"Secrete"...din bucatarie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizy spune:

pentru ca icrele sa iasa pufoase, se adauga sifon sau apa minerala.Pentru ca maioneza sa iasa pufoasa, se adauga apa rece(cand este deja bine legata).Pentru ca salata de vinete sa iasa alba, vinetele se coc pe foc iute si se curata fierbinti, se taie cu lingura de lemn, nu de metal, se pune un galbenus de ou cand se bate cu ulei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

quote:
Originally posted by printze

Hai sa va zic si eu cateva:
- Maioneza taiata se repara cu o lingura de apa clocotita

printze



maioneza nu se taie daca, de la inceput, punem o picatura de apa rece.
eu asa o fac si nu mi se taie si pun ulei chiar mult odata. (cui ii place poate adauga si putin mustar de la inceput. are acelasi efect, dar mie nu-mi place mustarul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

La maioneza eu pun putin mustar si storc citeva picaturi de la o lamaie, la inceput, si nu am avut nevoie pina acum (sper nici de acum inainte) surprize neplacute.
La piure pun o lingurita de zahar, pe linga unt, delikat.
La mazare de semenea pun un praf de zahar.
La prajituri intodeauna pun un praf de sare, de obicei atunci cind bat albusurile.
La pandispan pun si citeva picaturi de apa in compozitie, iese mai afinat.

Altele nu-mi vin acum in minte.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

pandispanul si checul ies mai pufoase si se pastreaza proaspete mai mult timp daca punem lapte / apa /zer dat in clocot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Foarte bun sfatul cu carnea de vita unsa cu mustar si batuta bine -lulu75 si printze multumesc de sfat! Mi-a iesit o friptura aseara !
Acum, poate ma invatati si pe mine cum sa fac friptura in folie de copt ca habar nu am. M-am dotat cu folie si am zis gata, de acum fac friptura dietetica, fara grasimi, etc. Ei,ciuciu! Nici nu stiu daca se unge carnea cu ceva, daca se pune apoi in tava sau direct pe gratarul din cuptor, cat se tine, la foc mic, la foc mare...Cartea mea de bucate e cam veche si nu are asemenea instructiuni asa ca...help!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

Un secret interesant am vazut la Tv japan si anume cum sa decojesti oul frumos .Ei un ou si ei ceva cum ar fi un ac il gauresti pe ou usor si apoi il pui la fiert iar dupa ce a fiert il scoti il pui in apa rece putin apoi il decojesti .Se decojeste usor si fara sa ei si albusul cum se mai intampla la decojitul oului .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Cristina, carnea o speli cu apa rece, o stergi apoi cu un stergar de bucatarie. O portionezi si o bati bine. O condimentezi cu sare, piper si cimbru (sau o freci bine cu condimente speciale) si o poti umple cu ceapa tocata si calita, amestecata cu ciuperci taiate (din conserva), cu ou fiert tare si tocat, verdeata, morcovi taiati betisoare, merge si un carnacior subtire si afumat... Impachetezi ruladele obtinute in folie de aluminiu (le poti lega cu sfoara alimentara inainte sau cu fire de ceapa verde), strangi cu grija capetele sa nu curga zeama si asezi ruladele pe o tava si le dai la cuptor. Asa fac eu friptura in folie; ies niste rulade super-bune, cu o umplutura colorata, aspectuoasa si gustoasa. Spor!

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Akella mersi mult, suna tare bine! Am sa incerc chiar maine sa vad ce minune imi iese!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Niponel daca gauresti oul inainte de a-l pune la fiert nu se scurge albusul in apa?

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizy spune:

elliniacred ca oul se pune in apa clocotita.
Un alt secret : la salata de sfecla rosie (mie coapta imi place ) se pune hrean si chimen; daca ai pus prea multa sare in mancare poti pune un cartof care sa traga sarea si apoi il arunci;dupa ce fierbi laptele se pune putina sare (buna contra viermisorilor), deoacamdata atat imi vine in minte.

Mergi la inceput