Cirese de Mai-Iunie 2006 (15)
Raspunsuri - Pagina 23
carminabulina spune:
Si eu sunt in mari pregatiri pentru adevarata diversificare. Am la congelator dovleac, dovlecel, cartof dulce si morcov maine o sa pun si mazare. Toate puse separat in cutiutze sau paharele din alea cele mai mici de unica folosinta. Buuuun. Eu am atatea intrebari si nelamuriri dar macar sa le manance bebe pe astea si dupa aia ii mai bag cartoful alb si..?????????? aici sunt in ceata.
Carnea la 6 luni si branzica?
Viviana tu la dovlecel ii scoti semintele sau il dai asa cum e? Am inteles ca alternarea legumeleor verzi cu cele galbena se refera la introducerea lor in alimentatia bebeului si nu la : o zi galben o zi verde. Adica azi ii introduci dovleac peste 3 zile dovlecel peste alte 3 zile morcov peste inca alte 3 zile mazare si tot asa...(oricum eu nu mai stiu alt a leguma verde
) Mikiion, am inteles corect?
revin si eu cu o intrebare care s-a mai pus deja: la ce varsta, cate luni mai raman doar 2 mese de lapte? La 6/8/10 luni, cand? AL intrebarea asta ne pot raspunde mamicile cu mai multi copii
.
poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
carminabulina spune:
Arabela si Ama multumesc frumos!!!
poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
carminabulina spune:
Viviana io-te aici:
Schema de diversificare a la InaioanaLa 4-6 luni,incercati aceste alimente:
A.cereale/fainoase:cereale fortificate cu vitamine, fara gluten(orez,orz,ovaz)
B.vegetale:dovlecel,mazare,cartof dulce, dovleac, avocado
C.fructe:mar,banana,para
D.proteine:nimic
E.lactate: lapte de mama sau formula
La 6-8 luni :
A.cereale fortificate cu vitamine(orez,orz,ovaz)
B.dovlecel,mazare,cartof dulce,zucchini
C.mar,piersica,avocado,banana,nectarina,caisa,para,pruna
D.pui,tofu(branza de soia),curcan
E.lactate: iaurt din lapte integral, branzica de casa din iaurt(preferabil facut in casa)
La 8-10 luni:
A.cereale fortificate cu vitamine,biscuiti graham,biscuiti fara sare,cereale „cerculete”
B.dovlecel,sparanghel,broccoli,morcov,conopida,fasole verde,mazare,bostanel,spanac,cartof dulce,cartof alb,zucchini
C.mar,caise,avocado,banana,struguri(taiati in sferturi),kiwi,mango,nectarine,papaya,piersici,pere,prune
D.pui,vita macra,fasole,nuci(macinate),seminte,tofu,curcan
E.lactate: iaurt, branzaica de vaca, branza cedar light
La 10-12 luni:
A.paste fara ou,biscuiti graham si cu sare putina,orez,cereale „cerculete”,cereale cu vitamine
B.anghinare,dovlecel,sparanghel,sfecla,broccoli,morcov, porumb,castravete,fasole verde,mazare,bostanel,spanac,cartof dulce,cartof alb,zucchini,conopida, rosii castraveti
C.mar,caisa,avocado,banana,mure,fragi,zmeura,cirese,pepene verde,pepene galben ,lapte de cocos,smochine,struguri(taiati in sferturi),kiwi,mango,nectarine,papaya,piersica,para,ananas,prune,pere
D.pui,fasole,galbenus de ou,miel,vita macra,ficat,nuci(macinate),seminte,tofu,curcan
E.Lactate: iaurt, branza de vaci, branza topita, branza cedar obisnuita , branza gouda, provolone, mozarella.
Dupa 12 luni : peste alb, albus, lapte de vaca integral, miere…etc.
(multumim Inaioana -Cirese de mai-iunie 2006)
This entry was posted on Thursday, August 10th, 2006 at 11:56 pm and is
uite cum cresc
vivighe spune:
Merci Carmina
.
