Fetelor dragi, habar n-am unde sa postez, dar ceva imi spune ca aici la arte intra fetele care au tangenta cu asa ceva si prin ale caror poduri si cufere se mai pot gasi manuale vechi de franceza. Cand zic vechi nu zic neaparat de acum 100 de ani si de o valoare inestimabila
, ma gandesc mai mult, asa, de acum 20 de ani, manualele inainte de revolutie in orice caz. Imi trebuie dntr-un motiv foarte simplu: vreau sa regasesc limba franceza predata simplu, in structuri simple de retinut si invatat. Ma lovesc in prezent de o nedumerire pedagogica ca sa-i zic asa, anume cu toate manuale astea noi de-ti iau ochii si nu stii ce sa alegi, gradul de dificultate pentru un incepator este chiar foarte ridicat, caci se incepe direct hoc-poc cu texte, pe cand bietii copii nici nu pot bine recunoaste alfabetul latin (vorbesc de copii ciprioti, care invata in greaca). Nu mai vorbesc de casetele care insotesc manualul, si eu as fi siderata in locul lor sa ma arunce cineva intr-o logoree lingvistica franceza ca la mama ei acasa. Vreau sa ma intorc, macar la scris, la cuvinte izolate, la c'est un/une, si apoi la structuri mai complexe. Eu imi amintesc multe din manualele alea jalnice pe care le-am avut in scoala, de genu une jeune fille dans le vent
, de unde rezulta ca nu erau ciar asa de tembele.
Hai ca m-am intins, astept cu nerabdare un semn de la voi. A, era sa uit, le platesc ramburs, expedierea se va face la Cluj, asa ca in tara.
Multumesc anticipat.
pisici, flori si jucarele