Mai primesc CIC?
Daca il duc pe bb la cresa ( are 1 an si 2 luni) eu pierd dreptul la CIC?
Luminita, Gabi si Andrei Tudor - ingerasul nostru cu ochiii ca cerul(16 august 2005)
Album Andrei
Povestea nasterii ingerasului nostru: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75774
Raspunsuri
gabitzam spune:
Ete, na, unde ai mai auzit si asta?
Nu cred ca au vreo legatura, nu primesti CIC decat daca ai alte venituri, si chiar si atunci tot primesti stimulent pana face piticul 2 ani.
Gabitza si nazdravanul Andrei-Stefan (25.05.05)
marius spune:
Da pierzi dreptul la CIC.
CAP. I
Dispozitii generale
ART. 1
Beneficiaza de drepturile prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare ordonanta de urgenta, oricare sau, in cazul prevazut la art. 6^1 din ordonanta de urgenta, fiecare dintre parintii firesti ai copilului, precum si persoana careia i s-a incredintat copilul in vedrea adoptiei, care a adoptat copilul, care are copilul in plasament ori in plasament in regim de urgenta, precum si persoana care a fost numita tutore, denumite in continuare persoane indreptatite, daca acestea indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) sunt cetateni romani sau, dupa caz, cetateni straini ori apatrizi;
b) au domiciliul sau resedinta in Romania, conform legii;
c) locuiesc impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
In momentul in care copilul este inscris la o forma de ingrijire autorizata, cresa de exemplu, nu mai este indeplinita integral conditia marcata cu rosu mai sus.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
lulu75 spune:
Multumesc frumos!
Luminita, Gabi si Andrei Tudor - ingerasul nostru cu ochiii ca cerul(16 august 2005)
Album Andrei
Povestea nasterii ingerasului nostru: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75774
ninocikap spune:
si totusi sunt multe mamici care au copii la cresa si nu am auzit sa nu mai ia indemnizatia din cauza asta....
te gasesc ei in vreun fel ca l-ai dat la cresa..sau ar trebui sa anunti tu?
ma scuzi lulu ca m-am bagat peste subiectul tau.
eu mai am de stat cateva luni acasa..si chiar ma gandeam la o cresa...
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
Rozi spune:
quote:
Originally posted by marius
c) locuiesc impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
Hai mai Marius, daca dai copilul la cresa inseamna ca nu te mai ocupi de cresterea si ingrijirea lui?! Il lasi acolo sa-l creasca altii?! Nu sta si cu tine, nu-i dai sa manance lapticu' seara la culcare? Nu te joci cu el, nu-l pupacesti? Asta nu inseamna "crestere si ingrijire"?
Plus ca nicaieri, niciunde, nu scrie ca te obligi sa anunti daca l-ai dat la cresa (asa cum scrie ca te obligi sa anunti daca obtii venituri impozabile).
Cred ca nu la cresa se refera conditia aia.
ligia13 spune:
Dar mai e o chestie, daca cresa e privata, e cum zice Rozi , de unde stiu ei ca e la cresha copilul?!
DAR, daca e cresa de stat, eu stiu ca nu ti-l primeste decat daca duci adeverintza ca lucrezi!
Eu si Raducu (22.04.2005)
Amaya spune:
Buna ziua.
Marius, inainte sa-mi inscriu copilul la cresa am sunat la Directia de munca si de la Departamentul lor juridic mi-au comunicat ca nu este absolut nici o problema daca dau copilul la cresa, primesc in continuare indemnizatia.
Oana 21+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"
marius spune:
Cred ca nu se intelege un principiu al asigurarilor sociale. Si de aceea legea este suficient de clara dupa mine. Ingrijirea copilului reprezinta suma pe care o primeste persoana care stand cu copilul acasa nu are cum sa mearga la serviciu. CARE STA ACASA sau ma rog are in grija acel copil minor. In momentul in care oficial acel copil nu se mai afla in grija persoanei ci se afla intr-o institutie oficializata conditia nu mai este indeplinita. Persoana care avea grija de acel copil 100% a decis sa dispuna de timp liber in care poate sa lucreze de exemplu. Cu alte cuvinte statul nu mai este dispus sa plateasca in acest caz asigurarea pentru ca acea persoana in acel timp nu se mai ocupa de acel copil. Asta e.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
mallina2u spune:
Buna ziua, am inteles ca te intrebi daca pierzi CIC daca iti duci bebele la cresa, raspunsul e 'nu'. Am eu o intrebare de 10 puncte, ce cresa imi recomanzi? Sunt nevoita sa ma intorc la serviciu dupa postnatal si nu prea am gasit crese aici, in Bucuresti. Poti sa imi dai un sfat, un nr de telefon? Eu locuiesc in Colentina. Multumesc anticipat, Liliana
lulu75 spune:
Prefer sa interpretez legea ca atare. Am mai interpretet o data legea impreuna cu contabila de unde lucram si impreuna cu alti 4 colegi am dat anul urmator toti banii primiti in plus inapoi. Asa ca daca legea spune ca trebuie sa stau cu bb sa iau CIC asta fac. Nu ma mai frig a doua oara.
Album Andrei