Mei...io sincer nu stiu la ce varsta doar 2 mese de lapte.Cred ca de indata ce ai reushit sa le inlocuiesti pe celelalte.Si cand ii dai trei mese diversificate ca lumea nu cred ca tre' sa iti faci griji,pt ca daca are in papa tot ce ii trebuie(Ca,Fe,etc),ii ajung doar 2 de lapte.
La dovlecel nu am scos semintzele.Era unul destul de mititel si tinerel si nu le-a vazut...ca poate daca le vedem imi puneam intrebarea daca sa le scot sau nu.
Cat despre lista Ioanei...recitind-o mi-am adus aminte cat de relativa e diversificarea.Io sincer am sa apelez mai des la Capraru...e mai de-al nostru.El zice ca de la 5-6 luni putem incerca si mazare,brocoli,conopida,dovlecel,varza de bruxel si nu mai stiu ce...in alte liste astea se incearca mai tarziu.La noi zice ca peste alb de la 10 luni...la coreeni asta e prima carne care se da.Deci cum totul e relativ...la fel va fi si la mine...ca deja mi-a mancat zilele diversificarea asta.O sa ma iau si dupa organismul meu(am un ficatzel destul de sensibil la mancarurile grele si oricum mananc mai dietetic),si n-o sa-i dau ei chestii care mie imi cad greu si acum,ci doar chestiuni ushor de digerat.
Carnea intr-adevar ...cica de la 6 luni...dar vezi cum calculezi cu leguminoasele astea...ca odata ce am inceput cu ele nu e bine sa-i lasam prea mult doar cu leguminoase(mai ales ca or sa bea si mai putin lapte).Io de exemplu sunt in faza de gustat...incerc fel de fel de leguminoase sa vad daca ii plac si daca ii priesc,dar n-am sa-i dau in fiecare zi(o zi da,una nu.De exemplu ieri i-am dat,azi da...o sa-i dau si maine,dar sambata si duminica nu,ca nu suntem in Buc. si n-am chef sa ma car cu toate cele dupa mine.)...ca altfel ar trebui sa bag carnitza prea devreme.Si de la 6 luni incepem sa mancam de adevaratelea.
Asa ca eu ma diversific dupa urechea mea,nu dupa vo schema anume si nu trebuie in nici un caz sa ia careva litera de lege diversificarea mea.
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe
abibrinza spune:
Diversificarea depinde de copil.Viviana, daca citesti retetele de diversificare din site-ul pe care l-am dat Carminei ai sa vezi ca listele se bat cap in cap.Eu ma mir cum mananca alti copii, banana.Lui Victor nu-i place.Asta e, i-o dau amestecata cu altceva caci trebuie sa manance.Sa dea Domnul ca toti copiii sa manance, ca tare greu e cu unul mofturos.
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
poze
mikiion spune:
vivighescuza-ma ca te contrazic. Dar Capraru e destul de depasita si amestecata in domeniul diversificarii. Cel putin editia din 2006 mi se pare cam trasa de par rau. Si cum m-am invartit in Rom in mediul editorial stiu cum se face o carte.........sau cum se incropeste o carte.
De ce spun asta( in rest cartea e f. buna, ma refer doar la diversificare) :
1. citeaza surse f. vechi--pt. America o carte din 1985!!!Pai oamenilor , astia au schimbat cam jumatate din sfaturi de atunci!!!!Inclusiv de ex. dormitul pe burta care nu mai e recomandat din 1992.Iar cercetarea medicala a facut mari progrese.(p.150)
2. Stiind ca se recomanda alaptatul exclusiv de la 6 luni, oamenii de la editura au zis «hai sa schimbam si noi, dar ca in Caragiale , pe ici pe colo , dar sa nu se schimbe nimic». adica au introdus niste fraze, f. moderne, dar nu au eliminat restul.Si se bate cap in cap.
