Indemnizatie?!?!?!
Am si eu o nelamurire...
Stiu ca pana acuma daca plateai CAS-ul (contract individual) puteai sa beneficiezi de indemnizatie dupa nastere.
Dar de la sfasitul lunii nu mai este posibil, trebuie sa ai venituri profesionale.
Intrebarea mea este: un contract facut cu o firma de asigurari (pentru a face asigurari RCA/viata/casco/...) se pune ca fiind venit profesional???
"Nu-ti fie teama ca vei muri, ci ca nu ai inceput sa traiesti."
Raspunsuri
marius spune:
Nu de la sfarsitul lunii ci de la 1 ianuarie 2006.
Daca acel contract este inregistrat fiscal adica se retine impozit la sursa si acel impozit se achita catre bugetul de stat atunci, da contribuie la perioada necesara, in caz contrar nu.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
mihaela amalia spune:
Da acel contract este inregistrat fiscal si in fiecare luna din suma care imi revine 10% platesc impozit.
In cazul asta mai am o intrebare: trebuie sa realizez un anumit venit???De exemplu daca eu realizez un venit lunar de numai 1.700.000 lei vechi?(adica este sub venitul minim, se pune?)
Multumesc pentru raspunsuri.
marius spune:
Trebuie sa realizezi venit impozabil (deci fiscal) nu o anumita transa de venit. Guvernul a dorit si a realizat excluderea de la asigurari sociale a situatiilor speculative. Lucrezi sau produci ceva oficial pe piata ai si asigurari, nu lucrezi sau nu produci ceva fiscal pe piata n-ai asigurari. Asta este logica.
Pur si simplu nu se dorerste sa se plateasca bani pentru cei care nu lucreaza sub o forma sau alta dar oficial cu acte adica.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
mihaela amalia spune:
Acuma sunt total lamurita.
Multumesc mult