disperare de deveni mamica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabrielarusu/gabrielarusu.jpg)
buna tuturor fetelor,
as dori sa va impartasesc povesta mea care dureaza cam de un an
In toamna anului 2005 am fost pentru prima oara la dr. ginecolog pentru ca am 28 ani nu am ramas niciodata insarcinata nu am luat anticonceptionale nu am facut intrerupere de sarcina si mi-am spus de ce care este motivul.
la dr. prima data am fact testul papa nicolau rezultat: candida si o inflamatie pe col. Mi-a dat tratament pt. candida vreo 3 luni, am urmat cam 2 luni cu orgametril pt. ca am menstra neregulata 30-34 zile, dupa care am facut o serie de teste mycoplasma- absent, ureaplasma-pozitiv urmat tratament cu antibiotice si eu si sotul 10 zile, secretii din col si examen bacteorologic bune astea fiindumi necesare pentru HSG pe care l-am facut la Medsana in Bucuresti rezultat trompe preamabile .
Cu rezultatul de la Medsana m-am dus la dr. ginecolog care a zis ca e ok si ca ar trebui sa-si faca sotul spermograma bun si facut.
Surpriza mare este ca rezultatul spermogramei dezastruos nr. f mic 5.8mil, imobil 80% si mobil 20%.
Pt. sot nu i-a dat nici un tratament a zis sa refacem spermograma, iar pt. mine a spus ca nu ovulez lunduse dupa temperatura care am luato 3-4 luni la rand.
Am urmat o luna cu clomifen din ziua a 5 pana in a 10 zi a ciclului (5buc), iar din ziua a 16 Utrogestan 2/zi timp de 10 zile.
In perioda in care faceam stimulare pt ovulatie am racit zdravan m-am dus la medicul de familie si in timp ce ma consulta sa uitat sub barbie si mi-a zis ca ma gusa. Mi-a dat trimitere la edocrinologie dr. mi-a dat sa fac o serie de analize: radiografie de sa turcesca-rezultat bun,ecografie endovaginal rezultat bun fara chisturi sau altceva, in zia a 14 a menstruatiei:
-estradoil: rezultat 83 pg/mL
-atpo: rezultat 2.2 UI/mL
-fsh: rezultat 7.44 mIu/mI
-ft4: rezultat 1.20 ng/dL
-LH: rezultat 22.55 mlU/ml
-prolactina: rezultat 36.45 ng/mL
TSH: rezultat 1.67microUI/ml
si in ziua a 16 a menstruatiei progesteron: rezultat 0.58.
Rezultatele mi le-a inerpretat dr. concluzia a fost prolactina marita tratament 4buc dostinex cate 1/saptamana si progesteron 20/luna din ziua a 17 timp de 3 luni, am facut si teste de ovulatie dr. sigur 3 luni in prima luna ambele liniute vizibile bine, a doua luna decat prima liniuta vizibila, a treia luna prima vizibila iar a doua mai putin vizibila testele le-am fact din ziua a 10 pana in ziua a 16 a menstruatiei nu stiu cred ca nu ovulez.Pt rana pe col am fact 10sedinte cu laserul si acum e ok.
Acum dupa tratament tre. sa ma merg la endocrinolog dupa tratament sa vad ce mai spune, tre. sa fac si spermograma sotului sa vad cum mai sta dupa tratamentul de 2 luni cu tinctura de branca ursului sper sa fie mai bine decat celelalte 2.
Eu sunt din Ploiesti si nu avem dr. ginecologi pt. infertilitate a-s dori sa-mi spuneti si mie unul bun din Bucuresti cu rezultate bune. Cu dr. ginecolog am vorbit si mia- spus ca ea nu mai are ce sa-mi faca sa ma duc la bucuresti la Giulesti.
Va rog sa ma ajutati si pe mine in problema mea , nu stiu ce sa mai fac sa vina bebele mai repede eu am 28 ani sotul 30 ani si acum ar fi momentul sa dam nastere unei fiinte pe care o asteptam cu drag.
Va pup dulce pe toate.
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
aniast72 spune:
gabrielarusu, citind mesajul tau mi-am adus aminte de mine acum 7 luni cand am intrat in fortza pe forum "dorindu-mi un copil urgent". Am ales medicul si apoi am inceput sa-l ascult si am facut ce a spus el. Uite, poti rasfoi aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70692&whichpage=1
Parerea mea: Citeste pe forum parerile fetelor despre medici, alege unul care simti ca ar fi compatibil cu tine (e foarte importanta relatia doctor - pacient), apoi fa primul pas: O programare telefonica la medicul respectiv. Din acel moment totul va deveni ceva mai limpede.-ici, bafta multa si daca ai intrebari, nu ezita sa scrii.
Cand am necazuri dar ma vedeti zambind, sa stiti ca am gasit deja pe cine sa dau vina pentru ele!!
Andreea
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Bianca B spune:
quote:
Originally posted by aniast72
gabrielarusu, citind mesajul tau mi-am adus aminte de mine acum 7 luni cand am intrat in fortza pe forum "dorindu-mi un copil urgent". Am ales medicul si apoi am inceput sa-l ascult si am facut ce a spus el. Uite, poti rasfoi aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70692&whichpage=1-ici, bafta multa si daca ai intrebari, nu ezita sa scrii.
Au trecut deja 7 luni de atunci? timpul zboara
![](icon_smile_disapprove.gif)
![](bang.gif)
gabrielarusu las fetele din tara sa te lamureasca caci eu sunt deeeeparte. Un lucru iti pot spune: si eu am CM de 29-33 zile, dar aici doctorii (gineco) nu-l considera neregulat. Sper din tot sufletul sa ti se implineasca dorinta cea mare cat mai curand
![](pupic.gif)
Bianca
http://www.costinkara.go.ro/Ai_sa_fugi/
aniast72 spune:
Acum vad, Bianca, tu ai fost prima care mi-a raspuns atunci....da, intr-adevar, au trecut 7 luni pline de experiente noi pentru mine. Nu pot sa spun ca nu le-am gasit super interesante d.p.d.v. medical dar pot sa-ti spun un secret? Inca ne dorim un copil urgent.
Cand am necazuri dar ma vedeti zambind, sa stiti ca am gasit deja pe cine sa dau vina pentru ele!!
Andreea
Bianca B spune:
quote:
Originally posted by aniast72
Acum vad, Bianca, tu ai fost prima care mi-a raspuns atunci....da, intr-adevar, au trecut 7 luni pline de experiente noi pentru mine. Nu pot sa spun ca nu le-am gasit super interesante d.p.d.v. medical dar pot sa-ti spun un secret?Inca ne dorim un copil urgent.
Andreea
Urgent
![](icon_smile_wink.gif)
![](fugim.gif)
Bianca
http://www.costinkara.go.ro/Ai_sa_fugi/
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tia/Tia.jpg)
Tia spune:
Buna Gabriela, in primul rand trebuie sa te lamuresti cu ovulatia. O solutie ar fi sa monitorizezi ovulatia ecografic cateva luni consecutive. Este costisitor, insa. Tratamentul sotului a durat mult prea putin, macar trei luni ar fi trebuit sa ia branca ursului, sa nu zic 6, si in combinatie si cu altele, napraznic, vit. A forte, Zn. Eu ti-l recomand pe prof. Ancar, desi este controversat in ultima perioada, pentru mine a fot singurul profesionist.. si am schimbat destui medici pana la dumnealui. Datorita lui il am pe Alexandru. Daca doresti detalii, trimite-mi PM.
Bafta, sa auzim de