De ex. la 3 luni, p136, spune ca la noi se obisnuia introducerea sucurilor de fructe, dar ca cercetarile recente au dus la concluzia ca sugarul nu e dezv fiziologic bla bla bla. Si continua cu«ca sucurile pot fi preparate in casa»..... ca si cum a uitat ce a spus mai sus.
De asta zic ca e o carte compilata. Cineva si-a bagat nasul( si nu cred ca autorii, ca de altfel Doamna a murit saraca.....
La fel pg 142.Incepe bine cu recomadarile actuale si apoi o ia tot in stilul vechi. Deci iar se vede ca au fost adaugate de forma niste randuri , ( adica revizuita) si apoi au lasat pagina ca inainte.
Si apoi imi tine 2 pagini cu intarcarea( era cazul inainte cand era concediul de 3 luni de maternitate) dar acum nu era cazul. Plus ca pune o fraza care m-a enervat cel mai tare: Se recomanda alaptarea«constituind un mijloc sigur pt dezv. normala si pt. evitarea imbolnavirilor la sugarii din familii mai putin favorizate economic. » Hello!!! Adica cei care dati lapte praf ( eventual de vaca cu apa si ceai, ca explica 2 pagini cum sa se faca!!!!!!-p.143)sunt inteligenti si dezv. economic si eu care alaptez sunt o biata mama de la tara incapabila sa prepare laptele de inlocuire.Dar sfatul meu e cautati un pediatru bun, care se pricepe si care stie ce spune si care citeste nouatile. Ca daca apare o problema nu vine Capraru sa va ajute si nici eu din Canada!!!! Orice schema e buna daca are cineva va dea sfaturi competente si sa urmareasca copilul
Hai ca m-am ambalat si nu vreau sa se supere cineva, mai ales ca sunt noua pe la voi si nu ma cunoasteti.... dar cred ca starea de oboseala pe care o am e de vina. Iar nu am reusit sa-l culc pe Marc pana la 11 seara si apoi a dormit bustean pana la 6. In loc sa se trezeasca pt. masa de la 2 sau de la 4. Eu m-am trezit insa, ca sunt obisnuita, si ca ma durea sanul meu umflat de lapte. Ca dupa ce sapt. trecuta manca si de 9 ori pe zi, mi s-a umflat sanul meu buclucas superstimulat ca la furia laptelui.
multumesc dorotipt ticker.
V-am mai trimis un document pe contul comun, din ce am primit eu de la dispensar. Daca va intereseaza....seaman mult cu cel al Ioanei.
Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Mark
abibrinza spune:
Papadie, sa-ti traiasca Pescarusul.A facut ieri 6 luni, ce mare e!

Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
poze
carminabulina spune:
Mikiion, perfect de acord cu tine. Am mai scris si eu acu' 2 luni ca in cartile astea informatiile se bat cap in cap mai ales in Capraru.
Si mai am o intrebare ce e ala" aperge"
saru'mana!
uite cum cresc
mikiion spune:
asperge e asparagus. Cred
uite aici http://images.google.ca/images?q=asperge&hl=en&btnG=Search+Images
cand nu stii ceva, intra pe google, apasa pe imagini si cauta cuvatul.asa am aflat si eu cum arata dovleacul!!!!
mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
Virsta Mark
doroti_5 spune:
quote:
Originally posted by mikiion
multumesc dorotipt ticker.
V-am mai trimis un document pe contul comun, din ce am primit eu de la dispensar. Daca va intereseaza....seaman mult cu cel al Ioanei.
Mihaela
Virsta Mark
Cu mare placere.Eu mam chinuit mult cu tikerul pina iam dat de cap printrun site rusesc ce si cum, avea de pus pe desktop si lamureau cum se pune, asa am inteles cum sal pun si aici.De aceea am hotarit sati zic si tie ca asa nu se vedea virsta lui Mark.

doroti_5
cu
Natalita-Elena (12.05.2006)BOTEZ
foto Natalita-Elena
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem