Cirese de Mai-Iunie 2006 (15)
Raspunsuri - Pagina 25
mikiion spune:
Diana Stai ca nu m-am exprimat bine. Spuneam ca citeaza carti din 85 de pe vremea cand se recomanda inca, ca de ex , dormitul pe burta..... Nici eu nu cred ca scrie de dormitul pe burta in Capraru, dar nici nu am cautat...
Iar de restul cartii sunt multumita. M-a enervat doar partea cu diversificarea, unde am simtit clar ca in loc sa refaca portiunea aia , au preferat sa bage ceva gen Caragiale.... si atitudinea( mie asa mi se pare) antialaptare si pro introducere de formula. iar explicatiile cu confectionarea laptelui de vaca acasa... Nu sunt plecata de prea mult timp( n-am 3 ani) si nici nu prea am stat pe la tara( ca cica pt. mamele de acolo sunt explicatiile) dar mai sunt familii in Romania care mai fac asta???? Adica nu dau lapte praf din comert si incropesc ceva acasa?
Cel putin primul capitol cu 1-28 zile mi-a fost f de folos. Ca altfel as fi intrat in panica la orice amanunt.... mai ales ca aici nu am doctor sa sun cum as fi avut in Romania.
Vivighesorry nu stiam ca esti doctor.... Se schimba situatia. Ar trebui sa ai mai multa incredere in tine , ca doar ai studiat .....
Iar cu americanii mei( sau canadieni ca sunt de fapt destul de diferiti) Va inchipuiti ca acum 30 de ani descurajau alaptatul ca e neigienic? Si dadeau cereale de la 6 sapt.... Mi-a spus infirmiera de la cursuri prenatale... Se pare ca de aia au atatia oameni aici alergii... Ca acum 30 de ani formulele nu erau asa bune ca acum....
Sa nu mai spun de medicamentul acelea care a creeat malformatii la copii in burtica..... de prin anii 60.
Au facut si ei greselile lor, si mai fac inca ca nu or fi asa de destepti......
Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Mark
DianaR spune:
Asperge asta nu-i sparanghelul?
Diana ,
Vladut(16.05.2004)( bebelus si copilas ) &
Timeea (18.05.2006)
DianaR spune:
quote:
Originally posted by mikiion
1. citeaza surse f. vechi--pt. America o carte din 1985!!!Pai oamenilor , astia au schimbat cam jumatate din sfaturi de atunci!!!!Inclusiv de ex. dormitul pe burta care nu mai e recomandat din 1992.Iar cercetarea medicala a facut mari progrese.(p.150)
Scrisesesi aici de dormitul pe burta, de asta am zis.

Perfect de acord cu tine.

