Mamici de ianuarie - februarie 2007 (22)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns R_MARCE spune:

Gio, aparatul de electrostimulare foloseste impulsuri cu un curent electric de mica intensitate care iti trece prin corp, respectiv prin muschi/terminatii nervoase etc. Acest aparat e de sine statator si nu e acelasi lucru cu cel pt vacuum. Nici eu nu am facut electrostimulare, in ideea k nu imi place sa imi treaca ceva curent prin corp si in plus, eu aveam sterilet si era contraindicat. Dar vacuum-ul are alt principiu, nu iti trece nimic prin corp, tot ce face este sa aiba efect de aspirator si plimbat pe piele cu bilutzele alea, iti "suge" pielea efectiv, asta e tot.
Reticentza fatza de tehnologie are la baza lipsa de informare sau pur si simplu, dezinteresul fatza de aspectul respectiv. Oricum, se poate trai f bine si fara toate astea... Si eu am luat contact intimplator cu aceste kestii, k altfel...
Catalina, ai dreptate. Si eu am citit tot ce se putea, pro si contra, despre multi doctori, inainte sa aleg. Pina la urma, intr-adevar, conteaza parerea pe care ti-o formezi singura, prin proprie experienta.

In alta ordine de idei...tocmai am venit din parc, unde m-am intilnit cu 2 mamici care au deja copii. Una din fetitze, cea de 4 ani, era o super razgiiata si rasfatzata cu faze de isterie de copil, cu batut din picioare etc, facind-o pe mama sa faca orice. Pe mine m-a ingrozit! Cele care deja aveti copii, dak nu se comporta asa, ce ati facut ca sa nu...? Eu ma gindeam k la isterii se mai cere si o bataitza din cind in cind, dar toata lumea imi zice " o sa vezi tu cind o sa o ai pe a ta, k nu o sa poti" etc. Oare kiar sint deja mama denaturata dak gindesc k un copil trebuie sa aiba disciplina si sa asculte de parinti, la modul in care nu negociem ci ma asculta pt k asa e normal?
Kiar nu se mai poarta impunerea punctului de vedere in fatza copilului? Din pacate, nu e singura mamica dintre cunostintzele mele, care prefera: fie sa ii faca toate pe plac copilului, fie sa tzipe isteric tot timpul doar k sa nu il/o bata.

Marce 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R_MARCE spune:

Ahhhh ...am uitat sa va rog frumos sa imi trimiteti si mie cartile pe mail. Se pare k am nevoie urgenta si acuta!!!

marcelutza_dragutza@yahoo.com

multumesc,

Marce 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Marce, hai ca iti raspund eu prima la intrebare. Baiatul meu, ca oricare alt copil, a trecut la un moment dat printr-o faza in care incerca sa-si impuna vointa, de obicei cu lucrurile cu care nu are voie, cu tot tacamul de reactii: tipat, tavalit pe jos, lovit, etc. Tactica noastra a fost cea sugerata de pediatra: oricat de greu ne-a fost in unele momente l-am ignorat complet cand facea asa. Pur si simplu ne intorceam cu spatele si plecam. A durat cam o luna pana a realizat ca nu obtine nimic asa si a renuntat de la sine. Si acum mai incearca din cand in cand dar renunta repede fiindca vede ca nu s-a schimbat nimic in atitudinea noastra. Parerea mea este ca cel mai important lucru in educatia unui copil este sa fi constant fiindca mai au episoade de genul asta si in momente mai deosebite, spre ex. cand sunt bolnavi si iti simt slabiciunea si grija exclusiva, multi parinti se lasa pacaliti de moment si astfel o iau de la capat. Eu cred ca asa zisa razgaiala poate fi evitata cu usurinta daca iti formezi tie ca parinte o rutina sanatoasa adica sa-ti stabilesti clar cum vei reactiona in anumite situatii si sa te tii de aceasta obisnuinta indiferent de starea ta de spirit chit ca esti odihnita, suparata, nervoasa, bolnava fiindca de multe ori starea de spirit ne face sa reactionam diferit. Daca un copil are cupa dragostei in permanenta plina atunci nu va simti nevoia sa fie razgaiat si va fi cu siguranta un copil intelegator si cuminte.
Asta este parerea si experienta mea. Daca nu am fost explicita in anumite puncte te rog intreaba-ma si voi incerca sa clarific.

Oana 20+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Marce, ti-am facut forward la e-mail-ul lui ylilimic, cel cu cartile.

Oana 20+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

AMAYA interesanta tactica. Eu am avut asta vara o experienta neplacuta cu o fetita de 6 ani care inca facea din parinti ce voia. Daca va puteti inchipui ca inca ii dadea maica-sa sa manance!!!! Si reactia noatra (ca eram amndoi viitorii parinti) ca ii trageam doua de nu se vedea daca ne facea asa ceva. Dar chestia cu ignoratul e mai buna. acum depinde si de copil. La unii merge, la altii nu. La fel e si cu bataia.La mine cand eram mica a mers, la fratimiu puteai sa il omori in bataie ca tot pe a lui o tinea. Daca veneai cu argumente logice facea ce voiai pana la urma dar niciodata cu bataia. Eu ma gandesc cu groaza cum o sa ma descurc. Depinde cu cine seamana: cu mine sau cu tati ca si ala lat capos.

sraluca25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Flavia,

Ma gandeam, sa-ti spun ce am vb eu cu Iosup leagt de simtitul miscarilor...

Si eu am acum 22 sapt si doar de cateva zile simt seara cand stau linistita niste bulbuceli in burtik....dar cam atat....

Explicatia a fost pe cat de logica pe atat de simpla: grasimutza acumulata cam in exces pe burtik si placenta anterioara...

Facand un calcul sumar 2.5 (placenta+ aprx 2(uter)+2-3(grasimutza)=aprx 7cm....bietul ar trebui sa fi mers la sala inainte ca forta cu care-si misca cumva piciorutzele sa o simti la sarcina apropiata de 20 sapt cand el are in jur de 400g........La placenta posterioara miscarile usoare ale bebicului trasnmit miscari mai ample intrgii placente si de aia se simt mai bine...

oare m-a inteles cineva???

va pupik

Alinuk 22

................................................
Nimic nu-i intamplator!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nunta_alina_mihai/my_photos

Mergi la inceput