Buna,
Sotul meu are contract de munca pe firma noastra, cu norma partiala de lucru de 2 ore, incepand din data de 27.07.2005.
Eu am nascut in iulie 2006. Eu nu-mi pot lua concediu CIC din motive ce tin de postul pe care il ocup in firma in care lucrez (alta decat a noastra).
Dat fiind ca este angajat cu norma partiala de 2 ore, are sotul meu dreptul la CIC? Stagiul teoretic de cotizare - min. 10 luni pana la nastere este indeplinit, insa nu conteaza si fractia de norma de lucru?
Si inca o intrebare: pt tatici, ce perioada de cotizare se ia in calcul , pana la nastere sau pana la depunerea cererii de CIC (dat fiind ca ei nu beneficiaza de concediu de lauzie, deci cotizeaza in continuare)?
Va multumesc!
Daca acestea sunt datele e OK. Norma partiala nu mai este un considerent pt CIC. Perioada de referinta este pana la data nasterii copilului.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
quote:
Originally posted by ciumpi
Beneficiaza in conditiile in care nu are alte venituri.
deci nici dividendele nu intra la venituri care anuleaza CIC, pentru ca nu sunt venituri salariale, nu-i asa?
Asa e; dividendele recompenseaza investia de capital profitabila. Poti obtine dividende din niste actiuni la o firma la care nu ai alta calitate decat cea de investitor. Nu e munca.
scuze,am uitat sa adaug venituri "profesionale";adica din salarii,venituri din activitati independente sau agricole