Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (85)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Ripley tocmai pe tema tinutului m-am certat aseara cu husbandul, care tot sustine sus si tare ca el n-o poate tine ca il ia cu lesin cand o aude cum urla. Parca mie nu mi se rupe sufletul????
Ce draq e asa balegos nu inteleg, tre sa ma descurc singura

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 9 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze poznase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

ripley no way branza topita, si pt noi cumpar rar. Are E-uri la greu plus continut de calciu f scazut comparativ cu alte branzeturi. Pediatra-nutritionista ne-a dat voie de la 10-11 luni: br de vaci din comert ambalata, cas proaspat si telemea desarata.

madau unul o tine, altui ii scoate mucii. N-ai ce-i face. Mucii aia sunt colectie de microbi si daca nu-i scoti raceala se mentine/agraveaza. De la ei se poate ineca sau poate ajunge sa verse. Un vecinel de varsta Silviei a ajuns la spital de la muci si i-au scos acolo cu sonda. Serul efedrinat - cu masura, nu-i voie sa exagerezi la bebei. Si trebuie sa fie din cel cu concentratie mai slaba, pt copii.

Silvia si roxisialexia felicitari pentru plimbareti!!!

Nati face cam nasol. Azi noapte pe la 2 s-a trezit si nu mai adormea, am tot alaptat-o tinut-o in brate, elimina gaze la greu, pana la urma a facut si 1 kk normal si apoi 1 moale. Apoi s-a culcat. Dimineata am vazut ca a si vomitat in pat. Prin voma am gasit bucatele de servetel . Acuma nu stiu daca de la asta.... sa vad cum evolueaza. Deocamdata, de azi dimineata n-a mai facut nimic si se comporta normal.

Aseara am facut papanasi. Oare de la ei? Nu cred, ca n-a mancat prea multi si deja nu avea pofta de mancare. Mai degraba cred ca de la servetel.

Papanasii i-am facut in 2 stiluri: am facut intai compozitia numai cu galbenus, am luat vreo 5 gogoloaie si i-am fiert in apa fara sare si la restul am adaugat albusul si i-am fiert in apa putin sarata, pt restul familiei. Au fost f apreciati, mai ales de Silviuca. ceea ce-i mare lucru la Mofturimea Sa. In rest la toata lumea ne-au cazut bine, asa ca nu cred ca ei au fost problema la Nat. Data viitoare fac portie dubla.

Mergi la inceput

madau eu am o pompita f buna, poloneza, tip para integral din cauciuc (asa ca e moale), cumparata de la o farmacie Dona. Pe ea scrie mare ca-i pompa de urechi dar mai mic scrie ca e buna si pt nas.

Colargolul e dezinfectant pt nas, e f bun. Dar nu e decongestiv, cum e serul efedrinat de ex.

Stiu ca sunt o gramada de bebei bolnaviori, inclusiv al meu, ii , dar eu am o problema care ma arde. Aniversarea de 1 an bate la usa.

Cum eu sunt 50% banateanca-50% ardeleanca nimerita in Bucuresti, habar n-am de obiceiurile locului. In Ardeal si Banat nu exista taiat mot sau rupt turta, sau cel putin eu nu stiu de ele. Asa ca va rog luminati-ma:
1. La fete e sigur turta? Cine procura turta, eu sau nasa?
2. Se poate organiza ruptul turtei de ziua de 1 an? E obligatoriu, la latitudinea mea sau interzis?
3. Care sunt obligatiile mele fata de nasi si ale nasilor fata de copil cu acest eveniment?
4. Tips&tricks. Ce ar trebui sa mai pregatesc pt asta?

La Silvia avand nasii timisoreni a fost simplu, n-a fost nici o turta, nici o tavita, am sarbatorit 1 an ca orice alta varsta. Oricum, nasii ei nici nu au venit la Bucuresti, ne-au dat un telefon sa-i zica la multi ani.

Mergi la inceput

Lavi cu ser efedrinat ii dau doar seara cate o picatura in fiecare nara. Stiu ca nu e ok, si stiu ca nu-i pot da timp indelungat. Incerc pe cat posibil sa-i scot dar nu prea reusesc, are o fortza fantastica. Iar pe tasu' nu ma pot baza (vezi mesajul anterior)

Daca ii dau cu Colargol ziua si doar seara ii pun ser efedrinat e ok? Sau zi-mi cum sa fac. Dau o

pozici la 9 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

madau, eu iti recomand para, e foarte buna!
O gasesti in farmacie costa undeva pe la 10 ron, e toata din cauciuc si nu raneste nasucul

lavi si cami, multumesc mult!

