Inimioare de iulie-august 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Simona cu bona nu am facut nimic deocamdata. Am dat sfoara in tara si astept. Mai stau sa mai creasca si copii, poate peste 2-3 luni o sa li se para mai usor. Cum a fost la concurs? V-ati distrat?
Kasi maaamaaa! Ce de multe spune Victoritza! M-ai lasat cu gura cascata .. si eu care aveam impresia ca Rares are vocabular destul de bun. Nu mai zic nimic! Sa-ti traiasca fata desteapta si frumoasa! (am inceput sa ma uit la poze in paralel cu cititul paginilor scrise ieri, dar stau incet, sa ma delectez cu privelistea)
Diana-Mirela imi pare rau ca ti s-a busit hard-ul. Poate totusi recupereaza ceva de pe el. Pacat de atatea lucruri pierdute.
nicoll in ziua respectiva i-am dat ficatului cateva clocote intr-o cratita, apoi in alta am pus la fiert 2 cartofi medii, un morcov marisor, o radacina de patrunjel, o rosie si mai spre final o jumate de dovlecel si am bagat si ficatul. Am facut piure tot cu un pic de unt si un pic de sare, pusa la fiert. Pofta buna!
Laura de shtrumphi,
Rares si
Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
anis spune:
Laura, sa stii ca e tare naspa cu bona..eu n-am gasit nici acum, si caut din iulie..
AniS 23+
si Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Laura25 spune:
Anda felicitari plimbaretului !! (dupa cum spuneam, ramanem codasii codasilor, daca luam in calcul si varsta). La cat mai multi km
! Si tie iti urez sa ai conditie fizica serioasa, ca de acum sa te tzii!
Diana multumim pt ideea de joc. Mai da, daca mai ai! Ai mei acum sunt iar in perioada cand sunt fascinati de castroane, linguri si tot ce am prin bucatarie. Am fost ieri la soacra'mea cateva ore, cat a mesterit un instalator in baie, si i-au descoperit un dulapul cu oale. Atat au putut sa trancaneasca la oale si capace pe gresie, ca am zis ca sigur pleaca vecina de desupt de acasa.
Yasmari bine ai revenit! M-a distrat faza cu bazaitul, ca si eu cum intru pe site, cum incepe Rares "pui, pui", ca vede rata de la sigla .
Laura de shtrumphi,
Rares si
Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
emaaimee spune:
hihihi,si Oani face ma-ma,inseamna mac-mac tot la ratza cu pricinauneori face ga-ga k mai toate zburatoarele sunt ga-ga in general,cand are kef sunt piu-piu,etc.
noapte buna.
![](mamica.gif)
m-am facut maricica
![](foto.gif)
Laura25 spune:
Acum eu cu intrebarile pe care vi le pregatesc de 3 zile.
Cu mancatul dimineata, cum procedati? Ai mei de ex. se trezesc in jur de 7 (adica oricand intre 6:30 si 7:30) si nu vor decat lapte. Intre 10:30 si 12 manaca fructe (cu cereale, branza, biscuiti, orez fiert cu lapte, etc). Am incercat sa le bag ceva mai consistent, gen Almette, sunca de pui, cascaval, paine cu unt. Nu vor si pace. Rares a mai ciugulit cate un pic, dar Bianca m-a expediat scurtutz. Stiu ca e bine ca mancanca fructe proaspete, dar as vrea sa fie fructele desert. Voi cum ati procedat? Au acceptat de la inceput?
A doua dilema: ai vostri au un singur somn de zi sau 2? Ca ai mei de cele mai multe ori dorm in 2 reprize. In total, cam 3 ore. Al meu barbat si a lui mama sunt de parere ca ar trebui sa ii invatz cat mai repede sa doarma o singura data. Am incercat, dar seara pica de oboseala inca de pe la 7. Incep cu maraieli si mofturi si figuri. Cel tarziu la 8:30 adorm si a doua zi la 6 eu trebuie sa iau pozitia de drepti (sotul si soacra cred ca mai presteaza vreo ora jumate de somn).
Si inca ceva( sa nu dati cu rosii multe, ca mi-am facut bulion pt iarna asta ): mai doarme vreouna cu copilul in pat? Ca Rares nu poate altfel, ca se fataie pe 3/4 de pat si ma caut periodic noaptea sa ma simta langa el, chiar daca doarme fara treziri.
Laura de shtrumphi,
Rares si
Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
anis spune:
Laura parerea mea e asa.Eu pe Ingrid am invatat-o sa pape si altele pe langa frcte, bine ea se scoala la 9 sau 10 si nu bea lapte dim. decat cand se culca la pranz, asezand-o cu mine la micul dejun.Asa a inceput sa manance.Dar eu zic ca daca ei nu vor ,lasa-i in ritmul lor.
Asa, cu somnul, Ingrid si-a facut singura 1 singur somn pe zi.Acum ce stiu de la alte mamici din parc, foarte multi copii care se trezesc de dimineata au 2 /zi.Tot asa zic lasa-i pe ei sa-si dicteze ritmul.Eu n-am afcut nimik ca sa culc doar 1 data pe zi, cred ca stie mai bine ca mine de ce are nevoie...de cat somn.
