Ajutor... sarcina... varicela...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Dragele mele,

va multumesc pentru raspunsuri si pentru ca imi sunteti alaturi mai mult decat multi oameni apropiati mie....

Medicul de familie m-a trimis maine sa imi fac dozarea despre care vorbiti si voi. Mi-e doar groaza sa nu intru in contact cu cineva... O sa ma imbrac, din cap pana in picioare, imi pun si manusi si batic si imi acoper si gura si nasul si sper sa gasesc pe cineva sa ma duca si sa ma aduca, si sa vorbeasca cu medicul in asa fel incat sa nu fiu nevoita sa vorbesc cu nimeni... Mai mult nu stiu ce as putea face, sper sa mearga totul smooth.
Din pacate rezultatul se obtine intr-o luna!!! ceea ce este foarte mult pentru bebe... Trebuie sa incep sa caut medici buni, care sa-mi recomande analize de facut, si un medic care sa faca ecografii bune.. pentru a vedea din timp orice problema.
Sa dea Dumnezeu sa nu fie nimic rau cu bebe... Stiu sigur ca am mai avut o data varicela, si poate exista macar un pic de imunitate, imi pun si eu speranta in orice.

Da, mi-au aparut bube pe cap, o groaza, ieri m-a tuns sotul meu pentru ca nu mai puteam de durere.. acum e mai suportabil, si am facut coji prin tot capul...

Daca mai aveti info, va rog sa postati.
Poate ne face cineva o intrare separata de forum, cu titlul ceva de genul "sarcina si varicela" unde sa colectam toate informatiile posibile...
Nu va inchipuiti cate mesaje am gasit pe tot felul de forumuri, cu cazuri care mai de care mai nefericite. Din pacate se intampla, si nu numai mie, si viitoarele mamici nu sunt informate. Eu am cerut specific, inainte de a ramane insarcinata, sa fac analizele presarcina. Ei bine, nu mi s-a recomandat verificarea imunitatii la varicela, asa cum scrie pe unele site-uri ca trebuie... si cred ca stiu de ce. Nu intra in nici un pachet, trebuie platite, dureaza o luna... Ei bine, 120 lei nu cred ca e un capat de lume pentru a evita sa treci prin ce trec eu acum.... Daca cineva imi spunea "te costa atat, dar e mai bine s-o faci, pt ca iata ce riscuri sunt..." nu ezitam o secunda!

Cu drag.

Nevia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

Stiu ca ,este ff riscant in primele 3 luni,parerile sunt impartite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

quote:
Originally posted by gabrielle74

Stiu ca ,este ff riscant in primele 3 luni,parerile sunt impartite.

asa mi-a zis si mie medicul .. l-am sunat special sa il intreb de problema asta a zis ca in primele 3 luni de sarcina "primul trimestru" este foarte periculos sa ai boala asta.
imi [are rau de sfatu rau ce l-am scris

Sanatate si numai bine

Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

gabita ,asta e realitatea .fata trebuie sa stie dinainte ce riscuri sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Cred ca iti raspund cam tarziu... poate totusi vezi raspunsul meu... Ai intrebat si la alte laboratoare cat ar dura? Mi se pare f. mult o luna de zile... Vezi ca multe din laboratoarele particulare fac analize la Institutul de hematologie de ex. Eu am aflat despre asta cand am fost sa fac o analiza la ei si mi-a spus dr. de acolo ca de ex. Sanadorul face o parte din analize la ei. La Sanador dura maxim 3 sapt. pana aveam rezultatul, iar la Institut cateva ore. Nu mai zic, ca era gratuit la Institut, cu trimitere de la medic, iar la Sanador a fost 56 ron.

si sper sa fie bine pana la urma.

Eliana si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana76 spune:

Lili, si prietena mea despre care iti vorbeam si-a dozat anticorpii antivaricela tot la Sp. Colentina, si din cate stiu eu nu se prea lucreaza in alta parte. Si eu am sunat in perioada respectiva (acum 3 ani) pe la clinici particulare ca am vrut sa-mi fac testul (itrasem in contact cu ea si nu stiam sigur daca am avut boala in copilarie); ideea este ca nu am gasit nici un alt laborator la care sa se faca si am renuntat.
Atunci la ea a durat doar cateva zile (ea este medic dupa cum am mentionat si probabil ca a beneficiat de un tratament preferential), dar ideea este ca se poate. Si daca s-a putut pentru cineva, se poate sigur si pentru altcineva. Ca la noi in tara totul e posibil!
Eu zic sa insisti si sa explici de ce te grabesti, si probabil ca se va gasi o cale de urgentare. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Pai eu am facut la inceputul sarcinii toate analizele si eram imuna la varicela fiindca, asa cum stiam, am avut-o in copilarie. In schimb am facut din nou varicela acum, la un an dupa ce am nascut, odata cu fiica mea.
Asa incat, nimic nu ofera certitudine 100%. Cel putin nu in domeniul medical.
Daca esti in primul trimestru de sarcina, medicul obstetrician ar trebui sa-ti recomande de aici incolo analizele care trebuie sa le faci atat tu cat si fatul. Ecograful, chiar si cel tridimensional vor putea da indicii pe parcurs despre eventuale anomalii (din pacate ar fi cam tarziu). Poate si amniocenteza.
Sfatul meu este sa vorbesti cu obstetricianul de urgenta ca sa stii ce ai de facut. Nu lua hotarari decisive pentru viata ta in functie de sfaturile de pe orice forum, oricat de bine intentionate ar fi.

si Ilinca (10 septembrie 2005)

Mergi la inceput

nu vad ce analize poate face fatul.iar la eco catde performanta ar fi nu cred ca ar arata o anume anomalie .eco arata malformatii de peste 1mm.ce este sub nu poate vedea.
de ex o doamna a facut varicela in a8 a luna iar copilul s-a nascut evident cu un handicap .
repet in prima luna cat si in ultima este ff periculos pt bb.

te-am intreb de ami multe ori insa nu mi-ai raspuns,ai bubite si in cap ? daca da asta este un indiciu 100 la % ca ai varicela.

ai grija de tine si sa auzim de bn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

quote:
Originally posted by gaia.nevia

Dragele mele,
Da, mi-au aparut bube pe cap, o groaza, ieri m-a tuns sotul meu pentru ca nu mai puteam de durere.. acum e mai suportabil, si am facut coji prin tot capul...
Cu drag.

Nevia

gabrielle74, fata a spus ca are si in cap bubite .

eu sugerez sa mergi la analize numai decat, sa ceri rezultatul de urgenta si platesti cat ar fi, dar tyrebe sa fi sigura de probleme ce le ai.

Sanatate si numai bine

Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

ops ,sorry ,nu am vazut .deci are cu siguranta varicela.
este singura care apare pe zone paroase,alergia si altele nu apare in cap si in alta parte.
in cazul asta nu stiu ce sa faci.intreaba dr ,dar tu nu ai voie sa iesi din casa ,exisat riscul sa se complice mai ales ca umbla o viroza destul de urata.
ca atare imi pare nespus de rau ,nu ti trebuia asta acum...

Mergi la inceput