CIC bb2...bb1 are dreptul la gradinita?
sunt in CIC la al doilea copil. baietelul are 3 ani impliniti. m-am dus sa-l inscriu la gradi, si mi s-a spus ca, daca eu sunt in CIC, nu pot sa-l inscriu la program prelungit, numai la program scurt.
este adevarat?
mie mi se pare ilogic, stiu ca bb2 nu pot sa-l duc la cresa pt ca banii ii primesc pt ingrijirea lui, dar ce legatura are cu asta bb1?
nu m-ar deranja deloc sa-l duc la program scurt, dar la gradinitele de langa casa nu sunt locuri, iar acolo unde am putea rezolva, e prea departe sa ma duc eu sa-l iau... dar e langa serviciul lui tati, si poate sa-l ia el la 5...
multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
Raspunsuri
anamaria spune:
mie una, chestia asta mi se pare o tampenie!
s-o fi schimbat legislatia, nu stiu... dar eu l-am dus la camin cu program prelungit pe bogdan, in tot timpul cat am stat cu tudor in CIC!
si, mai mult, i-am dus pe amandoi la cresa in ultimele doua luni de CIC, ca sa se obisnuiasca: ori ii luam la pranz, ori stateam si eu cu ei acolo mai mult, chestii pe care nu le-as fi putut face in timp ce mergeam la serviciu, aveam program foarte strict.
chiar sunt curioasa daca s-au schimbat reglementarile, dar nu prea imi vine sa cred.
in fond, esti in CIC ca sa te poti dedica lui BB, ceea ce este excat ce vei face cata vreme celalt este la camin!
Edit: acum am vazut ca Razvan al tau e nascut in aceeasi zi cu mine: 2 august
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
ligia13 spune:
din pacate este adevarat, exact asha a patit si colega mea.
Trebuie adeverintza ca lucrezi, altfel nu il primesc la cresha. De unde adeverintza daca tu esti in CIC?!
Aberatie....
Eu si Raducu (22.04.2005)
cristinamh spune:
ligia, nu e vorba de cresa, ci de gradinita. el are varsta legala.
exista, si daca da, unde, o prevedere cum ca nu poate fi inscris daca nu lucreaza ambii parinti??
sunt conditii separate pt gradinitele cu program scurt si cele cu prelungit???
anamaria zic eu ca are dreptate, nu sunt "casnica", nici "fara ocupatie"...
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
wapi spune:
din cate stiu eu, nu exista nicio prevedere in acest sens. Probabil nu prea au locuri la program prelungit, si fac ei asa o selectie, daca sta mama acasa sa-l ia la 12. Adeverinta de salariu trebuie doar ca sa aiba ei o dovada ca poti plati, eventual se poate da si o declaratie pe propria raspundere ca vor fi achitate toate taxele. Fiind o unitate de invatamant de stat - nu are dreptul sa faca discriminari pe asemenea criterii.
Wapi
marius spune:
Din cate stiu eu nu exista nici un fel de restrictie legala conform careia un copil sa nu poata fi inscris la gradinita.
Daca altcineva stie altfel sunt de acord insa cu precizarea bazei legale. Adica in conformitate cu lege, hotarare art. etc etc.
In prezent raspunsul meu este ca legal se poate inscrie copilul la orice gradinita indiferent de forma de (pre)scolarizare ca sa ma exprim asa.
Iti recomand sa te duci inapoi si sa pui problema obiectiv iar raspunsul sa fie la fel.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
cristinamh spune:
merci mult
ma gandeam eu ca ceva e in neregula.
ligia13 spune:
Cristina, ai rezolvat ceva?
Pt ca la noi in Bv, la cresele la care s-a interesat amica mea, toate i-au spus de chestia asta cu adeverintza!
Eu si Raducu (22.04.2005)
cristinamh spune:
ligia, inca nu stiu daca am rezolvat... ca asteptam sa vedem ce se elibereaza, suntem pe lista de asteptare. si eu sunt curioasa.
dar nu vad la ce le trebuie ambele adeverinte. dar dosarul l-a primit.
nu de alta, dar poate mi-am luat copilu al' mic si-am plecat de-acasa, si pe cel mare l-am lasat cu tati ... ce face, nu i-l primeste la gradi ca nu stie unde e ma-sa!?
cami spune:
eu am inscris-o pe fetita mea la gradi' fara nici o problema chiar daca eram in CIC ptr bebe2 ;) e vb de vointa directoarei si bunastare:)
numai bine
Anuska spune:
In dosarul cu acte pt gradi cer sa se puna si adev ale ambilor parinti. Tu poti sa te duci la tine la serv sa ceri una in care sa scrie ca esti angajata lor si sa nu treaca nici-un salariu (eu asa am facut!); asta daca reusesti sa te intelegi cu cei de la serv, avand contractul suspentat in timpul CIC-ului, insa pt o hartie nu cred sa fie prea mult deranj......
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii
Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)