CARNE TOCATA
Raspunsuri - Pagina 2

sunt_mamica spune:
COLTUNASI CU CARNE
Aluatul:2 oua, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml untdelemn. Tocatura:200 g vitel,50
g ceapa, 2 linguri untdelemn, unou, un varf de cutit de piper,20 g faina,sare.
Sosul:3 linguri untdelemn, 25 g faina, 300 ml suc de rosii, ceapa,marar si
telina.
Carnea, impreuna cu ceapa taiata marunt, se trece de 2 ori prin masina de tocat, apoi intr-o tigaie, se caleste untdelemn, cu 1/2 lingurita de sare si piper, acoperite, circa 30 minute ,la foc mic, pina cind scade complet apa pe care o lasa.Se mai amesteca de citeva ori numai in grasimea ramasa , apoi tigaia se ia de pe foc. Cind carnea este rece , se amesteca cu oul, faina si cu o lingurita cu frunze de marar sau patrunjel taiate marunt. Se sparg ouale intr-un castron, se amesteca cu untdelemnul , apoi se pun faina si grisul cu care se amesteca si se framinta cu mina, ca si foaia de taitei, indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5minute (pina cind nu mai necesita faina). Coca trebuie sa fie putin mai moale decit coca de taitei. Daca ouale au fost mai mari ,s-ar putea sa necesite mai multa faina , iar daca au fost mici,inca putina apa ,ca sa se obtina un aluat care se intinde usor cu sucitorul.Se asaza aluatul pe masa , sau pe o foaie de nailon,presarata cu putina faina.Coca trebuie sa fie putin mai moale decit coca de taitei .Se lasa sa se odihneasca10 minute , ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor; i se da apoi forma de dreptunghi , apasindu-l cu palma ca sa aiba peste tot aceeasi grosime si alturile drepte..Se intinde cu sucitorul in foaie dreptunghiulara de cca 2 mm grosime care, apoi , se taie cu cutitul sau cu ruleta in patrate cu latura de cca 5 cm.Se distribuie umpluutra pe toate patratele , apoi se indoaie fiecare patrat in forma de triunghi si se preseaza pe margini cu o furculita sau cu degetele , ca sa se lipeasca si sa nu iasa umplutura la fiert.Daca foaia s-a uscat putin, se umezeste cu apa (cu pensula ) in jurul umpluturii si , apoi , se indoaie si se preseaza.Cind clocoteste apa , se pun coltunasii , se amesteca imediat cu lingura, ca acestia sa nu se lipeasca de fundul cratitei sau unul de altul.Se fierb 20 minute , la foc mijlociu, cu capacul tras putin la o parte (sa nu clocoteasca prea tare).Apoi , se ia cratita de pe foc, se pune pe un gratar si se lasa coltunasii sa stea 30 minute in apa in care au fiert ca sa se umfle aluatul si sa devina mai pufosi.In acest timp, se prepara sosul.Intr-o cratita , ceapa rasa se caleste , un minut, in untdelemn si imediat se stinge cu sucul de rosii ,diluat, dupa gust si i se adauga , facultativ, o lingurita cu zahar si , pentru aroma , frunze de marar sau patrunjel si o mica frunza de telina , taiate marunt .Sosul trebuie sa fie ca o smantana subtire ; se servestedin sosiera.Coltunasii se scot din apa cu spumiera , sau se desarta usor din strecuratoare. Dupa ce au fost bine scursi de apa , coltunasii se pun intr-un vas termorezistent , uns cu o lingura de untdelemn; se adauga citeva bucatele de unt peste ei si se infierbinta in cuptor , cu 10 minute inainte de servire.
DOVLECEI UMPLUTI CU CARNE
3 dovlecei cu diametrul de 5-6 cm,200 g carne,50 g orez,sare,piper,1/2 l suc de
rosii,100 ml smantana ,30 gfaina,marar,cimbru.
Dovleceii se curata subtire de coaja ,se taie in jumatati,pe grosime,iar cu rondeaua sau cu lingurita,li se scoate numai miezul cu semintele ,lasind marginea cit este de groasa.Jumatatile de dovlecei se umplu cu tacatura (daca mai ramine tocatura ,se pot umple 1-2 ardei care se vor fierbe impreuna cu dovleceii) si se asaza in cratita ,unele linga altele, orizontal;se toarna peste ele sucul de rosii si circa 1/4 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30-40 minute,acoperite,la foc mic;dupa 20 minute se intorc in sos.Cind dovleceii sint fierti(fara sa se terciuiasca), se freaca faina cu 2 linguri de apa recesau suc de rosii si se amesteca in sos,lasindu-l sa fiarba citeva clocote,ca sa se lege.In sos se pun o ramura de cimbru si 2-3 linguri cu untdelemn,potrivindu-se gustul cu sare.Cratita se ia de pe foc si dovleceii se presara cu marar taiat marunt.Se pot servi ca atare sau se dreg cu smantana batuta cu o lingura de apa rece care se amesteca cu sosul fierbinte;smantana se poate adauga la masa.Dovleceii se pot pregati si fara suc de rosii,la fel ca si guliile.
PS moamaaaaaaaa ce de retete aveam!
sper sa te inspire!
ilinca



Gabbriela spune:
pe langa cele de mai sus eu mai fac din carne tocata si spaghete bologneze, sos de rosi si carne pt spaghete... si o chesti americanca reteta nu stiu cum se traduce, dar reteta este asa:
- 1/2 kg crane de vita, sau pork sau ameste se amesteca cu un sfert kg orez fiert inainte si scurs de apa, condimente (sare piper verdeturi), un ardei calit, o ceapa mare calita, 2 oua crude. se pune in tava tapetata si se unge cu ou si se da la cuptor, se poate servi cu pireu
Sanatate si numai bine
Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato


Dorsilia spune:
Gabriela, da-mi denumirea in engleza si spune-mi daca acea carne tocata nu se mai caleste inainte de a o da la cuptor? asa cum se face cu carnea pt musacaua romaneasca?


Gabbriela spune:
quote:
Originally posted by Dorsilia
Gabriela, da-mi denumirea in engleza si spune-mi daca acea carne tocata nu se mai caleste inainte de a o da la cuptor? asa cum se face cu carnea pt musacaua romaneasca?
MEATLOAF se numeste, sunt multe multe retete, unele din ele poti cali carnea, altele amesteci cu ciuperci si calesti altele cu lapte... asta e una simpla care o pregatesc mai des
Sanatate si numai bine

Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato


Gabbriela spune:
o reteta in eng, nu am incercat asta ca are prea multe mirodenii si nu imi place
Ingredients
2 eggs, beaten
3/4 cup milk
2/3 cup fine dry bread crumbs or 2 cups soft bread crumbs
1/4 cup finely chopped onion
2 tablespoons snipped fresh parsley
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon dried leaf sage, basil, or oregano, crushed
1/8 teaspoon black pepper
1-1/2 pounds lean ground beef, lamb, or pork
1/4 cup ketchup
2 tablespoons packed brown sugar
1 teaspoon dry mustard
Directions
1. In a medium bowl combine eggs and milk; stir in bread crumbs, onion, parsley, salt, sage, and pepper. Add ground meat; mix well. Lightly pat mixture into an 8x4x2-inch loaf pan.
2. Bake in a 350 degree F oven for 1 to 1-1/4 hours or until internal temperature registers 160 degrees F. Spoon off fat. In a bowl combine ketchup, sugar, and mustard; spread over meat. Bake for 10 minutes more. Let stand for 10 minutes before cutting into eight slices.
3. Makes 8 servings
4. Ham Loaf: Prepare as above, except use soft bread crumbs. Substitute 1/2 teaspoon dry mustard for the sage, basil, or oregano and omit the salt. Substitute 12 ounces lean ground beef or pork and 12 ounces ground cooked ham for the 1-1/2 pounds ground beef, lamb, or pork. Bake and let stand as above.
Sanatate si numai bine
Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato


akella spune:
Biftec tartar
Ingrediente: 600 g carne de vitel, 6 galbenusuri, 100 g unt, 200 g ceapa rosie, 60 g patrunjel verde si frunze de telina, sare, piper, boia de ardei dulce si iute, usturoi, paine de secara prajita, bulion de rosii, frunze de laptuci
Carnea se taie bucatele si se trece de 2 ori prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu celelalte ingrediente, se portioneaza, se orneaza cu verdeata si se serveste pe frunze de salata.
"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


akella spune:
Budinca de carne tocata si fasole
Ingrediente: 1 ceapa, 1 lg. ulei, 200 g carne tocata (amestec), ¼ cub condimente, 250 g fasole boabe fiarta (cons.), 200 g piure de cartofi, 125 ml lapte, 100 g branza rasa
Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei incins. Se adauga carnea tocata si se prajeste bine. Se stinge totul cu 200 ml apa si se dizolva cubul de condimente. Se fierbe 1 minut, amestecand continuu. Se scurge fasolea si se adauga la carne, apoi se pune intreaga compozitie intr-o forma.
Se preincalzeste cuptorul (175°). Se dizolva piureul de cartofi in lapte si se toarna peste carne. Se presara branza rasa si se da la cuptor 30 de minute.
"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
