RH negativ/denumirea exacta a analizei

RH negativ/denumirea exacta a analizei | Autor: ileana

Link direct la acest mesaj

Servus,

Am si eu o intrebare:
Cum se numeste exact( denumirea generica sub care se efectueaza), analiza care se face in caz de RH negativ al mamei?
Din ce perioada in ce perioada a sarcinii se face?
La cat timp se repete?

Merci,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Nu stiu sa-ti spun cum se numeste analiza.Dar daca esti insarcinata si te duci la doctorul de familie ,primesti o trimitere catre un laborator sau un centru de transfuzii si cei de acolo stiu exact
ce sa faca.Cred ca incerci sa afli daca ti-au aparut anticorpii.Eu am fost din saptamana 20.
Sa auzim de bine.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza81 spune:

Buna Ileana,si eu am rh negativ,si voi incerca sa te ajut in masura in care pot si stiu.Analiza se numeste ,,titrare de anticorpi,, ,eu am inceput sa-mi fac aceasta titrare din sapt12 ,avand in antecedente o intrerupere de sarcina, am fost foarte ingrijorata.Mergeam o data pe luna la un centru de transfuzii sanguine,i-ti trebuie bilet de trimitere de la medicul de familie.Important e ca pe toata perioada sarcinii sa nu apara anticorpi anti rh,dar chiar daca apar pana la un anumit numar nu sunt periculosi si nu afesteaza fatul.I-ti doresc sa ai o sarcina usoara si fara anticorpi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Analiza se numeste determinare de anticorpi antiRh, sau determinare de anticorpi antiD, sau titru de anticorpi antiRh. Analizele se fac la 20 de sapt, 28 de sapt si apoi poate la 2 saptamani, poate mai des, functie de valoarea analizei corelata cu ecografiile care sunt foarte-foarte importante si pot fi destul de dese catre sfarsitul sarcinii. Depinde de situatie! Adica, analiza de sange poate indica o valoare mare, dar daca ecografia (Doppler)arata ca bebe este bine, atunci nu conteaza asa tare cat de mare este valoarea indicata la analiza de sange. Oricum, echo si analiza de snage, merg impreuna. Atentie, daca nu esti din Bucuresti,exista centre de transfuzii in provincie (Tulcea, sigur, am patit-o) care gresesc sau chiar nu fac analiza asta (in mod deliberat)si iti spun ca totul va fi bine, ca au vazut ei nu stiu cate cazuri. Asigura-te ca au efect]uat analiza si ca e corecta! Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Servus,

Va multumesc mult de tot!
Din saptamana 12?! Atat de devreme?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Ileana, daca ai in antecedente o sarcina (dusa la capat sau nu) sau o transfuzie, este o idee buna sa-ti faci analiza cat mai curand si apoi sa o repeti la intervalele stabilite de medicul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Eu mi-am facut analizele , inclusiv RH -ul fara sa fiu insarcinata , doar pt. mine ca sa stiu.
Ileana Daca nu sti cum se numesc analizele , te duci la laborator si le explici ce analize vrei sa faci si ri stiu ce sa scrie acolo.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza81 spune:

Da ,12 saptamani.Asta pentru linistea mea sufleteasca,avand,dupa cum am spus in antecedente o intrerupere de sarcina,pe atunci nu-mi cunosteam rh-ul si bineinteles nu mi sa efectuat izoimunizarea.Medicul hotaraste,bineinteles,la cat timp sa se repete analiza in functie si de antecedente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

quote:
Originally posted by irlandeza

Eu mi-am facut analizele , inclusiv RH -ul fara sa fiu insarcinata , doar pt. mine ca sa stiu.
Ileana Daca nu sti cum se numesc analizele , te duci la laborator si le explici ce analize vrei sa faci si ri stiu ce sa scrie acolo.

Noi 2 singurei

....Traim in Romania, eu nu am gasit asistenta comunicativa si rabdatoare in spital/clinica/policlinica de stat...

Mergi la inceput