Mamici de ianuarie - februarie 2007 (25)
Raspunsuri - Pagina 2
loremunteanu spune:
Buna dimineata, burtici!
Sper sa-si fi revenit forumul asta...
Criss68, la mine productia de lapte a inceput exact din ziua in care s-au incheiat 18saptamani. Cel putin atunci am sesizat eu... Cum iti dai seama? Pur si simplu te trezesti cu tricoul ud, sau ce ai tu pe tine... Eu asa am patit...eram acasa si m-am trezit uda pe tricou... Mai frumos e cand pleci nepregatita de acasa si te trezeti si la serviciu (sau in alta parte decat acasa) uda pe la sani... Cand se usuca, zona e scortoasa (materialul). La sutienele albe te trezesti cu niste pete galbui... Cantitatea e mica si nu curge in fiecare zi...
Pupici la burtici!
Loredana 22+ Roni-Cristian
ALINATXA spune:
Neata fetele,
Ete am venit si eu cu cafeluta cu laptic.Vrea cineva?
Cris nici eu nu am linia aia neagra....de vreo 1 sapt parca o vad ca apare sub ombilic.Insa foarte vaga.Acum batranii zic ca daca ai fata apare ceva mai tarziu.Si cum noi asta avem e explicabil.Referitor la sentimentele tale contradictorii cred ca te lasi prea mult influentata de ceea ce vor altii .Adika ai pe creier ca ce dezamagit e taticul cred eu.Mie nu prea imi pasa.Eu oricum voiam orice fiind primul.Si sa iti spun ceva....Ma simt asha de mandra de fetita mea.....O iubesc de mor!
Eu zic sa ne gandim la cele care saracutele fac tratamente ptr a avea un copilas indiferent ce ar fii el si sa ii multumuim lui dumnezeu ptr minunile care cresc in interiorul nostru.INDIFERENT CE ESTE(CHIAR DACA SE FAC ERORI) ROAGA-TE SA FIE SANATOASA SAU SANATOS.
Asta e tot ce conteaza.Citeam un topic azi noapte si m-a impresionat teribil o tipa care spunea ca atunci cand ii era mai greu ea se ruga la ingerashul ei.Ingerashul ei era fetita care crestea in pantecele ei.
20saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
R_MARCE spune:
Neatza fetelor,
sper k ati avut un we super placut!
Amaya, ma bucur k povestea ta arata k dracul nu e asa negru pe cit pare. La mine problema tot de ordin psihologic este. Eu nu vreau sa simt nimic EXACT in momentul respectiv. Dak dupa aia ma doare, nu e nici o problema. Asa am fost intotdeauna...Pe mine nu trebuie sa ma doara ´"atunci"...k ma doare "dupa" ...kiar nu mai conteaza! E ciudat dar...asta e!
Criss68, si eu am fetitza si nici mie nu mi-a aparut linia neagra si nici nu se vede vreun semn k ar apare...cel putin, deocamdata. Dar eu sint de abia in sapt 21.
Hai sa iti spun o poveste despre o prietena a mea, care are o fetitza de 6 ani acum. Cind era ea gravida, nici nu concepea sa i se zice k nu are baiat. La eco nu a prea fost decit o data sau de 2 ori in toata perioada si atunci nu s-a vazut nimic. Dak in tot timpul asta indrazneai sa ii zici k are fata, pur si simplu iti sarea in cap, se certa cu tine, kiar nu iti mai vorbea si purta pica! Si ...culmea! Naste si ...bineinteles k a fost fetitza. Nu a fost prea frumos ... am fost la ea la spital in primele zile...nici nu a vrut sa isi tina copilul in brate. Pe sot il ura pur si simplu, si se certa cu el tot timpul...k nu a fost in stare sa ii faca baiat! In fine...a plecat acasa cu fata...in citeva zile s-a obisnuit ...si-a intrat in atributii ...si incet incet (nu stiu exact cit timp i-a luat) a ajuns sa isi adore fata si sa nu isi mai doresca deloc sa fi avut baiat.
