incurcatura

incurcatura | Autor: miriama

Link direct la acest mesaj

Sotul meu a muncit mai multi in strainatate si cu banii stransi a ridicat o casa, in timpul casatoriei noastre, dar impreuna cu familia lui, parintii si sora, contributia lor financiara fiind mult mai mica. Noi avem 3 copii. Casa are 2 apartamente dar si spatii comune. Este pe numele lui si al sorei lui. Locuim cu totii in aceasta casa. La fel au cumparat si o masina, tot cu contributia baneasca majoritara a sotului meu. Insa nu s-a scris nicaieri cat a pus unul si cat celalalt. Impreuna au dezvoltat si o firma. Acum sotul meu a suferit un accident care ii putea fi fatal. Inca nu se simte bine. Daca i se intampla, Doamne fereste, ceva rau, cum se impart toate aceste bunuri? Stie cineva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

In actul de proprietate, este imposibil sa nu se specifice cotele-parti ale coproprietarilor. Deci trebuie vazute actele, unde scrie clar cat are sotul tau, cat are sora lui.

Apoi, daca, Doamne fereste-te se intampla ceva, la succesiune se vine in felul urmator:

Tu ai jumatate din partea sotului, fiind bun obtinut in timpul casatoriei. Din cealalta jumate, un sfert iti revine tot tie, ca sot supravietuitor, iar restul se imparte copiilor in parti egale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Si revin:

Ca sa nu mai fie "o incurcatura" aceasta situatie, faceti iesirea din indiviziune (sotul cu familia lui), si apoi lucrurile vor fi clare. Ar fi mult mai usor atata vreme cat cei doi coproprietari traiesc.

Sper insa sa nu se intample nimic cu sotul tau, ii doresc sanatate, si aceastea sa ramana doar niste informatii inutile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Lona, multumesc mult si sa-ti dea Dumnezeu sanatate si tie! Despre iesirea din indiviziune.... ce sa zic; puteau sa faca separat de la inceput...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Partea din bunuri respectiv ceea ce este pe numele lui masina, casa anexe este si al vostru. Sunt bunuri comune voua familiei. Partea care nu este pe numele lui nu va apartine.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput