antibiotice vs anticonceptionale

antibiotice vs anticonceptionale | Autor: medicinista

Link direct la acest mesaj

am o problema maaaare. am terminat a doua folie de anticonceptionale lofemenal si am ajuns la a 5-a pastila de fier fara sa am menstruatie. ma ingrijorez pentru ca am facut si un tratament pentru candidoza vaginala cu flucovim si ovule lomexin care ma tem ca sunt antibiotice si au anulat efectul anticonceptionalelor. e posibil sa fiu insarcinata? de ce nu am menstruatie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Lomeximul este un antimicotic, deci nu un antibiotic. Despre celalalt medicament nu stiu exact, dar ma indoiesc ca ti s-ar fi recomandat un antibiotic ca sa tratezi o micoza.(candida este o ciuperca). Uneori, in timpul tratamentului cu anticonceptionale, se poate intampla (mie mi s-a intamplat) ca menstruatia sa fie foarte redusa cantitativ sau sa dispara. Pentru linistea ta, ia-ti un test de sarcina si du-te si la ginecolog.Intre timp, nu intrerupe anticonceptionalele ca atunci chiar ramai insarcinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medicinista spune:

multumesc mult de raspuns. in cele din urma s-a intamplat minunea si am avut menstruatie desi putin mai tarziu decat credeam eu ca o sa am. totul e bine acum.

Mergi la inceput