Am si eu o mare nelamurire:utrogestanul luat cu 2 ore inainte de dozarea beta HCG-ului poate influenta valoarea acestuia?mentionez ca in urma cu 3 zile aveam beta HCG-ul 10200,iar acum este 46931(dozat in alta parte).Cresterea este enorm de mare si deja ma sperie gandul ca ar fi o mola!Voi ce parere aveti?
Sunt in 4 sapt si cateva zile de la conceptie.Valoarea e in limite normale pt aceasta perioada,doar ca in 3 zile a crescut enorm!!!
In nici un caz utrogestanul nu influenteaza valoarea beta-hcg. PAi atunci la fertilizare in vitro unde se recomanda 9 utrogestan zilnic ce ar insemna in ziua 14 cand se face testul sa aiba o valoare imensa. Depinde in cate saptamani de sarcina esti eu in ziua 14 dupa FIV avea beta-hcg 350 si era sarcina gemelara./
Dell, utrogestanul sigur nu influenteaza hormonul de sarcina. Cat despre cresterea foarte mare, nu e relevant dupa parerea mea, trebuia sa-ti faci dozarea in acelasi loc unde ai facut si prima data. Uneori metodele de determinare difera. Iar valoarea nu mi se pare prea mare, chiar este ok. Ca idee, eu la 3 saptamani si 3 zile de la conceptie (5 saptamani si 3 zile de la UM) aveam hcg aproape 15.000. Pe masura ce inainteaza sarcina iar valoarea beta hcg creste, timpul de dublare creste si el, de la 48 de ore poate sa ajunga la >96 de ore.
Oricum, pt. linistea ta, eu zic sa repeti analiza la acelasi laborator. Si nu poate fi nimic rau, ai incredere.
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"
My baby development