Bebe in burtica bolnavior!Continuare....

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

laureta, doctorita se numeste elena selea. am inteles ca e destul de draguta si rabdatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Ieri l-am vazut pe bebe.Este asa scump si mic.Este un bebe perfect si frumos.Avea niste falcutze dulci si parca tot timpul zambea :)

Vestile nu sunt bune.Azi i-au facut tomografia si nu arata prea bine.Adica are ventricolele marite si retinere de apa la capushor:(.
Doctorul de la Bagdasar, Tascu a vorbit cu prietena si sotul ei si i-a demoralizat foarte tare.Celalalt doctor de la Pantelimon, Adam i a incurajat un pic zicand sa mai astepte o saptamana poate lichidul acela se absoarbe singur(capushorul dupa masuratorii a scazut de la nastere)

Uf nu imi vine sa cred totusi ca este asa rau ca bebelu chiar arata bine.

Urmeaza RMN ul pentru o parere mai clara.Oricum nici un doctor nu se baga pentru operatie :(.Cum poti lasa un copil asa mic fara ajutor???

Doamne ajuta!

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tzuna

Bebele meu din burtica s-ar putea sa aiba aceeasi problema asa ca am citit forte mult despre asta pe net. Din pacate informatiile sunt numai in franceza si engleza. Am citit si despre niste studii facute de francezi legate de acesti copii si se pare ca o parte destul de importanta dintre ei , vreo 50% nu au nici o problema in cazul in care ventriculomegalia nu e insotita de malformatii grave. Se pare ca in cazul prietenei tale copilul este ok. Eu sunt foarte optimista si sper sa nu fie nimic grav si Dumnezeu sa le apere bebelusul.

Sarcina usoara si bebe sanatos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Nu-i lasati sa vi-l opereze in tara.
Gasiti o clinica afara, vorbiti cu doctorii de acolo si depuneti dosar pentru asistentza la Ministerul Sanatatii.
Un sfat prietenesc de la o matusha patzita si necajita.

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Laureta,

Eu am un fin cu aceeasi problema, in plus si prematur. La el insa doar un ventricol era marit, celalalt era de dimensiuni normale. I s-a facut RMN la 5-6 luni cand i-au pus diagnosticul de hidrocefalie, dar i-au spus ca nu-l opereaza asa de mic pentru ca este posibil ca scoarta sa-si recapete proprietatea de absorbtie. L-au tinut sub supraveghere si s-a constatat ca s-a oprit acumularea de lichid. Au facut multa fizioterapie cu el ca sa-i recupereze mobilitatea. Acum are 1 an si 3 luni, merge, incearca sa vorbeasca si deocamdata nu se constata vreun retard.

De mult ori ma gandesc la seara cand m-a sunat mama lui plangand (aflase diagnosticul) si am hotarat amandoua sa-l botezam a doua zi, cat de lipsit de speranta parea totul si acum, ma uit la el cat si parca nu-mi vine sa cred. Se mai intampla si minuni.

Botezati copilul, sa consulte mai multi doctori si sa nu dispere. E foarte important ca parintele sa fie informat si increzator in sansa copilului lui.

Multa sanatate
Corina

Mergi la inceput

Cricor ma bucura mesajele optimiste si care dau chiar si o raza mica de speranta.
Deocamdata bebelusul este sub observatie si i se controleaza cresterea capusorului.Tot asa i s-a spus si lor ca este este mic si totul se poate remedia/retrage natural, fara interventie.
Doamne ajuta sa fie asa.

RaluD imi pare rau pentru nepotzelul sau nepotzica ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Laureta, multa sanatate bebelusului.
Dumnezeu este sus si are grija de el.
De asemenea multa putere parintilor.

...si totusi exista iubire...
TUDOR (29 septembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Cricor are dreptate, laureta...copilul trebuie neaparat botezat, cit mai repede.... e foarte important pentru sufletelul lui. Ne rugam si noi pentru el si va dorim multa, multa sanatate. Doamne Ajuta!

Simona si David (10 nov)

Daviduchele meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gama spune:

Buna, si mie la 22 sapt mi s-a spus(Dr.Albu),ca are un ventricul de 8 mm iar limita la baieti(ptr ca la baieti sunt putin mai mari)la 22 sapt este de 6-7mm.M-a pus in asteptare 2 sapt ca sa vada cum evolueaza, la urmat.eco mi-a zis ca se pare ca nu a sarit din "schema".Nu va spun ce-am patimit pana la nastere, si acum am ramas cu semne de intrebare vis-a-vis de posibile "sechele", pentru ca asa suntem noi, sensibile.Eu tot cu Ion Ionut am nascut, un mare noroc ptr.mine, excelent om.Din cate aflasem(pe DC mi-a postat o prietena subiectul dar nu mi-a raspuns absolut nimeni),toti copii cu sindroame genetice au ventriculi cam peste 12 mm; sunt si cazuri de evolutie f.buna, ceea ce trebuie sa va faca optimisti,parerea mea este ca trebuie monitorizat pana la 2 ani.
Multa,multa sanatate si un psihic rezistent parintilor.

si Matei(2.aug2004)
foto Matei

Mergi la inceput