Cind i-am spus k sint insarcinata, a tot sperat k e baiat. K si cum eram eu datoare sa fac baiat pt k ea nu a reusit. Cind i-am spus k tot fetitza am ...a fost dezamagita oarecum...nu mi-a zis-o, dar s-a simtit. (Pe mine nu m-a afectat si mi-e paralel ce simt altii fata de copilul meu ...cui nu-i place, sa isi faca! Mi s-a parut kiar amuzant!)
Super tare... Sint altii dezamagiti de ceea ce ai tu in burta!... Mi se pare un pic cam extrem. Oricum, ea e un caz mai aparte!
Ai si tu grija sa nu te duca "valul" prea departe. Pina la urma, tot copilul tau este, fie fata fie baiat. Cel mai important e sa ajungi la termen si sa fie sanatoasa sau sanatos. Uite in jur, cite fete cu probleme sint si cit ar da din viata, doar sa poata pastra acea "fetitza" (nu mai dau nume!)
Cit despre vorbit cu burtica ...nici eu nu vorbesc cu ea. Inca mi se pare cam caraghios sa vorbesc cu propria mea burta, mai ales k bebelina mea nu se zbenguie atit de mult. Asta nu inseamna k nu tin la ea. Eu cred totusi k adevaratele sentimente de mama, apar dupa ce nasti si cresc in timp ca intensitate.
Marce 20+
dimalexia spune:
Buna, fetelor! Sunt noua pe aici. Sunt si eu insarcinata in 21 de saptamani, dar sunt la a doua sarcina. Am un baietel de 5 ani, nascut prin cezariana la Munnicipal. Acum o sa nasc la CFR 2, tot cezariana. Sa stiti ca nu mi-a fost prea greu. Am alaptat copilul dupa 4 ore de la operatie si a doua zi mi l-au adus in salon. Imi doream foarte tare o fetita acum, de fapt eram sigura ca am o fetita in burtica. Dar, sambata am facut 4D la CMU - dr. Iosup si am tot un baiat. Am fost tare dezamagita, pentru ca imi doream foarte tare o fetita, dar m-am gandit zilele acestea numai la asta, si mi-am mai revenit, asta e , bine ca e sanatos, O sa fiu o mamica cu 2 baieti. Trebuie sa gandim pozitiv si sa fim multumite ca sunt sanatosi. Va pup, si sa auzim de bine. "Aveti grija de burtici".
I.Popa
marinar spune:
neata
ce fac fetele cu burtici???
eu sunt somnoroasa asa de la prima ora. e bine ca inca nu prea am de treaba, asa ca o mai lalai. maine merg sa-mi fac cultura de col- streptococ B si poimaine analiza pt diabet. sper sa fie totul ok.
mie deocamdata nu mi-e frica de nastere, dar nici nu m-am gandit prea tare.
va doresc o saptamana buna.
Marina 25+
burtika
Liuda spune:
buna dimineata!!!
ce faceti fetelor? cafea?!!!!
vad ca va place cafeaua ca acum vreo 2 luni cand am zis ca eu o beau in continuare - nimeni nu a reactionat pozitiv, cica nu e bine!!!
iar acum vad ca veti si beti ca mustile in lapte va lafaiti in cafea!!!
bai sa avem o saptamana buna si sa treaca mai repede ca sa ajungem mai repede si cu bine la final adica la maternitate!!!
cris eu am avut aceiasi senzatie ca la tine - eram mai sigura ca e baiat, nu stiu de ce, plus am si vrut baiat. Cand am aflat ca e fata nu pot sa zic ca am simtit dezamagire dar tot ceva acolo a fluturat in stomac. Nu cred ca asta va afecta relatia mama copil, o sa te acomodez foarte usor !!! Si sa stii ca nu esti unica care a trait aceste sentimente!!!Iti sant alaturi!!!
fetelor bafta !!!
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 25 sapt si 1 zi
delfinuta spune:
Buna dimineata!! Si o saptamana usoara va doresc!
Eu sunt inca la faza cu cititul, ca in wk-end n-am avut timp de net, inca suntem in curatenii..
