gandit...dar e bine daca il sterg cu glicerina in gurita cateva zile? La alt aliment nu am observat sa faca asa, doar la portocala...
Simona, vezi ca Sinecodul este si sirop, dar este pt. copiii de peste 3 ani, sa nu iei din asta. Sa cauti picaturi, astea sunt incepand de la 0 luni. Este cam 120.000 sticluta.
Aaa, si mai am o problema mai mare: bomboanele sugus! Nu stiu cum sa fac sa nu mai ceara, eu nu i-am cumparat niciodata, dar nenea de la magazin ii da in fiecare zi...i-am zis si eu si sotul sa nu-i mai dea, dar este un om in varsta, are si parkinson, saracul, si zice ca ii e mila de el ca vrea si de-aia ii da...Ma gandeam sa-i interzic total, sa-l las sa planga, si o sa tipe, nu gluma, dar poate in cateva zile nu mai cere...cu toate ca mi-e greu sa cred. Cum se trezeste dimineata zice " bobo nenea", trebuie sa-i atrag atentia cu fel de fel de lucruri pana uita, iar cand iesim afara, sau cand intram in casa nu-i chip sa nu fuga la magazin...cum e mai bine sa fac? dati-mi va rog un sfat!
Poze cu Vladutz
danielai spune:
Oana, a mea ar manca non-stop Danonino, asa ca ii pun iaurt normal sau banana in borcanasul de danonino si mananca sau nu, dar nu mai cere. Poate merge la fel, sa pastrezi niste ambalaje si sa-i pui niste bucatele de banana sau altceva inauntru.
In alta ordine de idei, fetita mea, daca o intrebi cum o cheama raspunde Anne (care e un personaj din desene animate).
bubu05 spune:
quote:
Originally posted by danielai
In alta ordine de idei, fetita mea, daca o intrebi cum o cheama raspunde Anne (care e un personaj din desene animate).
Daniela
Hai ca m-ai facut sa rad! Iti dai seama ca asociaza si inteleg acum f. bine ce vad la televizor. Vlad stia ca intr-o reclama o sa cada puiul si a zis buf, invatase reclama
E buna ideea cu ambalajul si banana, poate incerc. Dar tot o sa ceara! Eu vreau sa nu mai ceara bobo ca ma ia capul
Poze cu Vladutz
danielai spune:
Ideea e ca, cu timpul, n-o sa mai ceara bobo, ca o asociaza cu gustul de la banana, si doar banana nu-ti cere toata ziua. Sa vedem nsa cat timp putem sa-i pacalim cu schema asta, caci devin mai destepti pe zi ce trece, si poate iti spune ca aia nu-i bobo....