Mamici de ianuarie - februarie 2007 (22)
Raspunsuri - Pagina 18
ylilimic spune:
daconst, cred ca depinde mult de copil ce tip de suzeta / tetina va vrea. La Matei am cumparat si, si! Daca la inceput s-a obisnuit cu cele in forma de cireasa, acum accepta suzeta doar tesita! Eu zic sa nu-ti faci griji caci vei putea cumpara si dupa ce se naste, nu cred ca e necesara in prima ora de viata!
lista pt spital: am vazut ca sunt multe variante, foarte ajutatoare. As adauga insa niste chitibusarii mai ales pentru cele care vor naste normal. Pentru sangerarile de dupa nastere am folosit tampoane mari, lungi, insa deasupra se pun niste tampoane din vata invelite in fasa lata de 20 cm, sunt mai moi si mult mai comode decat tampoanele clasice (nu credeam ca o s-o spun vreodata). Pe aceasta fasa cateva picaturi de betadina (sol de iod) vor face minuni (in ciuda prescriptiilor de pe flacon, se foloseste IN SPITAL pentru spalaturi locale).
Ar mai fi dar ma mai gandesc si revin DACA INTERESEAZA!
ylilimic
23+ cu
Luca-Matei(05 nov.2004)
aventura spune:
R_Marce, sar'mana, ai cumva un dr./o dr. anume la care mergi la Cantacuzino? Oare oi putea sa incep din sarcina chestia asta sau nu?
Cu cremele ai dreptate, apa de ploaie..
Marinar, ca si Liudei, si mie mi-a zis Tutunaru ca nu mai e nevoie de eco morfo..ci doar la el in fiecare luna..tie ti-a zis sa mai faci?
Putem sa ne plimbam si burtzile impreuna prin parc pe-aici daca vrei..?
ylilimic multumim mult pentru sfaturile tale; experienta voastra cu siguranta ne va ajuta!!
Eu as vrea din tot sufletul sa nasc normal, nu am avut nici o operatie pana acum si sincer am oroare de taieturi si de durerile alea de dupa cezariana..oricum io din fire sunt
adepta a ceea ce e natural...
Aventura
20+ cu 
maria_irina spune:
buna mamici! am reusit sa mai intru si eu sa va salut. noi suntem bine. cel putin asa ne a zis ieri medicul. am facut si analizelke pentru diabet gestional si acum asteptam rezultatul. sper sa fie bine.
am intrebat o pe doctorita cand o sa am urmatoarea ecografie si ea imi zice ca la sfarsitul lui noiembrie, adica pe la 34 de saptamani. iar pe ultima am facut o la 19 saptamani. ce parere aveti? cred ca o sa fac un efort (financiar) si merg totusi la o clinica privata pt eco. asa m am suparat cand mi a zis ca numai la sfarsit de noiembrie....mai ales ca la ultima eco mi a zis ca am placenta joasa. acum eu cum stiu daca s a ridicat sau nu??
in rest suntem bine, fetita e foarte vioaie... i am cumparat o gramada de hainute...
va pup si va doresc bebelusi sanatosi!
irina 25 +
MARIA-ANASTASIA
ylilimic spune:
aventura, cu draga inima va voi fi de folos
!
catalina, mi-am amintit ca esti una dintre cele consemnate la domiciliu. Pentru usurarea perioadei da-mi voie sa-ti sugerez rasfoirea (daca nu citirea din scoarta in scoarta) a cartii intitulate "Totul se intampla inainte de sase ani" . Este grozava si mi-ar fi fost de folos la primul copil! Daca mai este cineva interesat v-o pot trimite in format electronic, cat mai stati la serviciu poate reusiti sa o si listati
.
ylilimic
23+ cu
Luca-Matei(05 nov.2004)
loremunteanu spune:
Salutare burtici!
Aventura, chiar eram curioasa ce-ai facut la eco... Mie nu mi-a zis cati cm are golanul nostru si nici n-a scris pe nicaieri...
Doar ca suntem grasi... Si eu am luat tot 5.5kg (1.5 numai luna asta) si mi-a zis Iosup sa am grija cu greutatea. In rest e totul ok...
Nasol cu serviciu. In principiu n-ar avea voie sa te concedieze, dar fiind o companie internationala si mai ales acum cu probleme... nu stiu ce sa zic...
