Bebelusi de ianuarie - februarie 2006 (98)
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
irinadum spune:
Deci ...ma asteptam sa raspundeti ca sunteti toate niste dragutze...concluzia e ca sunt eu mai panicoasa ...insa cand i-am dat biscuitii de la nestle care de fapt sunt cam piscoturi in opinia mea musca cel putin un sfert o data si ma gandesc ca dc nu il molfaie si se duce pe gat...cum il scot?
Iar aia petit beure sunt moi si se duc repede si la aia ma gandeam ca poate raman pe cerul gurii sau cine stie...nu de alta dar am mai auzit cazuri...
Cat despre pufuletii lui Moni la fel dc la mine raman lipiti la el ....
Cred ca am o problema la cap eu...asa deduc acum...ca vad ca voi dati in mautza la copil si eu stau langa el si ma trec transpiratiile.
Hai ca iar fug dar revin poate la fel de repede.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/silvi_2005/silvi_2005.jpg)
silvi_2005 spune:
Acum am si eu un minut de respiroam terminat papica si bebe a adormit stand latit pe tati, acum l-am mutat in patut.II astept sa soseasca pe parintii mei asa ca voi avea 2 zile mai pline.
Ana de France, ne bucuram de vesti, e un super simpatic alexandre din ce ne-ai povestit, sa creasca mare si sa fie cumintel.Bine ca ati gasit o varianta care sa va convina in ceea ce priveste ingrijitul lui Alex, poate veti gasi ceva mai aproape si care sa fie pe mai multe zile, pupici de la noi.
Giova, gatitul pe gaz nu e asa sanatos nici in cuptor nici pe plita dar asat e noi si Rusii asa suntem obisnuiti.Tin minte ca au venit acum catziva ani niste francezi la noi in vizita si n-au vrut sa manance un pui prajit la cuptor"in gaze" dar dupa ce au vazut ca n-am patit noi nimic au halit si ei
Acum daca gasesti cu consum mic care sa-ti convina merita sa-ti iei pe curent, pupici.
Canda imi pare rau ca ai avut asa mari probleme, sper sa va treaca mai repede.Eu am postat acum acteva zile dar nu stiu daca ai apucat sa citesti din urma, eu ii fac formula lui bebe in decoct de orez cu morcov, astea le fierb bine zdrobesc morcovul si dupa acee fac tot cu blenderul, mai dau un clocot si gata...in fiertura aia i fac laptele.
Irina, ma bucur ca ai mai dat un semn de viata, pupicei lui Mario, vad ca-i merge f bine.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Denisam/Denisam.jpg)
Denisam spune:
LA MULTZI ANI SARBATORITZILOR DE AZI!
Sa fie sanatosi, norocosi si la punga grosi!
Irina- dau biscuitzi de orez si cam orice, sa nu fie f. tari si o urmaresc ca si cu cojiel de piine pe care le rupe si le papa cand are chef.
SI dc nu mai treci pe la noi si nici ep mess,pelc si io
Andiaro- pai faci tucum crezi mai bien cu bonele, daca e mai ok pt Alexandre cuc ea de 5 zile, luatzi amsian si gata, dc tu simtzi ca cea de 4 ziel e ok- go for it!
Filip si Matei=sanatate multa si pupicei.
Giova- si eu is multumita de cuptorul pe gaz, nu stim exact la ce anume te refereai, gazul nu stiu cat e, dragos plateste astea.
Moni, Anas, Anda,Silvi, Ali si restul- vapupam, weekend palcut si numai bine.
NOi plecam pina martzi la cabana ca luni e liber,e ThanksGiving days si avem 3 familii de prieteni acolo cu care sa papam curcanul si sa chefuim.
Denisa
Denisa ');si
Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
canda_h spune:
Fetele multumim de incurajari... aveam nevoie. Am venit acum de la doctor si filipelu e cu gatul rosu ... asta pentru ca nu am apucat sa facem tratamentul dupa iesirea din spital ptr ca a facut enterocolita ... rezulta ca urmeaza niste intepaturi cu Gentamicina ... mi se rupe sufletul
Toanca multumesc de pont o sa iau si eu pliculete de Humana. De ieri e mai bine cu burtica dar inca nu e de tot refacut si nu prea vrea sa imi bea lichide (numai laptic)... asa ca incercam si ce ne-ai spus tu
Silvi si eu ii fac cu "zeama" de orez lapticul ... morcov ii dau separat amestecat cu mar copt, ca altfel nu vrea nicicum. Nu am citit din urma ... de ce ii faci lui Alain laptic cu orez si morcov? are probleme cu burtica?
