Secretul coafezelor
Avem coafeze printre noi? Vreau sa stiu de ce o coafura realizata la salon ma tine cateva zile si, cand ma coafez acasa, a doua zi parul e vraiste. Folosesc produse de buna calitate si sunt foarte atenta ce-mi face coafeza cand merg la salon. Si totusi nu-mi iese, unde gresesc, care e secretul?
Nu certati copiii cand viseaza!
Poze
Raspunsuri
mihaela_80 spune:
mie mi se pare ca folosesc uscatorul de par la temperaturi f ridicate si de asta rezista coafura, pe mine una ma ustura mereu pielea capului de la aerul fierbinte.
pe termen lung cred ca daca am face asta si acasa s-ar distruge firul de par. in plus, folosesc tone de fixativ, spuma, etc.
ana_maria222 spune:
craciunitza...la prieteni dintotdeauna e un grup al stilistilor....nu am timp acum sa-ti dau link dar daca nu il gasesti..iti pun link cand ma intorc!! Pupici!!!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=84459" target="_blank">Tine aripioara asta, voinice...
Ajut-o pe Barbye
ZIUA MEA
Pozeeee
michelle7 spune:
pentru ca acasa nu usuci suficient fiecare suvita in parte
parul "nu sta" din datorita urmatorului fenomen
cand parul ud se usuca se refac legaturile de hidrogen si cand ele sunt formate parul ramane in pozitia respectiva mai mult timp
parul ud e mai elastic si e mai lung decat parul uscat ( prin uscare se contracta )
daca parul e inca umed ( chiar si imperceptibil ) el se va contracta in continuare in timp ce legaturile de hidrogen nu sunt formate inca complet ( deoarece mai exista apa in par ) si deabia cand parul e uscat complet va primii forma finala , evident alta decat cea data de tine cu peria
Concluzia, daca vreti par ca la salon nu treceti la urmatoarea suvita pana nu ati uscat-o pe prima
michelle7 spune:
a da si va mai spun un " secret" . jetul de aer trebuie sa fie directionat spre varful firului de par ( adica nu spre radacina )
parul e ca un con de brad cu solzii directionati in jos asa ca daca uscati parul in directia gresita " zburliti" solzii, parul nu mai are luciu ( asa se obtine luciul prin inchiderea "solzilor" )
si in asezarea coafurii , mai ales a celor ondulate e f. important sa raciti parul pe perie , adica l-ati uscat complet dar el e inca fierbinte, lasa-ti-l sa se raceasca in forma periei si coafura va tine mai mult ( puteti da jet rece cu foenul daca vreti sa raciti mai repede )
crinuta spune:
Mai, eu cam reusesc sa ma coafez bine si rezultatul este la fel cu cel de la coafor, dar pierd o gramada de timp, luand fiecare suvita.
Imi ia cel putin 30-40 de minute.
Si pe mama tot eu o coafez si desi are putin par, dupa ce am terminat zici ca are un par foarte bogat.
Totul e sa ai timp, perie buna si rabdare.
Crinuta si
Rayan
crinuta spune:
quote:
Originally posted by michelle7
a da si va mai spun un " secret" . jetul de aer trebuie sa fie directionat spre varful firului de par ( adica nu spre radacina )
parul e ca un con de brad cu solzii directionati in jos asa ca daca uscati parul in directia gresita " zburliti" solzii, parul nu mai are luciu ( asa se obtine luciul prin inchiderea "solzilor" )
si in asezarea coafurii , mai ales a celor ondulate e f. important sa raciti parul pe perie , adica l-ati uscat complet dar el e inca fierbinte, lasa-ti-l sa se raceasca in forma periei si coafura va tine mai mult ( puteti da jet rece cu foenul daca vreti sa raciti mai repede )
Michelle
Multumim mult pentru informatii. Sunt foarte interesante.
Crinuta si
Rayan
roxana1974 spune:
michelle
, le zici bine, zau. eram atenta cum ma coafeaza la salon, dar niciodata nu am stiut de ce...foarte interesant si logic! super!
No, vidiazni!
miria_cristina spune:
Eu cred ca trebuie sa usuci foarte bine suvita de par si asta cere in primul rand rabdare. Dupa care ar trebui sa stii sa il piepteni ca sa nu insisti prea mult si sa-l intinzi sau sa-i dai un aspect dezordonat.
Mai, totusi, chiar daca multe dintre noi se fac acasa (printre care si io
) ele fac o scoala pentru asta.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
craciunitza spune:
M-am gandit si eu ca poate parul trebuie uscat foarte bine in forma dorita si am testat cu bigudiuri, ca foenul meu nu este profi, am tinut bigudiurile o zi intreaga, degeaba, a doua azi parul statea aiurea. Si i-am dat si spuma si fixativ.
Azi-dimineata am vazut o emisiune in care un stilist o coafa pe Abramburica, lua cate o fasie subtire de par si o intindea de mai multe ori cu peria si apoi cu placa.
michelle, parul nu este tesut mort? Tu povestesti despre ce face el cand e ud si cand e uscat de parca ar fi o jucarie vie si draguta :)
Nu certati copiii cand viseaza!
Poze
oana cretu spune:
Michelle are dreptate, am fost atenta de cate ori am fost la coiffeur si ei usuca spre varful firului de par, adica cu foenul in jos, dar pentru noi este mai usor sa facem invers.
AUGUST SEPTEMBRIE