Asa, Ingrid a inceput sa-si revina bine de tot, mi-a baut in seara asta 520ml de lapte, mi-am luat alataieri chiar un bibe de 330ml, ca faceam la drumuri..dar asa e ea , dupa orice boala, vreo 2 sapt recupereaza si dupa aia incetineste ritmul.
AniS 23+
si Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Simonaci79 spune:
Buna seara!! Ne-am adunat si noi de pe drumuri, am facut baita, ne-am culcat si acum si eu hop pe aici!!!
Monica-Elena- multumesc mult pt raspuns. Dar de ce ii faci vaccinurile astea? Asa tb? Ca la mine in carnetel nu scrie... sau ai facut tu alt tip de vaccin? sau nu stiu eu? Multumesc mult!!!
Emaaimee- asteptam cu interes sa aflam si vocabularul vostru! Pupici!!
Yasmari- Ce ma bucur sa mai aud vesti de la tine!!! Ma bucur ca sunteti bine si pupam printesa mica!!!!! Asteptam vesti de la tine mai des de acum.... ca tot nu mai ai motive de chiul!!! Multi pupici!!!!!
Anis- abia astept sa vad pozele.... imi si imaginez ce e in sufletul tau..... Iar cizmele...sa ii fie bune si sa le poarte cat mai mult timp sanatoasa!!!!
Laura- pai la cum descrii tu totul in roz...se pare ca a fost o zi excelenta! Felcicitari!!!!! Pupam strumphii si mamica lor dulce! Noi ne-am distrat, a fost frumos dar tare aglomerat si obositor pt pui.... o sa pov la sf cum a fost si pun si poze!
Kasi- am vazut si pozele noi! Ce mai tineea painica in manute si ce treaba are cu sacii de gunoi! Ai o fetita mare si tare frumusica!!!!!
Simonaci79 spune:
Laura- raspund si eu la intrebarile tale in ordinea in care le-ai scris.
Cu masa de dim: Mario se trezeste in general pe la 7-7.30 si papa numai lapte, nici nu am incercat altceva pt ca nu e slab si e bine sa bea lapte si se pare ca ii e suficient, el oricum mananca bine dar rar de tot plange de foame, in rest asteapta cumintel. La masa urm papa bine de tot fructe cu branza si putine cereale. Almette nu-i place, il mai pacalesc si ii pun in piureul de cartof cu ou ca altfel nu-i place! El e obisnuit cu papica lui (accepta destul de multe feluri la masa de "supa" dar atat, nu si la celelalte! La masa de fructe papa diverse fructe si atat! Iar seara accepta iaurt, fructe sau altceva dar usor, nu mancare normala.
Cu somnul- daca se trezeste la 7, bea lapticul si se mai culca putin, o ora si ceva max 2 ore, si apoi sta treaz pana dupa ce papa supa si mai doarme vreo 2 ore. Daca se trezeste la 9, cum mi-a mai tot facut figura pt ca se tot trezea noaptea cu chef de joaca si nu mai putea sa se trezeasca dimineata, sta treaz pana dupa fructe si se culca intre masa de fructe si supa si apoi nu mai doarme toata ziua. Dar indiferent de ora la care se trezeste e receptiv la schimbarile de program, adica daca il tin treaz dim dupa ce bea laptele mai doarme intre fructe si supa si atat, adica 1 somn pe zi, dar maraie spre seara si pe la 8.30 e greu de tinut treaz pana la 9 si ceva cand incepem ritualul, iar daca doarme si dupa lapte, se mai culca dupa supa si inseamna 2 pe zi si e mult mai bine! Cred ca te-am lamurit...de te-am bagat in ceata!
Cu dormitul in pat... nu stiu ce sa zic! In mod normal, eu il adorm cu mine in pat ca numai asa vrea dupa care il mut in patul lui. Deseori se mai trezeste odata dar il schimb si adoarme imediat la loc (asa transpira el la o ora si ceva dupa ce il culc si dupa aceea nu mai are nici o problema, nu stiu sa explic fenomenul, si nu ii place sa fie ud!) Daca nu adoarme, il mai aiu in pat cu mine pana adoarme si iar il pun la loc. Are si zile mai rar cand nu are chef de somn ci de joaca si il tin in brate pana ma ia si pe mine somnul si adorm cu el in pat... destul de rar dar se mai intampla si la noi! Am o prietena care are o fetia cu un an mai mare decat ai nostri si a dormit numai cu ea in pat si nici nu vrea altfel... eu incerc sa rezist tentatiei desi imi este tare drag!!!!!! pt ca nu e bine mai tarziu, sufera cand vrei sa ii muti in patul lor, se simt respinsi.... Nu stiu ce sa zic, ar tb sa il inveti treptat...
Nu stiu daca iti sunt de ajutor raspunsurile mele.... Pupici!
