Copiluti de mai-iunie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

mustacioaso, o dedicatia speciala pentru tine "generatia 70" pe adresa de grup.

chiar ieri dupa masa am intalnit o vecina care se cheama Prejean, sotul ei este de origine cajun, mai devreme acadian, mai devreme francez (mai devreme asta sunt cele cateva sute de ani de cand au ajuns primii colonisti). tipa era in extaz cand i-am zis ca venim din franta, si cand i-am zis ca vorbesc trei limbi a ramas fara glas. cajun sunt urmasii primilor colonisti francezi, macar ei cred ca sunt "pro"...

fran, ce vesti ne dai... sunt cu inima cat un purice. va tin pumnii sa fie totul OK.

Tdi, e norml sa fii nervoasa dupa tensiunea prin care ai trecut. 34.4... groaznic!

andutzy, nu mai pune totul la inima...

... si albastricile lui mami 08.05.05

Mergi la inceput

Cloreta, o intrebai pe mami ce mai fac. uite. de cand mi-a dat jucaria asta minunata, numai cu ea ma joc, si chiar pot s-o si pap cand ma plictisesc. nu stiu de ce mami nu prea e incantata cand infig dintii in ea, ca e delicioasa.

Mergi la inceput

ma treceti si pe mine la retete cu ea?

Mergi la inceput

aici e reteta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Lidia, tare e nostima carnutza ta. Ii rad si ochisorii in cap. Voi in ce limba vorbiti cu ea? Romana? Franceza? Engleza? Toate trei?
Mai primisem de la cineva mailul cu generatia '70, se potriveste si la mine desi eu sant din '67.

Gabitza si nazdravanul Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ola, sunt chioara de somn. Alexia a dormit azi noapte doar 3 ore. in rest s-a vaicarit ca vrea la jucarii. nu am lasat-o si de acolo da urlete. are si ea cornite dar le retezam de la radacina ca nu se mai poate. acum schimba dintr-un caston in altul niste biscuiti/saratele iar sufrageria arata ca naiba. cand o vedea sotul ce a facut ia foc!

20+ si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

'Neata si de la noi!

Carina e la faza "DA". Toata ziua, orice o intreb, zice "DA"! Chiar daca o intreb "Ce scutecel vrei, cu koala sau cu ursulet?" ea raspunde tot "da!" In rest, monule concuram la capitolul "sufrageria arata ca naiba", daca pot zice asa : i-am dat ieri dupa-amiaza ciorba de vacuta, si si-a luat o bucata de paine, din care a inceput sa scobeasca miezul si sa il arunce in ciorba. Normal ca 2/3 din miez au ajuns pe masa sau pe sub masa asa ca am dat rapid o tura de aspirator...
Danelutza, a mea n-a facut la olita decat de vreo 2-3 ori, si nici nu incerc (inca) s-o conving. Am tot citit si am ajuns la concluzia ca pana pe la 2 anisori nu sunt prea multe sanse de reusita. In schimb o intreb de fiecare data cand am impresia ca vrea kk, si uneori chiar da din cap ca da.
Apropo de dat din cap: pana acum dadea din cap a "nu" la orice, chiar daca vroia ceva.

La vorbire a inceput sa faca ceva progrese, in sensul in care se chinuie sa imite ce ii zicem (tren, carte, turn, etc), dar deocamdata e monosilabica: zice "ba" ca s-o iau in brate, "apte" pentru lapte, "dani" pentru bani, "ten" pentru tren, "tun" la turn, "ca" la carte sau cheie, "ab(u)" la album... wow cate am scris. Nici macar n-am constientizat ca zice asa multe cuvinte...

Pisik, mortala poza cu Olivia in cutie :))

Sa aveti un sfarsit de saptamana frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Buna dimineata!...ei, nu-i tocmai dimineata dar noi de o ora ne-am trezit! inca nu-mi vine sa cred ca a dormit pitik fara treziri de aseara de la 9 pana azi la 9! miracol! faza e ca eu si tati ne-am trezit de cateva ori s-o verificam...ne pusaram pe griji!

