Mastita la ora 1!!! Help
Am un inceput de MASTITA
! pete rosii tari pe sanul stang, dureri de dimineata si acum am si febra 37.7. Nu stiu ce sa fac!!
Daca ma mulg pana dimineata imi trece? sau nu scap? Ce antibiotic trebuie sa iau? Ii mai dau sa suga din sanul respectiv???
Of! Cine mai e pe forum???
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze cu noi![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra
Raspunsuri
cici spune:
Gheata pe san neaparat,cat mai des .Iti vine sa crezi sau nu dar eu am scapat cu Mibazon, crema de la farmacia veterinara,pt mastita la vaci.De altfel crema e ideala si pentru tenul acneic.![]()
miria_cristina spune:
CICI - M-ai omorat cu crema pentru ten acneic!!!
Si eu care vroiam sa merg la cosmetica si dermatolog!!![]()
![]()
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
miria_cristina spune:
Indiferent daca durerea este pricinuita de infundarea canalelor sau inflamarea sanului, ea trebuie tratata la fel: trebuie tinut sanul la caldura (asa stiu eu - cu cat sunt mai fierbinti compresele cu atat mai bine, ca sa dilate glandele mamare), trebuie alaptat de multe ori din sanul inflamat si trebuie odihna multa.
In urma caldurii se imbunatateste circulatia sanguina, ceea ce grabeste vindecarea. Pentru aceasta, este cine foloseste perna electrica, alte mame sticla cu apa fierbinte. Si masarea partii sensibile ajuta: trebuie inceput de dupa zona inflamata si prin inia o pauzare in multa apa curata, trebuie indepartate ramasitele de lapte de pe sfarcuri. Cel mai bun mod pentru aceasta este culcarea pe o parte in apa de baie calda sau, sub un dus cald, in timp ce sanul se inmoaie, masarea usoara a lui. Masarea se face cu toate cele 5 degete, cu miscari circulare, incepand cu partea neinflamata si ajungand treptat spre sfarcuri. Imediat dupa caldura si masaj se alapteaza bebelusul sau se pompeaza putin lapte pentru a desfunda canalele de lapte!
Prin alaptare frecventa se poate evita ca sanul sa fie prea plin si poate ajuta sa curga laptele fara dificultati. Pana cand sanul este foarte sensibil la atingere sau fierbinte, incearca sa alaptezi bebelusul din sanul inflamat cel putin din 2 in 2 ore - si noaptea!
Partea a treia, cea mai importanta, a tratamentului este odihna. Adesea infundarea unui canal sau inflamarea sanului sunt primele semne ca mama care alapteaza isi ia prea multe responsabilitati si incepe sa se epuizeze, sa oboseasca peste masura. Daca se poate realiza, renunta la toate treburile gospodaresti si culca-te odata cu bebelusul pana cand nu te simti mai bine! Daca renuntarea nu este posibila, atunci fa numai lucrurile de maxima necesitate si daca asa reusesti sa-ti faci 1-2 ore libere, petrece-le punand bebelusul la san in timp ce te odihnesti cu picioarele la orizontala!
Sunt si alte moduri prin care poti sa te vindeci mai rapid. In primul rand, nu purta imbracaminte stramta, in special sutiene! In al doilea rand asigura-te ca bebelusul suge intr-o pozitie adecvata, respectiv apuca sanul cum trebuie! Cand bebelusul apuca sfarcul, ai grija sa se aseze vis-a-vis de san, fara intoarcerea capului, si sa-si deschida gura bine, parca ar casca! Este important sa apuce cu gura cel putin 2,5 - 3cm din mamelon. In momentul in care il pui la san, bebelusul trebuie sa stea aproape de tot, astfel incat nasul si barbia sa, sa atinga sanul in timpul alaptarii. Punerea corecta la san si apucarea corecta a sfarcurilor face posibil ca bebelusul sa goleasca mai bine toate canalele de lapte in timpul alaptarilor. In al treilea rand, merita sa incerci si diferite pozitii de alaptare: daca deobicei alaptezi sezand, incearca sa alaptezi de cateva ori bebelusul in pozitie culcata sau "minge de fotbal"!
In multe cazuri ajuta daca bebelusul este pus pe o patura pe podea sau in mijlocul patului pe o perina mare, iar mama se pune in patru labe de-asupra bebelusului, astfel incat sanii sa atarne in jos. In acest fel, se poate alapta in pozitia "de-asupra copilului".
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
aiska spune:
Mastita e de doua feluri:din cauza acumularii excesive de lapte sau de origine microbiana.Daca observi ca nu te ajuta mulsul va trebui probabil sa iei antibiotic.
Sabina
21+
mamica lui Aleksi Joel 
Lorenza spune:
Daca n-ai rezolvat inca,iti dau un sfat care pe mine m-a ajutat cand nimic nu mai dadea rezultate:comprese cu alcool(spirt) cald pe portiunea intarita a sanului,dreneaza!
elyanne spune:
Ti-am raspuns la celalalt subiect deschis de tine... nu mai scriu inca odata aici
Eliana si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
amiss_zip spune:
Multumesc fetelor!
Am stat aseara sub dus fierbinte-cald sa ma mulg cam o ora. Apoi am tot pus-o la san dar...parca are arici cand o pun la sanul cu probleme. In plus cu pompa abia daca am scos 20 ml dupa ce am pus comprese fierbinti.
Sanul e mai moale acum dar inca ma doare. Poate am un canal infundat.
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze cu noi![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra 
ceela spune:
Si eu am patit-o. Daca te mai doare inca, incearca sa golesti bine sanul. Si eu am reusit in prima seara sa mai golesc sanul, dar exact la canalul infundat nu am scos tot. Simteam eu ca ar mai fi ceva, ca ma durea. Si noaptea am ajuns la dr. Daca apuci sa faci o zona rosie, nu mai pui copilul la san, ca e infectie. Am primit de la dr. zinnat, si m-am masat cu diclofenac. Am alaptat cu celalalt san 3 zile, si am folosit pompa pt. sanul inflamat. De scapat poti sa spui ca ai scapat cand nu te mai doare.
bafta, si sa scrii cum ai rezolvat, poate mai sunt mamici care au nevoie de ajutor vreodata.
Traian 24.02.2006
poze
mariana_1976 spune:
Si eu ma inscriu in club:am facut mastita cind copilul avea 3 luni.Asa cum spunea si aiska mastita este de 2 tipuri.La mine din pacate a fost o infectie microbiana si am avut chiar peste 39 de grade,dureri ce sa va mai povestesc!A trecut cu antibiotic foarte puternic.
Sper ca la tine sa nu fie cazul de asa ceva.
Mariana
17+
mama de Monica, Matei si Markus