Deserturile Nataliei (11)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Ioana, paharul standard are 240 ml/g apa. In el incap 140 g faina si 200 g zahar. Personal, folosesc canile din sticla fumurie pt. lapte de la Arcopal.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Nushulica, stai asa, de ce sa difere consistenta aluatului, daca ai pus esenta de vanilie in loc de zahar vanilat? Cit e esenta aia, 2-3 ml! Nici n-am fost atenta ca la crema scria la ingrediente zahar vanilat, iar in descriere, esenta. Dar sincer, mi se pare o chestie lipsita de importanta, eu pun de obicei ce am in casa pe moment.
Pentru faina nu era nevoie de cintar, e un pahar si jumatate, scuze ca nu era specificat in reteta. Nici n-am cum sa corectez acuma, ca subiectele cu retetele postate sint deja inchise Aluatul iese ca unul de tarta, adica se framinta cu mina. Apoi se intinde in forma, modelind niste borduri pe margine. Acest "cosulet" se umple cu crema, nu inteleg cum s-a adunat crema la mijloc, la ce mijloc? E normal sa fie crema lichida, se incheaga la copt, doar contine amidon.
Daca ti se pare ca se arde la fund, iar crema e inca lichida, acopera forma cu staniol si da focul la minim.


------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

natalia eu sper totusi sa iasa ceva ca vad ca incepe sa se inchege...nu tre sa-ti ceri tu scuze ca eu is...chiar nu am stiut ca 200g faina inseamna un pahar si jumate am pus 2cani cam asa...si esenta eu am pus de coseli care are 10 ml...s-a adunat la mijloc crema aia fina galbena asasi pe margini a crescut aluatul ...nu stiu sa explic...intelegi deci in miljoc am un cerc cam de 7-8 cm de crema si in rest e aluat pe margini...il mai las vreo jumate de ora si il mai incerc...nu se arde ca am dat focul la 150 e destul de mic

nu fi suparata pe mine ca promit sa-l fac altadata si sa-mi si iasa

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

ma mai gandesc la ceva: eu branza nu am lasat-o la scurs decat vreun sfert de ora si oricum au curs cateva picaturi de zer...oare trebuia sa fie mai uscata branza?
si un moale inseamna topit sau doar scos din frigider cu o jumate de ora inainte?

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Nushulica, dupa descrierea ta inteleg ca e cam mult aluat. O sa-ti iasa ceva care seamana a bascuta (de fapt o basca uriasa) cu brinza, decit un tort.
Unt moale inseamna cel care s-a inmuiat la temperatura camerei, cel topit e topit pe foc sau la microunde.
Nu conteaza cum e brinza, poti pune mai mult amidon, daca e mai moale, sau mai putin, daca e mai uscata.
Nu sint suparata, ci mai degraba mihnita ca nu ti-a iesit exact dupa reteta. Oricum, astept cu interes rezultatul final.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

mi-e rusine sa arat rezultatul final natalia nu-s demna de topicul asta aici apar poze din alea de-ti vine sa salivezi da tortu meu

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Astept macar descrierea. Eu zic ca trebuie sa fie bun, nu toate mincarurile arata neaparat de revista, dar sint f. f. bune.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

tortul este tare bun la gust tare fin intr-adevar si a fost apreciat si de sotul meu dar nu-s multumita de aspect de asta nici nu am facut poze

tocmai pentru ca imi place mult o sa-l mai fac pana imi iese si la aspect si atunci o sa ma laud si cu o poza

multumesc frumos pentru lamuriri natalia

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Nushulica, ce ma bucur ca a iesit bun tortul! Iar faptul ca i-a placut si sotului, e un criteriu important, fara discutii. Mult succes data viitoare!

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Oleeeeee, desertul cu frisca si zahar ars imi face tare de tot cu ochiul.
Intrebari:
- merge smantana aia la galetusa? ma gandesc ca nu trebuie sa iasa chiar ca frisca, nu? oricum gelatina o leaga, zic bine?
- ce fel de biscuiti ai folosit. sunt si ceva biscuiti cu cacao parca. ar merge si fructe, ceva gen stafide sau ananas din compot ca la diplomat (ca idee, ca nu vreau sa transform desertul in diplomat)
- cam care-s dimensiunile formei?
- tu ai uns forma cu ulei sau ai folosit folie?
Mersi


PS acum fac repetitii pentru ziua Tudorului meu
pupici


bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...

Mergi la inceput