Recuperari URBAN & ASOCIATII...

Recuperari URBAN & ASOCIATII... | Autor: annablue

Link direct la acest mesaj

Va scriu acest mesaj in urma sesizarii pe care a primit-o tatal meu de la aceasta firma. El are o firma cu asociat unic (SRL) cu sediu social la el acasa.
De curand a primit somatie de la firma asta de recuperatori ca trebuie sa plateasca abonamentul radio si tv SI PE FIRMA... ?!?!!?
Asta in conditiile incare el plateste ca persoana fizica si nu are restante, etc.
Am inteles ca ii trebuie un avocat bun care sa stie mai multe "chichite" cu care sa contrabalanseze situatia, pentru ca nu e normal sa plateasca de 2 ori, avand in vedere ca FIRMA nu detine abonament TV si radio, ci doar el ca persoana fizica.
Va rog sa ma ajutati cu ceva informatii sau nume/adrese de avocati.
Am inteles ca sunt mai multe legi care se aplica, insa mi-e tare greu sa caut pentru ca nu stiu exact ce.
Multumesc !

Ana
PS: Eu de la serviciu (de unde intru) nu pot deschide pagina legislativa (nu am instalate niste chestii si adminu' firmei nu are de gand sa o faca.

fotografii cu noi

coafura preferata

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Dar ce drept are aceasta firma (URBAN etc) sa trimita somatie ?! Are firma tatalui tau vreo legatura, un contract ceva, cu ei? Numai furnizorul de emisii radio si tv cred ca poata sa ceara, la limita, aceste abonamente, dar doar daca exista contracte!

Cred ca este un bluf... suna a inselatorie... nu stiu, chiar ma intereseaza si pe mine raspunsurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Pai URBAN si Asociatii cred ca au contract cu TVR-ul, probabil sa-i reprezinte ptr recuperarea datoriilor. Oricum noi avem o somatie tot de la ei, la firma...de rasul lumii, ne someaza sa platim diferenta de 1000 lei vechi. A costat mai mult hartia pe care e tiparita somatia si sosirea ei prin curier. Asteptam sa ne dea in judecata...
Nici noi nu avem la firma abonament si totusi platim de ani de zile radio si tv....o porcarie:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Da, da! Ca daca eu am sediul firmei in apartament, pe baza unui contract de comodat pt numai o parte a locuintei - sa-l vad eu pe ala care castiga in instanta ca TV-ul si radoiul sa fie platite SI de firma!! Pai eu nu pot sa zic: TV-ul si radioul le folosesc familia, sunt in dormitor, care nu este sediul firmei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Da Rozi, TVr si Radiodifuziunea au contract cu firma sa le recupereze banii.
Problema e ca ne trebuie un avocat care sa scoata in evidenta exact ce ziceai, adica daca firma nu are tv, radio dar are persoana care locuieste, nu ai de ce sa platesti.
Poate stit voi pe cineva.
Sau poate Marius ne ajuta.

Ana

_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

fotografii cu noi

coafura preferata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Cu regret va anunt ca, in buna traditie romaneasca de a cere taxe de toate soiurile, firmele trebuie sa plateasca aceste taxe (chiar daca n-ai televizor la firma sa te uiti la "Numai iubirea" in timpul programului ):

- taxa pentru serviciul public de radiodifuziune:
HG 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune
Art. 3
(1)Persoanele juridice cu sediul în România, care se încadreaza în categoria microîntreprinderilor potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 24/2001 privind impunerea microîntreprinderilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 111/2003, cu modificarile ulterioare, au obligatia sa plateasca pentru sediul social o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune.
(2)Persoanele juridice cu sediul în România, inclusiv filialele acestora, precum si sucursalele si celelalte subunitati ale lor fara personalitate juridica si sucursalele sau reprezentantele din România ale persoanelor juridice straine, au obligatia sa plateasca o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune
Art. 5
(1)Taxa lunara pentru serviciul public de radio-difuziune se va încasa de la platitorii acesteia, prevazuti la art. 1 si 3, de catre Societatea Comerciala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. prin filialele sale, în baza unui contract de mandat, o data cu plata energiei electrice consumate.
(2)Persoanele juridice prevazute la art. 3 alin. (1), precum si persoanele juridice prevazute la art. 3 alin. (2), care îsi asigura pe cont propriu energia electrica si nu au contract de furnizare a energiei electrice, vor plati taxa direct Societatii Române de Radiodifuziune.
CUANTUMUL LUNAR al taxei pentru serviciul public de radiodifuziune si categoriile de platitori
2. Persoane juridice care nu au salariati - 25.000 lei
3. Microîntreprinderi - 100.000 lei
4. Persoane juridice cu sediul în România (...) altele decât cele prevazute la pct. 2 si 3 - 300.000 lei

