Anestezia in sarcina/interventie chirurgicala

Anestezia in sarcina/interventie chirurgicala | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

buna!

maine as avea programare pt excizarea unei "chestii" crescute pe gingie ca urmare a sarcinii cica, se numeste epulis gravidic si ma intrebam daca anestezia nu e nociva pt bb, sau stresul interventiei in sine- excizare si cauterizare.

medicul e de parere ca nu mai pot astepta pana dupa nastere, degeaba parerea mea e alta, el zice ca va creste chestia si ma va incomoda, plus ca in timp se afecteaza osul etc. etc, spune ca nu e risc pt sarcina ca face o anestezie cu nu stiu ce fara adrenalina...ma rog, nu stiu incotro s-o apuc. S-o fac, sa n-o fac? sunt gravida in 28 saptamani

merci
lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Dorsilia, du-te si fa-ti lucrarea linistita... mai ales ca stomatologul stie ce face...anestezia fara adrenalina e ok...la varsta asta a sarcinii chiar si anestezia normala nu ar fi un pericol!...si eu a fost musai sa merg, dar eram in saptamana mica, pe la 10 s, si mi s-a facut anestezia asta fara adrenalina! Oricum, stiu ca e stresant la dentist pe perioada sarcinii, asa ca-ti tin pumnii! Sanatate multa!

Oana 27+ cu Denis Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

eu merg la chirurg de maxilofaciale nu la stomatolog :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Lia,
La cine mergi la maxilo-faciale?In semestrul 2,in principiu,nu-s probleme si acolo unde mergi tu,stiu niste profesionisti adevarati.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Si mie la maxilo-facila mi-a facut anestezia de care-ti vorbeam...si apoi o incizie micuta...du-te cu incredere, dar informeaza-te sa fie un medic bun! Poate Alina iti da niste sugestii!

Oana 27+ cu Denis Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Salut, mie mi-au facut anestezie fara adrenalina la stoma si mi-au spus ca e absolut ok pt BB. Dar eu parca am simtit un pic mai mult ce imi facea acolo decat simteam de obicei. Acum nu stiu daca e din cauza ca era fara drenalina sau pur si simplu pt ca n-am asteptat destul sa amorteasca zona.

Mergi la inceput

merg la Urtila Emil, seful clinicii

Mergi la inceput

acu m-am intors, a durat putin, si n-a fost chiar asa dureroasa interventia (a cauterizat si apoi curatat), numai ca trece efectul anestezicului si deja ma cam doare...oare ce am voie sa iau pt durere daca ma sacaie tare?

Mergi la inceput