Simonaci79 spune:
Anis- Wowwww! 520 ml? Vrea fata sa recupereze tot ce a dat jos cat a fost bolnavioara? Bravo ei si sanatate multa si pofta buna in continuare! Iar cu programul de somn...stie ea ca ai nevoie si tu de mai multa odihna acum cu surioara ei.... fata cuminte! Tu cum te mai simti? Ti-ai mai revenit dupa perioada mai grea cat a fost bolnavioara? Vad ca acum te solicita la joaca.... Pupam fata frumoasa!
Simonaci79 spune:
Acum ca am terminat de citit sa va povestim si noi cum a fost la Baby expo! Am luat locul 2 dupa ce ne-a "umilit" un pui de 5-6 luni... Adica: L-am pus pe pozitie, el viteaz nevoie mare.... sa plece imediat! Ne da startul...stam si ne gandim! Plecam (destul de repede) si ne gandim sa ne ducem putin la dreapta ca era ceva mai interesant acolo.... ma repune mama pe pozitie (ufff, are si asta un fix, sa ma duc in fata! Ce sa fac daca mie mi se pare mai interesant ce e la dreapta????) dar ma supun ca eu sunt mic si plec mai departe cu pasi repezi!!! Ce facea puiul mic si la varsta si la statura? A luat o viteza inainte..... mai tine-te dupa el daca poti! Cu 2 pasi de "patru labe" inainte de sosire puiul mic se aseaza in fudulet sa se joace cu ceva. "Stai asa ca te prind eu pe tine si trec pe primul loc!!!!! " Si cand ma apropii eu vertiginos de sosore, se uita puiul mic la mine si.... mai face 2 pasi tacticosi si ma intrece la jum de manuta... Bine mi-a facut daca m-a furat peisajul!!!! Asa ca am luat locul 2...
Acum fetelor, serios vorbind, cat era de mic copilasul acela avea o viteza...pai daca nu se oprea sa stea la joaca cred ca ajungea la sosire inainte sa facem si noi 2 pasi! Tare dragalas era si mi-a placut mult de el! Iar Mario- este pt prima oara cabd l-a luat cineva in brate (ursuletul nestle, si el intinsese mana spre el....) si m-a cautat disperat sa vina inapoi la mine.... pana acum nici nu-i pasa de mine daca era la cineva in brate....
Si cu ocazia acestui concurs pe care se pare ca l-a asteptat... s-a incheiat in mare parte capitolul cu mersul de-a busilea! Pt ca, imediat ce ne-am intors acasa de la concurs, baiatul meu a luat casa la picior... Au aparut si primele accidente, adica o scrumiera si o vaza sparte, ca deh, mami era obisnuita cu puiul in tarc cuminte nu in toata casa patruland, dar bine ca nu a patit nimic copilul!!!! Deci de acum s-a zis cu era statului pe scaun/canapea si a inceput cea a alergatului dupa praslea cel curios!!! Mario a inceput sa mearga/alerge bine de tot!!!! Si numai asa vrea ca a prins gustul!!!!
Iar de cumparat, printre discutiile si bombanelile lui Mario care pica de somn dar se tinea tare pe pozitii ca deh, e baiat mare si nu se cade sa mai doarma in carucior, asa ca stateam si ne uitam dupa fete si ne agatam de toata lumea, (bine ca i-a cumparat mamaie un balon cu Barbie si s-a multumit baiatul sa gadile fata din poza!) am reusit sa cumparam aparatorile mult dorite pt pat cu o paturica de care sunt f incantata ca e mare si il acopera pe tot bine, nu-i mai ies picioarele ca la precedenta, care ne era tare draga dar ramasese cam ...in urma, nu tinea pasul cu noi...., niste bocanci imblaniti (cizmele nu ii incapeau in picior, se pare ca are piciorul mai bombat si nu ii e buna orice incaltaminte) nr 23, pt ca aveau toate numerele in afara de 22, ce ne doream noi, dar am constatat cu surprindere ca ii sunt cu aprox jum de cm mai mari, abia imi incapea degetul inghesuit in spate, ceea ce mi se pare rezonabil avand in vedere ca ii mai pun si ciorapel mai gros si mai creste si piciorul... Dresuri nu am gasit ceva sa-mi placa dar poate nu am cautat nici eu bine, in schimb am luat 2 caciuli bune si groase, si cadouri pt fina noastra ca in nov la inc rupem turta! Am gasit niste lucrusoare pt fetite f frumoase, e adev ca scumpe rau unele dar daca vrei calitate... Oricum sunt super si sunt f incantata de ele (sper sa fie si mama ei la fel....) si merita fata ca e tare dragalasa si tin mult la ea!!! I-am luat o rochita cu bluzita , un pulovaras cu gluga, o caciula haioasa cu fular si un pulover de tras pe cap superb!!!! cu pantalonas gen blug... Mie mi se pare ca pt fetite se gasesc lucruri mult mai frumoase decat pt baietei dar sunt convinsa ca si mamelor de fete li se pare ca pt baieti oferta e mai buna....
Doamneeeeeee ce limbarita am! Gata tac! Si va invit la Poze Baby Expo
Noapte buna tuturor!!!!!! Somn usor si vise placute! Mai "vorbim" maine!