Mamici de ianuarie - februarie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns R_MARCE spune:

Gata.. mi-am facut tartitza cu fructe. A iesit k in poze!

Michelle, LA MULTI ANI si din partea mea. Am impresia pe undeva k te-ai hotarit sa tii totusi fetitza, acum k ai vazut k se poate sa fie si mai bine. Bine ai venit pe listutza de februarie si sa dea Domnul sa se termine totul cu bine!

Criss68, stii, era un banc despre D-zeu si durerile nasterii si cum ne-am pricopsit noi cu ele.
"La inceput, dupa ce a creat Dzeu lumea, femeia si barbatul, a zis in legatura cu procrearea: Sa nasca femeia dar durerile nasterii sa le suporte barbatul ei.
Numai k atunci cind a fost k prima femeie sa nasca, cine tzipa mai tare si mai tare...? Vecinul! nu sotzul...
Asa k atunci Dzeu s-a suparat si a lasat-o pe femeie sa nasca si tot ea sa suporte durerile!"

Aelita, eu am id-ul tau de mess si imi apari pe lista.
Ahhh si sa stii k aici nu ne certam...doar discutam in contradictoriu uneori. Asta nu inseamna cearta...eu asa zic.

Messa, ce imi place cind imi spui "marcelutza" (ma mai alinta si pe mine cineva )

Marce 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

In ce consta masajul perineal?
Ca poate eu deja il fac,dar nu stiam.

Hainute bb

Dana 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Daconst, ehei, n-ai fost pe Yahoo, sa vezi discutii despre mancare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

cine ma cauta poate sa ma gaseasca pe yahoo messenger la ID liuda_liuda79

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 25 sapt si 3 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Daconst, la noi cred ca e invers...la prima sarcina am avut baiat si el chir a slabit. Acum avem fetita, deci poate nu e regula, dar tot ma bucur ca mai impartim "durerile" sarcinii.

Oana 22+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

eu am lipsit o vreme, inca sunt f f prinsa cu ceva activitati, dar vreau neaparat sa-i ofer un buchet de flori ioanei pentru mesajul de mai jos: ..nu am apucat sa citesc din urma si altceva apropo de nastere naturala vs cezariana, sper ca nu au fost mari controverse..
sustin si eu ce a zis atat de clar si frumos ioana vorbind, ca si ea, din experienta stagiului de obstetrica in care am vazut destule nasteri naturale, dar si cezariene.
multi pupici tuturor!

quote:
Originally posted by IoanaN

Sunt un pic suparata fetelor pe faptul ca multe dintre noi suntem dezinformate si spunem si dam mai departe ce auzim din gura altora.
hai ca incep asa...nasterea naturala, fara complicatii la mama (HTA< DZ, HIV etc lista poate continua) sau la fat (breech position, distress cardiac etc lista poate continua la fel), revenind la nasterea naturala: din experianta mea, stagiul pe obstetrica si ce am vorbit cu noile mamici atunci si nasterile la care am asistat...sunt in general la fel. Ce simtim: presiune ca un val care vine si trece succesiv si din ce in ce mai puternic nu neaparat dureros. Local, pentru evitarea ruperii in stea a vulvei se face episiotomie mediana in general(se taie zona dintre perineu si anus) cu xilina sau ce s-o mai face acum, deci anestezie locala...nu e nimic complicat si nici dureros. La final cand fatul a fost expulzat, placenta la fel, curatata si sterilizata se coase zona respectiva la dimensiunea initiala. Deci in afara de contractii, mari dureri nu experimentezi pe parcursul sarcinii. Acum depinde si de fiecare femeie in parte si de gradul de durere suportat. Tipete si urlete in sala de nasteri sunt provocate in general de panica, frica si de contractiile care controleaza corpul. Uterul la cateva ore de la nastere revine la dimenisunile aproape normale. Nu raman modificari nici vaginale nici uterine.
Acum, ceea ce ma mira si ma face sa-mi pun intrebari si sa plang nu sa rad!!! este C-section....pai cum puteti mai fetelor sa vrb cu atata usurinta despre o asemenea mare si grea operatie chirurgicala abdominala???!!! eu m-am decis, eu am optat...sunt intrigata! cezariana de face numai si numai la recomandarea medicului si in momentul in care apar motivele specificate mai sus. Complicatii!!! nu este o optiune a nasterii ci este o rezolvare de urgenta a unei crize care pune viata in pericol atat a mamei cat si a fatului. Nicaieri in lumea asta, decat la noi in Romania, aud sa se vorbeasca cu atata usurinta despre C-section. In tarile in care o viitoare mamica are posibilitatea de a fi bine informata si in momentul in care e anuntata ca trebuie sa fie operata de urgenta incerca sa nasca natural. Toate fug aici de asa ceva si e un cosmar pentru femeia insarcinata. In primul rand ca nu vorbim de o simpla taietura...e mult mai mult de atat cu o perioada grea de recuperari si de carat derene si stat la pat. Cuvintele sunt de prisos...
Oana scumpa mea, in momentul in care ti s-a montat branula si primesti I.V anestezie sau antibiotic...totul in proportie de 80% trece prin placenta. Epidurala cand ti-a introdus acul in spatiul spinal epuidural si ti-a injectat anestezicul...pai poti sa fii sigura ca in momentul in care isi va face efect va avea repercursiuni si asupra fatului. Nu e filtrata decat o mica parta de placenta. Asa ca nu trebuie asteptat 24 de ore ca sa poti alapta copilul in ideea ca organismul va elimina efectele anesteziei. Copilul poate fi alaptat in momentul in care mama se simte fizic in stare. O poate face chiar si dupa nastere imediat. Nu vreau sa ma cert cu nimeni, nu vreau sa-mi pun pe nimeni in cap, vreau doar sa va ajut. O sa va atasez niste linkuri pentru cele care nu stiu cum decurge si cum arata o cezariana...si niste materiale informative.

inca o data, vorbiti cu medicii care va monitorizeaza...intrebati orice, chiar daca vi se pare o prostie.

sarcina usoara,

ioana 23 cu

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R_MARCE spune:

Ce aiurea apar postarile... apar "inainte sa le fi scris"...[:)))]

Marce 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mushulica_p spune:

Da, si noi stiam de superstitia: daca tata adauga in greutate impreuna cu mama - e baietel. Si asta era unicul lucru care il facea pe sot fericit ca se ingrasa si el Si baietel ne-a spus ca o sa fie! (desi eu nu cred in toate semnele astea)

Ludmila 22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mushulica_p spune:

Ca tot s-a vorbit de nastere... si aici sunt careva "semne". Se zice ca cele cu bazin lat - nasc mai usor si fara rupturi, sa fie oare adevarat?
si... mi se pare ca nu s-a discutat aici inca de masajul perineal, incepe,?:) Pentru inceput... stiu toate burticutele ce este si la ce foloseste?

Ludmila 22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

La mine se ocupa tati de masajul asta

Mergi la inceput