N-am curaj sa conduc (5)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Atata cat stiu eu sa explic la viteza a 2 rotile se invart mai incet ,dar au putere mai multa,stiu sigur ca se porneste cu a2-a pe ghetus,eu am facut scoala iarna trecuta.Undeva unde ai loc ,verifica acest lucru.aseara am fost cu fetele pana la al 2-lea pod dupa Eroilor,le-am lasat la discoteca ,ne-am intors dar stiam drumul e cel care vine din Militari spre Scala,Calea Mosilor.Acum la 3,30 mi-a dat fata tel ca cele 2 fetite bulgaroaice vor sa vina acasa si m-am(ne-am)dus ,daca ati crede ca la ora 4 Bucurestiul isi gaseste linistea,va inselati,si nu sunt doar taxi.Am scris" ne-am " pentru ca sotul meu a mers cu mine,simt ca nu-i convine ca incet ,incet ma simt mai relaxata cand conduc singura.Imi pare bine ca te-ai descurcat Aamu .Eu am fost cu ani in urma in Serbia ,in zonele destul de dese,pe unde treceau caprioare erau puse indicatoare cu atentie animale salbatice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Giul, instructorul de la sc ti-a zis sa pornesti cu a doua? I-am intrebat si eu pe colegii mei despre asta si mi-au zis ca nu,plecarea de pe loc se face cu viteza a-I-a in orice conditii.
Pana da ghetusul eu am sa tot intreb, nu vreau sa am surprize.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Da,instructorul m-a invatat,va spun eu ca merge,in timpul scolii,cand esti impartit in prea multe de invatat si retinut,mai uitam de schimbarea vitezelor si plecam si cu a 2-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Noe,cand te intalnesti cu instructorul ,intreaba-l ce e cu viteza a 2-a pe ghetus,si sa ne spui ce zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

Ma alatur si eu celor care se tem de condus .Am avut doua evenimente in vara aceasta care m-au speriat f tare :o basculanta a intrat in partea dreapta a masinii mele si la 10 zile un alt autoturism m-a lovit in spate.Imi e cumplit de frica in momentul in care eu franez si din spate se apropie un alt autovehicul.Am permis de 9 ani si nu am avut pana anul acesta nici un eveniment neplacut la volan.
Nu stiu cum sa trec peste teama ce ma cuprinde acum cand se apropie
o basculanta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Desi acum merg fara teama, adica nu ma mai sperie un drum...de cand s-a racit vremea mi-a revenit frica si pt prima data in viata nu vreau sa vina zapada. Deja mi-e clar ca daca ingheata pe jos nu voi avea curaj sa merg, ce ma fac? Ca si sa merg pana la munca cu RATB nu-mi convine...

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Eu cred ca trebuie sa mergi mai incet,Aissa,eu am facut sc asta iarna,ai sa fi surprinsa ca volanul intoarce rotile foarte usor,ca uneori pe linia de tramvai aluneci,si-ti da o stare de inima la gat,in rest invata de la Aamu ,fara franari bruste,apreciaza daca in distanta pana cand vezi semaforul poti sa treci sau te opresti,foloseste frana de mana in rampa,e mai usor decat din ambreiaj,si Doamne ajuta!De cand am plecat pe"picioarele mele",adica fara instructor,am folosit 2 perechi de adidas-i unii cu talpa f.f subtire si ceilalti cu talpa f.subtire.Astazi am dus musafirele fetii la scoala si am trecut prin carrefour,la raionul de incaltaminte sport,sotu-meu isi aduce aminte ca umblu incaltata de-mi ingheata picioarele ca de!trebuie sa simt ambreiajul...iar eu realizez ca sunt incaltata cu o pereche de adidas-i cu talpa sanatoasa si ca-mi era foarte cald.Pai cred ca m-a apucat cu lesin cand mi-am dat seama cu ce eram incaltata si condusesem foarte relaxata.Aissa,ce face sotul tau? invata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Nu prea invata, chiar spunea azi ca ar trebui sa se apuce de invatat. Treaba lui.
Eu tocmai ce m-am enervat, am fost plecati si bineinteles ca nu aveam unde sa o mai parchez, am pus-o total aiurea, departe de bloc, sper sa nu se intample ceva pana dimineata. Si m-am certat si cu un vecin ca gasisem un loc in spate si a urlat la mine de la geam desi nu era nici o placuta pusa cum ca ar fi locul lui....in fine, necazuri de blocatar.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Multumesc si eu de explicatii, Giul. Eu cred ca pornitul cu viteza a 2-a o fi un truc pentru condusul pe gheata cu cauciucuri de vara. Instructorul tau o fi stiut el ce-o fi stiut.
Aici cauciucurile de iarna sint obligatorii si la scoala ni s-a spus ca se porneste doar cu viteza a I-a in orice situatie. O sa incerc si cu a 2-a

Eu cred ca sinteti foarte curajoase sa conduceti pe gheata cu cauciucuri de vara. Mie mi-e foarte frica. Aveti mare grija pentru ca aluneca foarte rau. Cind se iau curbe pe gheata, trebuie viteza cit se poate de mica. Pentru ca fuge de spate. Si daca simtiti ca aluneca doar putin, nu va panicati pentru ca atunci intervin miscari bruste si iese si mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Marci,Aissa si eu avem masini nou-noute cu cauciucuri prea putin rulate,toata lumea zice ca iarna asta putem sa mergem cu cele cu care au fost echipate .Aissa,eu am cumparat din carrefour un litru de solutie speciala de spalat parbrize iarna.Cum deschizi capota masinii si stai cu fata spre ea in stanga sub un suport cu gratele se afla un rezervor ,se vede doar capacul ,scoti capacul si torni ,la mine era sicla de 1 l si am putut sa pun direct cu ea ,dar incapea mult mai mult de 1 l.Azi am fost sa platesc rata la casco si rca si am intrebat la magazinul dacia ,asigurarea e in incinta automarcus,lichidul de racire este special pentru iarna cand se vinde masina ,deci masinile noi au.Cum stati cu fata la motor ,recipientul cu acest lichid de racire ,e ca un borcan ,lichidul are culoare galbena,borcanul are linie de minim si maxim ,daca e sa completati se face cand motorul e rece ,cu grija stand in spatele capacului ,adica intr-o parte a masinii,pentru ca are oarece presiune .Puteti sa completeti numai cu un anumit tip,pe care vi-l scriu ulterior.

Mergi la inceput