Insa am o mare problema, poate ma puteti ajuta, va rog: MA DOR INCHEIETURILE MAINILOR SI GENUNCHII RAU, RAU, RAU!!! Ce sa fac??
R_MARCE spune:
Monu, imi pare rau sa aud k ai racit. Fa-te bine cit mai repede!
Fetelor, voi aveti asa mare incredere in medicul de familie? Sa va zic ce am patit acum vreo 2 luni. Am fost la doctorita de fam si pt k analiza de calciu era la pamint, mi-a dat sa iau Ca efervescent. Si dupa vreo luna, ma duc eu frumos la dr ginecolog si printre altele, il intreb dak mai e necesar sa iau Ca. Bineinteles, k s-a zburlit la mine , k cine mi-a dat si k nu am voie sa iau Ca, k imi provoaca contractii etc... Eu habar nu aveam pe atunci. Ma intraba "cu cine nasti tu? cu mine sau cu dr de familie?" zic "cu dvs"..."atunci pe mine ma asculti si nu iei nimic fara sa ma intrebi!". Asa k, acum de cite ori trebuie sa iau ceva, intii il sun sa intreb dak sigur am voie sau nu. Presupuneam ca doctorii de familie trebuie sa stie ceva mai multe despre gravide, nu?
Am si eu o intrebare...analiza pt diabetul gestational, o face toata lumea sau se face numai la anumite persoane si in anumite tari? Cu sta treaba cu analiza asta la noi in Ro?
In rest, am fost duminica in Mall, la film. Si ne pune Aghiutza sa vedem "snakes on a plane" (Avionul ci serpi). Super film! Este de recomandat celor care nu si-au simtit bebeii pina acum! (Glumesc!) Pt ca... de unde ma plingeam k nu imi simt bebelina...ehhhhh....in timpul acestui film, saracutza, a sarit si s-a agitat cit nu s-a agitat toate lunile astea de pina acum! Se pare k nici ei nu o sa ii placa prea mult serpii pe viitor!
Al doilea film pe care l-am vazut tot duminica, a fost "The devil wears Prada". Pe asta kiar vi-l recomand... Super relaxant si plin de moda...te face sa visezi un pic...
pup fetele,
Marce 20+
Liuda spune:
va rog ceva mai multa miscare pe aici
ce cu atata lene pe aici !!!
Cum a fost in We cred ca bine? La munte?
bai la bine linia neagra incepe de sub sani si merge pana la buric in jos (chiar pielea s-a inegrit ) si de la buric in jos continua linia dar din par... deci eu am fata ... dupa babisme trebuie s-o am sau nu linia, ca m-ati incurcat cu fata baiat
lapte am si eu - nu e lapte, e ceva galbui si nici nu ma murdareste (deci am cantitati limitate).
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 25 sapt si 1 zi
Catalina spune:
Neata fetelor, ma bucur sa vad ca s-a mai trezit lumea ca ieri a fost slaba de tot miscarea.
Pe mine m-a mancat rau de tot undeva, nu zic unde, sa vad cum e pt prima data sa ma fac cu crema ca am obsesia ca ce fac io daca tre sa ma duc la spital si nu sunt "corespunzatoare". Ei bine, cel putin pt mine a o prostie, nu merge. Am luat din aia Veet pt piele sensibila, am dat cu ea, am stat vreo 10 min, nu mai mult ca simteam ca incepe sa ma usture pielea si cand am dat-o jos nici macar nu s-a luat ca lumea si acuma am pitici pe creier ca sa nu fi intrat crema pe unde nu trebuie (bine, m-am clatit cu multa apa, dar ...).
Ideea este ca nu stiu ce voi face ... asta clar nu e o solutie, plus ca, vazand rezultatul cred ca trebuie cel putin o data pe sapt facuta chestia asta, daca nu si mai des ...
Offf, nu stiu ce solutie sa adopt. Iete si la mine ce problema am.
Ieri cred ca a fost o zi proasta pt bebe, toata ziua am avut contractii. Bine ca s-au oprit si acum nu mai am ca sunam la dr. Sper sa nu se fi intamplat nimic cu colul. Am zis ca toata sapt nu ma mai misc din pat.
Cata 27+