Am inca o veste buna: mi-au venit "musafirii" lunari asa ca SUNTEM SALVATI! deja ma luasem pe griji, am si intrat la mamici de mai-iunie 2007 sa vad cu cine oi fi colega! Androix, ati scapat!

Ma pregatesc s-o duc afara pe atomika, e o vreme superba de cateva zile de-i si pacat sa stam in casa!
Ah, Nelia, felicitari pentru scoala, vezi ca te descurci?!

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Va multumesc din suflet pentru mesajele voastre...
Am vorbit cu pedi si a zis ca in nici un caz nu e nici o legatura intre "cucui" si mers...Chirurgul-de emotie am uitat sa o intreb cu ce chirurg a vorbit, cineva de la Emilia Irza am inteles- s-ar fi exprimat ca daca e chist faptul ca e mai putin mobil ar putea insemna ca incepe sa se retraga. In cazul asta ar fi-zic eu-cam ce a avut si Mara (Gustei). Acum cica sa asteptam cam 2 luni si sa repetam eco neaparat cu doppler( ca sa vedem daca e vascularizat sau nu) si daca scade in dimensiuni. A zis ca pozele de la eco sunt foarte clare si probabil e chist sinovial...ciudata e "locatia". Pana atunci sa dam cu lasonil de 2 ori pe zi dar fara mari sperante ca asta ar rezolva ceva...dimensiunile sunt foarte mici-cica-si nu se pune deocamdata problema de interventie chirurgicala. Pedi a zis ca vrea sa mai vorbesca cu un dr si mai vedem...
Gusta-te rog mult, voi masuraseti chistul Marutului? La noi pe latura mare are sub 1 cm si asta ar insemna mic...?
In legatura cu mersul va scriu ce am citit eu in "cand se imbolnaveste copilul":
Mersul pe varfuri
"Foarte multi copii merg pe varfuri cand invata sa mearga, mai ales sub un an. Daca micutul continua sa mearga pe varfuri dupa aceasta varsta, atunci verificati daca poate pune pe podea toata laba piciorului. In caz afirmativ, foarte probabil situatia se va remedia de la sine. Daca insa copilul nu poate sta confortabil pe calcaiele ambelor picioare, atunci problema poate fi cauzata de un tendon al lui Ahile prea scurt. Intrebati dr, care va va trimite la ortoped sau la fizioterapeut. De obicei, gimnastica usoara si fizioterapia rezolva aceasta problema, numai 1% dintre cazuri necesitand tratamente suplimentare.
Daca un copil care a mers normal incepe sa mearga pe varfuri, trebuie sa mergeti la medic. Uneori aceasta situatie este semnul unor contracturi musculare ce pot fi cauzate de unele usoare probleme neurologice de la nastere, situatie in care este necesara neaparat o examinare medicala."
Pedi zice ca daca avea probleme neuro s-ar fi vazut mai demult, da' pana acum n-a avut nici pe naiba...pot fi intradevar contracturi musculare-datorate cresterii rapide in lungime cu care muschii nu tin inca pasul?-mai ales ca merge pe varfuri primii pasi dupa o pauza mai lunga, apoi merge normal, sau si-a format un obicei(tic).
Noi avem si experienta respiratului "fornait" de asta primavara care a incetat brusc in prima zi la mare-si ala cica e posibil sa fi fost tot un tic de care a uitat la schimbarea mediului.
Ea zice sa mai asteptam un timp sa vedem cum evolueaza...si in casa sa umble incaltzata cu ceva cu talpa mai dura care sa nu-i permita prea usor mersul pe varfuri. Eu o tineam in sosete ca la noi e cald.
Voi cum ii tineti in casa?

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Fran, noi ii punem sosete si, daca nu si le scoate, niste sandalute din panza, pentru acasa, cu talpa aderenta. De cele mai multe ori ramane in sosete, si ma pomenesc ca merge pe varfuri Sincera sa fiu, nu mi-am facut probleme pana acum referitor la mersul pe varfuri. In parc merge normal - binenteles cu ghetute.

Mergi la inceput