Diana ,
Vladut(16.05.2004)( bebelus si copilas ) &
Timeea (18.05.2006)
mikiion spune:
DianaR In alta ordine de idei. Nu am vazut aici cereale pe care sa scrie «fara gluten». Ce prostie.... Recomanda in cartile lor sa incepi cu orez, orz si apoi ovaz. Dar nu precizeaza f. clar sa fie fara gluten.....
Uite componentele de la Heinz de orez: faina de orez, fosfat bicalcic, extract de malt, ulei de masline, oligofructosa, inulina, lecitina de soya( asta chiar nu-mi place), savoare naturala!!!!, fier redus, vitamine.....
Mi se par f. multe componente. Si cele de la Milupa sunt tot asa de complicate compozitia? Ma refer la cele simple...
De ce tot intreb...Eu nu prea am incredere in produsele de aici. Sunt tinute de cateva companii multinationale cu loby-uri puternice. Iar societatea cilvila, cum e cea din Franta de ex. nu exista.... De ex. aici produsele OGM. zboara prin farfurii fara ca cineva sa-ti spuna.....
Sper sa gasesc Milupa, dar e greu de gasit , ca nu e bine bagata pe piata. Sau sa ma uit mai atent la Nestle, sa vad ce compozitie au...
Trebuie sa fiu atenta. Ca produsele sunt aduse din sud, ca aici e prea frig. Si au tot felul de alerte la E-coli, pt. spanac, si mai nou salata. Mai nou acum e scandal cu suc de morcov biologic, care a infectat persoane cu botulism...Nu spun ce periculos e asta pt. un copil..... Si eu chiar il ochisem , ca sa-l dau in viitor la copil.....Asa ca m-am dezumflat.
Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Mark
vivighe spune:
Miki...pai am incredere in mine...doar am zis ca o sa fac diversificarea dupa urechea mea,in urma studierii mai multor surse.Ma stresam initzial ca voiam sa fac cum e mai bine...adik ce sa mai voiam sa fac "diversificarea ideala"...dar m-am lamurit ca parerile sunt impartzite asa ca...io sa traiesc
.
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe
vivighe spune:
Acum...mai am o nedumerire...referitoare la borcanashele astea cu papa...sa vedetzi diferentze intre nestle si hipp de pere:
-hipp:pere 50%,suc pere 45%,faina de orez,amidon,vit.C.
-nestle:piure de pere 80%,apa,suc concentrat de struguri,agent de ingroshare:guma de roshcove,vit.C.
Ce e frate cu sucu' ala concentrat de struguri,sau guma de roshcove?Voua vi se pare ok?
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe
ralucis spune:
Salutare tuturor si bine v-am regasit dupa ceva timp! Am lipsit motivat, am fost pe la munte si pe la alte neamuri in provincie, by the way, am stat la sinaia la o vila cu nume de floare unde mai era cazata o fetita de 4 luni, la camera 11, dar n-am apucat sa o vad, deci, daca a fost vreuna dintre voi, imi pare rau ca nu am reusit sa ne cunoastem. am citit azi pe la pranz ce ati mai scris in aceste saptamani in care n-am mai intrat pe dc si vad ca s-au intamplat multe, si bune si rele, n-are rost sa mai comentez si eu. noi am facut ieri vaccinul de 4 luni, am ;plans un pic si am facut si febra dupa, dar azi se pare ca suntem mai bine. la 4 luni avem 6,4 kg si 63 de cm, deci nu e prea grozav, nu am luat decat 400 de gr intr-o luna, diversificarea tot la 5 luni jumate o sa fie. hai ca scriu si mai incolo, mergem la baie acum
arleena spune:
vad ca v-ati potolit...da de citit in urma nu am chef
/daca s-au scris lucruri interesante imi pare rau ca nu le citesc da' asta e
io am cam dat in bara cu diversificarea...am inceput cu orez de la Nestle de o sapt jumate, am incercat sa-i dau morcov...
ziceai ca ii dau otrava, tot a tremurat si isi facea greata...si impingea cu limbuta afara.....la fel si marul.....cred ca mai asteptam

pe langa asta mi-a racit
, nu stiu cum a reusit...adevarul e ca am fost in weekend la socrii si p-acolo a iesit soacra cu el in parc si io stiu cine a pus mana pe el???anyway are muci garla....tot cu pompita dupa noi ca altfel se sufoca...nu prea si-a dat seama bine ca poate respira si pe gurita. am incecat sa-i dau vitC in ceiut....da nu prea il bea
sper sa-i treaca repede ca de 2 nopti nu doarme calumea, are ochisorii rosii, asa mi-e de mila de el cand il aud fornaind,sforanind....
da o intrebare am:daca e alaptat nu ar trebui sa nu raceasca, si sa fie mai ferit de raceli???ca doar de aia se zice ca e bine sa alaptezi ca ii dai anticorpi...nu-i asa??
am vazut nume noi
bine ati venit in livada ![]()
de
Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
POZE
www.dropshots.com/arleena" target="_blank">Filmulete
nasterea
arleena spune:
am uitat sa va spun ca la 5 luni facute duminaca aveam 70 cm si 8650g

si de azi dimineata avm gingiile ff imflamate si muscam de mama mama, sper sa iasa odata dintisorii ca deja m-a capiat![]()
de
Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
POZE
www.dropshots.com/arleena" target="_blank">Filmulete
nasterea
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by adib
LYLY809
multumim pentru calificarea in CLUB.
Ela si Adi, mamica si taticul lui Raluca Alexandra
Varsta Raluca
Uite ca este meritul Ralucai
, dar si a; vostru ca ati "furat" cel mai dragalash zambet!
Lacri si Razaciosul
Alexandru 30 mai 2006CLUBUL CIRESHELOR RAZACIOASE
ALBUM POZNE