Mai ce pupacios e Alexandre ... se da la fetitze zici?
Moni spor la lucru!
Denisa draga week-end placut la cabana! mi-ai facut pofta de curcan
Giova si eu stiam ca e mai bun cuptorul electric si nu cred ca o sa ai factura prea incarcata daca nu il folosesti foarte des ... mai ales daca e in clasa energetica A.
pupici
Angi de motanel
(5.02.2006)
poze Filip
Giova spune:
Ne-am intors si am comandat cuptorul electric. In sensul ca e clasa energetica A+, adica daca coc o ora nu consum curent o ora, caci are termostat. cica sunt noi aparute astea cu termostat si nu toate marcile au. asa ca l-am comandat, alaturi de chiuveta, baterie, ceva accesorii. Plita care o vrem e pe gaze si e nou aparuta,cred ca numai in ian. va fi la noi in tara. asa ca vom incalzi la butel;ie sau termoplonjon.
Va multumesc fetelor de raspunsuri .
Multumim la toate de urari, va dormi acelasi lucru care-l dorim pt. noi .
Anasebe si tu ca si mine, te-ai razgandit. dar cu bona ce-ai facut?
Lasa ca e mai bine, macar pana la 1 an sa mai stam cu ei. Trecem si peste depresii si crize de plictiseala.
Irina eu ii dau orice fel de biscuite si nu am nicio problema cu el, si pufuleti papa, salatini, napolitatne si nu se ineaca.
Te asteptam mai des pe aici si la frumosul mario.
Ioana insanatosire grabnica. am auzit ca e ceva viroza, asa ca trebuie sa ne ingrijim cum putem.
Ana de France felicitari pt. pupaciosul sectei.
Of, of Canda, mi se rupe sufletul cand aud de injectii la bb. Nu se poate da altfel, decat injectabil? Tin pumnii sa nu-l doara si sa-i treaca repede la Filip.
Noi am terminat de papat, caci cu expo asta, am cam intarziat cu pranzul, mai stam putin pe acasa si pe urma iar o taiem in oras. Sper sa-mi gasesc ceva pt. costumas si pe urma la tuns.
Daca intru intru mai deseara.
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
maimuta mea, poze Marco, filmulete Marco
nunta noastra , Antalya
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica70/monica70.jpg)
monica70 spune:
IRINA bucur ca s-a prins critica de tine
Ia privitzi ce mai depistai:
Copilul multilateral pregătit va esua în viață
Lectiile de înot, engleză, călărie sau dans - considerate un abuz emotional dacă suprasolicită micul scolar
de Val VALCU, Florin PUPAZA
Este la modă să îți dai copilul la cât mai multe activități extrașcolare, în speranța că îi vor folosi în viață. Meditațiile încep de la vârste din ce în ce mai fragede, și se fac la cât mai multe materii. Psihiatrii susțin însă că suprasolicitarea copiilor duce la nevroze, pe termen scurt, și afectează personalitatea, pe termen lung, punând în pericol cariera și succesul în viață. "Sportul și alte activități, care pot fi considerate de către părinți ca fiind o relaxare, după ore, afectează psihicul copilului dacă acestuia nu îi place ceea ce face. De cele mai multe ori, părinții proiectează asupra copilului propriile dorințe. Nu îi dau dreptul de a alege, ceea ce se traduce prin abuz emoțional", ne-a declarat conf. dr. Iuliana Dobrescu, șefa Secției de Psihiatrie Pedriatică de la Spitalul Obregia.
Nici măcar copiii din familiile sărace nu scapă de suprasolicitare, pentru că ei sunt puși de părinți să învețe din greu pentru a-și depăși condiția materială. În ambele cazuri, ajung să sufere traume, cu repercusiuni ireversibile. "Vin la noi cu cefalee sau din cauza refuzului școlar. Pe termen lung, comportamentul social și personalitatea vor avea de suferit. Adultul astfel abuzat în copilărie nu se va integra în grupuri de prieteni și nu va fi fericit, ajungând ca la adolescență să nu mai facă nimic cu plăcere. Era mai sănătoasă joaca din spatele blocului pentru că însemna sport, socializare, relaționare în echipă, creșterea abilităților motorii și de performanță cognitivă
și, până la urmă, dădea libertatea de a alege și o stare de bine", a mai adăugat conf. dr. Iuliana Dobrescu.