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput

Madau e ok cum zici tu, dar efedrinatul nu mai mult de 3 zile sau cat scrie pe el. Dar e musai sa-i scoti mucii, roaga pe mama/soacra/vecina pe cine stii tu sa te ajute ca doar e spre binele copilului, chit ca lui nu-i place.

In situatii similare disperate, cu muci garla si copil recalcitrant, ii mai scoteam si cu mana, storcand cumva nasul de la radacina spre varf, la chiuveta in baie. Ieseau la greu. Stiu ca e absolut neortodox dar...

Chiar, mucii-s albi/galbeni/verzi, nu? Sau transparenti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madutza10 spune:

Mai fetelor ,da'mult mai scrieti ,nu ma mai pot tine dupa voi deloc ,sint super ocupata si n-am timp sa scriu ,mai intru si eu sa cer cite un sfat ,pentru cine are timp sa scrie :
azi ii dau puiului peste dar nu stiu cu ce sa-l amestec ,i-am mai dat cu orez si dovlecel dar parca nu s-a omorat asa tare ,imi dati voi o idee??

Am dormit si eu in sfirsit o noapte intreaga ,aseara i-am dat Peritol si pina la 6:30 a dormit dus ,deci Peritol scrie pe el urmatoarele zile ,sa ma mai pot odihni si eu!
Madau si noi am trecut prin ce treceti voi ,nu dispera ,pe noi ne-au tinut mucii vreo 3 sapt ,indiferent ce-am folosit dar de desfundat il desfundam de citeva ori pe zi ,cu pompita de la Chicco ,am vreo 3 dar asta-i cea mai buna ,are cap de cauciuc si lung ,intra super bine in nasuc ,roaga pe cineva sa o tine ,ca trebuie!
In rest Vibrocil ,apa de mare si cam atit ,...cu serul efedrinat nu abuza ,nepotul meu era sa moara de la el ,avea vreo 5 luni si a ajuns cu el in convulsie la spital ,vinat tot ,nu vreau sa te sperii dar evital ca cica poate avea reactii adverse foarte nasoale ,bine ,Mirunica e si mai mare dar mai bine pune ser normal !!Sanatate multa!
Lavi ,la noi se rupe turta la un an fix din cite stiu ,la baieti se poate taia motul pina -n 3 ani .
Turta o cumpara nasa si imbraca bebica in acea zi,petrecerea o organizezi tu,tu n-ai nici o obigatie in fata nasilor ,ei rup turta asa ca ei tre' sa faca tot ..,pentru copil ma refer!!
roxisialexia si la noi a devenit tot obiect de joaca olita ,azi nu a vrut sa mai stea deloc pe ea!

Revin mai tirziu ,poate am tip sa citesc ceva din urma!

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

POZE DE LA MUNTE

Mergi la inceput

Lavi varianta neortodoxa am incercat-o si eu aseara, in disperare de cauza da mi-a fost frica sa va zic

Mucii sunt albi in majoritatea timpului, nu prea sunt transparenti, de obicei dimineata sunt mai galbiori.

Saru mana mult ptr ajutor...of, ce m-as face fara voi???? Milioane de ici, m-ati mai "optimizat" nitel

pozici la 9 luni

Mergi la inceput

mada,

Aia grosi/albi/galbeni/si alete nuante din curcubeu sunt mai gravi si cica ar necesita antibiotic (pe care Miru il ia) dar mai trec si fara. Apropo: chiar Silvia are acum la greu, noroc ca ea si-i sufla singura. Ar trebui sa-i pun si eu colargol, pana acum i-am pus doar Sterimar. Una cu muci , allta cu kk moale .. sa tot

Noroc ca mai intru pe aici si ma mai inveseliti voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

Lavi, eu stiu asa:
-la fete se rupe turta, e obligatia nasei sa o cumpere
-se poate face in aceeasi zi cu aniversarea( eu asa voi proceda)
-despre cadouri nu stiu nimic, am intrebat si eu acum vreo saptamina si nu am primit nici un raspuns

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput