cand depun dosarul CIC?

cand depun dosarul CIC? | Autor: apisica

Link direct la acest mesaj

Buna,

Sunt in situatia in care nu am dorit sa intru in CIC dupa finalizarea concediului postnatal urmand sa reintru in munca; concediul s-a terminat pe 4 oct. insa am problemede sanatate cu bebelusha si trebuie sa fac multe investigatii si controale medicale in aceasta perioada, e posibil si o noua interventie chirurgicala;
Nu stiu daca dr de familie imi da concediu in continuare - pt ingrijirea copilului bolnav, deoarece nu are deocamdata la dosar un diagnostic, investigatiile pe care le facem sunt demersurile noastre ca parinti, stiti si voi cat timp si nervi ocupa urmand ca la final sa mergem la medicii la care am fost pana acum si sa ne puna un diagnostic (evident la mai multi, ca sa avem mai multe opinii);
cum eu nu m-am pregatit pentru CIC, evidentnu am facut un dosar; care este perioada legala in care eu pot depune acest dosar, pt.a intra in CIC cu data de 5 oct. daca va fi cazul? Este tarziu sa mai fac dosarul acum retroactiv?

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

OU 148/2005:
" Art. 10. - (1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonantă de urgentă, reprezentând indemnizatie si stimulent, se cuvin si se plătesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data nasterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condisiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
c) începând cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredintării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protectie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a), b) și c). "

Multa sanatate Ilincai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apisica spune:

aaaaaam inteles!

Multumesc mult Rozi!

Mergi la inceput