Două ore de meditații pe săptămână, de ajuns
Din 2000 și până acum, cazurile de suprasolicitare s-au dublat și sunt în continuă creștere. "Dacă înainte aveam două cazuri pe lună, acum am măcar unul pe săptămână, ne spune conf. Dobrescu. Între 2 și 8 la sută din copiii care ajung la psihiatru au depresie și necesită spitalizare. "Din păcate, până la 10 ani, copilul nu protestează. Vă dau exemplul unei fetițe dintr-o familie de muzicieni. Ea face, în afara școlii, călărie, înot, scrimă și canto. Pe lângă aceste activități, mai are și meditații la engleză și germană. Nu are decât 10 ani. A adus-o bunica, din cauza durerilor de cap, iar fetița ne-a spus că nu mai are timp de joacă. Tot din cauza suprasolicitării a venit la noi un alt copil, care avea dureri de cap și greață tocmai înainte de a pleca la școală. În discuția pe care am avut-o am aflat că acest copil avea trei caiete: unul pentru învățătoare, unul pentru mama și altul pentru bunica. Părinții triplaseră presiunea școlară. Singura soluție este respectarea principiului plăcerii. Dacă micuții fac o activitate cu plăcere, pot să facă și o sută de ore pe săptămână, dar dacă nu le place și totuși trebuie, ca în cazul disciplinelor de la școală, două lecții pe săptămână sunt de ajuns", ne-a explicat conf. dr. Iuliana Dobrescu.
Examenele dăunează sănătății
Stresul dinaintea examenelor poate duce la tulburări serioase ale sănătății la copii. De aceea, ar fi binevenită perspectiva europeană, de evitare a examenelor înainte de vârsta de 16 ani, adică renunțarea la examenul de capacitate. "Copiii sunt traumatizați de părinți, iar calvarul începe încă din clasa a șaptea. Urmează meditații peste meditații și un stres mai mare decât copilul poate duce. Cei mai slabi se decompensează psihic și nevrotic și ajung la traume și depresii greu de rezolvat înainte de examen", ne-a declarat conf. dr. Iuliana Dobrescu.
Pupici,revin mai incolo!
MONI de
DIANA (01.01.2006),ALBUME DIANA ,www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> FILMULETZE ,www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> FILMULETZE NOI
irinatunza spune:
Buna, fetelor!
Eu am cazut de citeva zile in butoiul cu depresie. De citit insa v-a citit.
Silvi, multam pt raspuns. N-o fortez pe Sabi sa pape, insa n-am rabdare sa stau linga ea si sa folosesc fel de fel de tertipuri ca s-o fac sa pape. Oricum ideea cu carnea in laptic e super. Problema mea e ca Sabi nu mai vrea deloc laptic. Ii dau doar dimineata si seara la culcare si ala numa cind e pe jumate in lumea viselor.
Canda, sanatate lui Filip si sa nu-l doar injectiile. Of, cind stiu cit sunt de dureroase injectiile ... dar sa speram ca va trece repede boala.
Gio, am fost la tirg asa ca sa vad ce e. Miine merg sa ma uit ma bine. I-am luat doar doua caciulite. Oricum mare lucru nu era pe-acolo.
Ma duc sa imi caut corabiile care mi s-au inecat, poate mai salvez vreuna.
Pupicei la toata lumea
Irina si Sabina Maria (23 februarie 2006)
poze Sabina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maraki/maraki.jpg)
maraki spune:
Sanatate la bebeii bolnaviori Canda ma bucur ca ai scris, pupicei Filipelului
Irinatunza lasa depresia, gandeste pozitiv
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica70/monica70.jpg)
monica70 spune:
Hello,hop si eu,m-am intors de la dentist ...
Acu ma distrez aci cu niscaiva poze si filme,ca tot e vineri si nu mai fac conta ,ca destul am lucrat la birou en gros ieri si azi.Si luni iar o fi nasol
Deocamdata l-am urmarit pe Angelo,manevrand la ghiveciul de flori si catzarandu-se pe premergator si plimbandu-se in patru labe.Mai,da' ce a crescut,nu-mi vine sa cred
No,hai sa vad la care mai am restantze,daca uit pe vreuna tragetzima de urechi Sper sa ma lase Diana (ca Ghitza a evadat dupa DVD-uri).Deocamdata e cu un biscuite in mana si face genofleiuni,dar si "vorbeste" in acelasi timp
Revin.
MONI de
DIANA (01.01.2006),ALBUME DIANA ,www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> FILMULETZE ,www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> FILMULETZE NOI
anasol spune:
am mai pus si noi cateva poze
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gogosica_lu_solo/my_photos
anasol si david-andrei(06.01.2006)