Conrad, suna interesant... Vorba Marinei, suna a nume de razboinic...
Fetelor, voi v-ati cautat/gasit pediatru?
Pupici la burtici!
Loredana
21+
Roni-Cristian
ralu74 spune:
Ylilimic eu una as fi interesanta de carte in format electronic, daca ai putea sa mi-o trimiti ar fi grozav. Iti multumesc anticipat
Ralu 25
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralucadascalu/my_photos
ylilimic spune:
ralu74, cu placere, dar un pic mai pe seara cand apare sotul sa-mi ia micul terorist / informatician
de pe cap.
happy_girl, dulcetika, ada1976, mihacarm2002, vad ca sunteti din Constanta. As vrea sa stiu la ce doctor mergeti si cam care va sunt pregatirile financiare pentru nastere (si de care nastere).
Daca mai sunt gravidute in CTa si vor sa ma ajute cu informatiile, please, va raman recunoscatoare.
2 dintre cei 4 gemeni nascuti la Cluj au decedat din lipsa de aparate de ventilat!!! Straduiti-va sa-i nasteti la termen!
ylilimic
23+ cu
Luca-Matei(05 nov.2004)
Amaya spune:
Ylilimic, si eu te-as ruga daca poti sa mi-o trimiti. Iti trimit email cu adresa mea. Multumesc anticipat.
Oana
20+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"
Catalina spune:
Buna seara fetelor, hai ca am revenit si eu de la medic. Ceea ce nu v-am spus pana acum este ca nu am fost la dr. Radoi. Am ales sa cer o a doua opinie si medicul de la serviciu, arondat la Bio-Medica, m-a trimis la o dna dra, destul de tanara, care altfel activeaza la CFR2, dr Ana Maria Nastase. Mai, m-a controlat in toate felurile. Si pe masa, mi-a luat si secretie, mi-a facut si o scurta eco transvaginala sa vada colul si eco pe burta sa vada lichidul. Si acuma sa va zic rezultatele sa va cada si voua dintii, ca cred ca daca merg la patru medici, obtin patru diagnostice diferite.
Colul inchis, la 5 cm (!!!!!), lichid in cantitate normala, bebe la 26 sapt si vreo 3 zile (i-a masurat capul, femurul si abdomenul)si mi-a zis ca, desi efort nu e bun, ea nu vede de ce sa fac repaos la pat cu coordonatele astea si ca contractiile pe care i le descriu sunt Braxton Hicks si normale in sarcina.
Va reamintesc ca acum doua saptamani Radoi ma punea in pat cu col de 3 cm (de care initial dra asta a zis ca nu e asa catastrofa, inainte sa ma controleze) si imi zicea ca bebe e jos.
Acuma ziceti si voi, ce sa mai cred? Pe undeva m-am mai linistit ca bebe e bine si colul inchis si pe de alta parte imi e frica sa nu ma entuziasmez aiurea. Luni am programare la Radoi si nu am de gand sa ii zic de programarea asta. Sa vad ce zice si ce atitudine are si o sa trebuiasca sa iau o hotarare unde raman. La CFR 2 am inteles ca sunt conditii bune. A auzit cineva de dra Nastase?
Va pup
Cata 26
R_MARCE spune:
Aventura, la Institutul C nu iti trebuie nimic. Doar te duci si spui k vrei sa iti recolteze pt auto-vaccin. Ai grija sa ai macar un cos k lumea, adik cu puroi, ceva, k sa le fie mai usor si sigur. O sa platesti o taxa. Dak iti iese k ai si vreun "musafir" responsabil de asta, iti vor face si antibiograma si vei lua antibiotice. Nu stiu cum e cu vaccinul si gravidia, dar oricum ar fi, dureaza cel putin o luna si jumate pina il prepara si oricum e valabil mai mult timp dupa ce ti-l dau. Kiar dak ar trebui sa iei antibiotice, poti lasa totul pt dupa ce nasti...dar macar sa le ai facute. (vaccinul il tin frumushel la frigider).
Lore, de ce ti-a zis Iosup k sinteti grasi? Tu ai luat f putin pina acum... Nu inteleg... E bebe mai gras sau...ce? De la cite kg ai plecat?
Marce
19+