extras de carte funciara

extras de carte funciara | Autor: carmenz

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Ma intereseaza situatia unui apartament din blocul meu si as vrea sa stiu daca pot solicita un extras de carte funciara de informare, nefiind nici proprietarul ap. nici imputernicit. Din cate am inteles eu orice potential cumparator poate solicita un extras contra unei taxe. Asa e?
Daca stie cineva il rog sa ma ajute. Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de carmenz

Buna ziua!
Ma intereseaza situatia unui apartament din blocul meu si as vrea sa stiu daca pot solicita un extras de carte funciara de informare, nefiind nici proprietarul ap. nici imputernicit. Din cate am inteles eu orice potential cumparator poate solicita un extras contra unei taxe. Asa e?
Daca stie cineva il rog sa ma ajute. Va multumesc.

carmenz

Da, poti fara probleme, trebuie platita insa o taxa care nu mai stiu cat e (acum vreo 2 ani era pana in 100 de mii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenz spune:

Multumesc pentru raspuns Lona.

Mergi la inceput

Lona, ceva mai devreme am sunat la Oficiul de Cadastru, Geodezie.......de unde se elibereaza extrasele de CF si mi s-a spus ca se elibereaza numai in baza actului de proprietate, deci numai proprietarul sau imputernicitul pot solicita asa ceva. Spun asta, in caz ca mai intereseaza pe cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pd spune:

Carmenz, pe site-ul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, la actele necesare eliberarii extrasului de carte funciara de informare scrie cerere tip si dovada achitarii integrale a taxei, asa ca ar trebui sa poti obtine.
Uite aici: www.ancpi.ro/index.php?page=util" target="_blank">http://www.ancpi.ro/index.php?page=util

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
Poze
Poze mai noi
Vacanta Antalya

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carmenz

Lona, ceva mai devreme am sunat la Oficiul de Cadastru, Geodezie.......de unde se elibereaza extrasele de CF si mi s-a spus ca se elibereaza numai in baza actului de proprietate, deci numai proprietarul sau imputernicitul pot solicita asa ceva. Spun asta, in caz ca mai intereseaza pe cineva.

carmenz

Ti-am mai scis un mesaj, dar vad ca n-a aparut.
Reiau scurt.

Ori n-ai cerut ce trebuia, ori e reaua-vointa clasica a functionarilor.

Se cheama EXTRAS DE CARTE FUNCIARA PENTRU INFORMARE, si ti se elibereaza contra unei taxe si pe baza unei cereri.
Da-mi o adresa de mail sa-ti trimit cererea, este pdf si n-o pot posta aici.

Mergi la inceput

Desi m-am uitat si eu ieri pe site-ul Agentiei de Cadastru nu am vazut ca scrie ce trebuie pt elib CF de informare si iti multumesc Paloma.
Lona, ieri am sunat la judecatoria sectorului 3, pe raza careia se afla apart., si de acolo mi s-a spus ca extrasele de CF se elibereaza de la Oficiul de Cadastru, Geodezie.... din Bd Expozitiei 1. De acolo mi s-a spus ca nu se poate, specificand ca doresc extras de informare nu de autentificare. Nici nu stii ce sa mai crezi. Oare as putea sa solicit extrasul si de la Agentia de Cadastru si Publicitate Imobiliara? Oricum, te rog frumos sa-mi trimiti si mie acea cerere pe adresa carmen_zarnescu@yahoo.com, adresa care se afla si in profilul meu personal si iti multumesc anticipat. Sper sa reusesc sa rezolv problema.

Mergi la inceput

Lona, tocmai am gasit pe site-ul ANCPI cererea tip dar te-as ruga sa ma ajuti sa completez finalul. Scrie acolo " va rog sa-mi eliberati......pt imobilul..... avand cartea funciara nr...??? a localitatii ??? cu nr cadastral ??? necesar la ???
Unde am pus semnele de intrebare chiar sunt in ceata si nu stiu ce tb sa scriu.
E o poveste complicata cu acest apart. de care sunt interesata, dar pe scurt este vorba despre o persoana care sta acolo de multi ani si care de vreo 4 ani a luat-o razna si nu si-a mai platit datoriile catre asoc. de proprietari. Asociatia l-a dat in judecata dar el nu are posibiliatea sa achite nimic deoarece a devenit un om al strazii. As vrea sa aflu mai multe despre asta ca sa nu ma bag intr-un rahat, scuzati expresia, ca nu ma dau banii afara din casa.
Apreciez orice sfat.
O zi buna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

Draga mea. Ei au colile funciare asezate in functie de numarul ei si de localitate. Deci prin urmare va trebui sa afli macar numarul de CF si mai apoi nr. cadastral al apartamentului care te intereseaza. Daca nu le stii, va fi foarte greu sa convingi pe cineva sa caute dupa adresa.E foarte complicat avand in vedere ca sistemul lor de depozitare este astfel asezat. Cauta o persoana dispusa sa te ajute, si sa caute dupa adresa aprtamentului...dar va fi destul de greu de gasit o persoana din cadrul aficiului care sa-si faca timp liber sa caute atat.
Mult succes.

poze
http://community.webshots.com/user/mormelvio

Mergi la inceput

Pai vad ca ai suficiente date despre proprietar si imobil, ce-ti mai trebuie?
Daca nu are posibilitate sa plateasca, si asociatia a castigat procesul, il va executa silit, ajungand pana la vinderea apartamentului la licitatie. N.ai in ce rahat de baga, oricum orice vanzare-cumparare se va face notarial, deci atunci se va cere si extrasul de C.F. Cred ca te complici acum.

Ar trebui sa ai nr. de inregistrare cadastrala, dar chiar daca nu le ai, er trebui sa primesti informarea, cu putin efort din partea functionarului.

Mergi la inceput

Lona, contabila blocului mi-a spus ca este posibil ca apartamentul sa fie proprietatea statului. Am indoieli serioase ca ar fi asa si de aceea as vrea sa vad ce scrie acolo. Pentru ca la Directia de Impozite si Taxe Locale nu figureaza acest apart., si am aflat asta din 2 surse, ea este si mai sigura ca ar fi al statului pentru ca, spune ea, daca ar fi fost proprietate particulara ar fi fost inregistrat. Pentru ca nu se poate discuta cu pers care sta acolo, incerc sa aflu si eu cum pot mai multe amanunte. Oricum, nu vad cum as putea afla acel nr cadastral. Daca voi gasi pe cineva care sa ceara o atentie rezonabila o voi face daca nu, asta e.

Mergi la inceput