- taxa pentru serviciul public de televiziune:
HG 978/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune
Art. 3
(1)Persoanele juridice cu sediul în România, care se încadreaza în categoria microîntreprinderilor potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 24/2001 privind impunerea microîntreprinderilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 111/2003, cu modificarile ulterioare, au obligatia sa plateasca pentru sediul social o taxa lunara pentru serviciul public de televiziune.
(2)Persoanele juridice cu sediul în România, inclusiv filialele acestora, precum si sucursalele si celelalte subunitati ale lor fara personalitate juridica si sucursalele sau reprezentantele din România ale persoanelor juridice straine, au obligatia sa plateasca o taxa lunara pentru serviciul public de televiziune
Art. 5
(1)Taxa lunara pentru serviciul public de televiziune se va încasa de la platitorii acesteia, prevazuti la art. 1 si 3, de catre Societatea Comerciala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. prin filialele sale, în baza unui contract de mandat, o data cu plata energiei electrice consumate.
(2)Persoanele juridice prevazute la art. 3 alin. (1), precum si persoanele juridice prevazute la art. 3 alin. (2), care îsi asigura pe cont propriu energia electrica si nu au contract de furnizare a energiei electrice, vor plati taxa direct Societatii Române de Televiziune.
CUANTUMUL LUNAR al taxei pentru serviciul public de televiziune si categoriile de platitori
2. Persoane juridice care nu au salariati - 40.000 lei
3. Microîntreprinderi - 150.000 lei
4. Persoane juridice cu sediul în România (...) altele decât cele prevazute la pct. 2 si 3 - 500.000 lei

Legatura cu Urban nu o stiu, dar ma gandesc ca astia or avea contract cu SNR si SRTV sa le recupereze creantele si acuma is pusi pe fapte mari...

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Pai si daca nu au receptori ? Nu cred ca nu exista o scutire... mai ales ca e aceeasi locatie...
Poate mai scrie ceva in continuarea legii...
Zic si eu...

Ana

_

fotografii cu noi

coafura preferata

Mergi la inceput

Nu-i nici o scutire, decat pentru unitati sanitare.
Nu conteaza ca e aceeasi locatie - pentru firma n-are nici o legatura ca ai sau nu televizor sau radio, doar la persoane fizice se acorda scutirea la plata fiindca n-ai receptor...
Noi, la firma, avem sediul social inchiriat in sediul (cladirea) unei alte societati. Platim si noi, si ei...
Pana anul trecut, sediul social al firmei (in acte) era intr-un apartament (locuit), ma rog, desi noi functionam in alta parte. Anul asta am primit o scrisoare venita de la SNR (scrisoare trimisa pe adresa veche, pt ca ei nu stiau ca noi am schimbat actele la Reg Com) ca n-am mai platit taxa radio de vreo 3 ani (adica niciodata ) si s-o platim.
Am platit-o si gata (nu ne-au calculat penalizari). Asta e...

Edit: Si apropo de aceeasi locatie: taxa plateau si oamenii care locuiau in acel apartament, dar nu direct la radio si TV, ci prin factura de energie.
Stiu, ti se pare absurd, multora ni se pare, dar...

Mergi la inceput

Dar se pare ca sunt multe firme care au castigat cu Urban, cica pe motiv de dubla impunere...
Eu pe google am gasit ca ar fi cazul doar pt international de asa ceva...
Ce stiti ?

Ana

_

fotografii cu noi

coafura preferata

Mergi la inceput

In acest moment, eu nu prea vad nici o dubla impunere aici - este vorba de o taxa datorata de o persoana fizica si de o alta taxa datorata de o persoana juridica. Firma e firma, are datoriile si creantele ei, nu le poti asimila cu cele ale persoanei fizice.
Unde ai gasit tu chestia asta cu dubla impunere?

Mergi la inceput

Taica-meu ar fi primit aceast "pont" de la aia de la Radio, ca sunt multe firme care au castigat pe acest motiv.
Dar eu cred ca a fost o vorba aruncata, ca n-am gasit decat dubla impunere internationala, deci...
Oricum, eu ziceam ca nu e ok pt ca e vorba de acelasi loc, aceleasi receptoare platite si de o pers fizica si de o pers juridica. E normal asa ceva ?
Adica mie nu mi se pare normal.

Ana

_

fotografii cu noi

coafura preferata

Mergi la inceput