AJUTOR!!!!!!!!!!!!!

AJUTOR!!!!!!!!!!!!! | Autor: Fruzsina

Link direct la acest mesaj

Buna Marius,
Sunt Cristina si sambata 23 copilul meu face 3 ani, iar eu luni ma intorc la job, jobul fiind o fundatie unde se ofera servicii de psihoterapie.
In 2003 am plecat de la salariul de 12 mil de pe post de director executiv interimar.Joi, 21 sept m-au anuntat ca tot ce pot sa-mi ofere luni va fi postul de consilier cu salariul minim pe economie, dupa ei 3 milioane ptr 8h sau imi suspenda contractul de munca ptr ca nu sunt de acord cu aceasta propunere.Mi-au explicat ca e perfect legal ca reduc banii ptr ca nu mai au bani(ceea ce nu e adevarat, am hartiile de la consiliul de administratie, eu facand parte din consiliu) unde m-au planificat pe cele 3 luni ale anului cu 200 EUR.Apoi alta explicatie ptr reducerea salariului a fost ca ma platesc efectiv ptr orele petrecute cu pacientii, adica ptr 5h/sapt, 20 /luna cam 3mil pot primi si daca voi depasi nr de ore ma vor plati cu 15 Ron ora.
Intrebarea este ce se intampla daca nu-mi dau acordul?Pot sa ma dea afara? Sau ce motive se pot invoca ptr reducerea salariului?
Va rog ajutati-ma.mersi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anyc79 spune:

Legea prevede ca sunt obligati sa te primeasca pe acelasi post la revenirea din CIC sau, numai in cazul in care postul nu mai exista, intr-unul similar in care vei fi salarizata la fel. In cazul in care nu este posibil ti se ofera un post cu o salarizare mai mare, nicidecum mai mica.
Poti face plangere si poti deschide conflict de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Eu iti spun parerea mea din cat am citit eu din legislatia incidenta acestei probleme. teoretic trebuie sa te incadreze pe postul pe care il aveai initiala si sa-ti acorde toate sporurile cuventi in periada in care ai lipsit, adica vechime si incadrearea intr-o categorie superioara daca este implicita trecerii perioadei de timp cat ai lipsit.Acest lucru este respectat de catre institutiile de stat si nici acolo nu in totalitate. Unele firme se folosesc de tretiruri cum ar fi micsorarea neniturilor, modificarea psotului, etc.Aici e cam hatis in legislati si de cele mai multe ori instantele isi spun cuvantul. Singura solutie e sa-i actionezi in instanta daca nu iti convine ce iti ofera ei, fiind conflict de munca e scutit de taxe si se judeca de urgenta dar exista riscul ca dupa aceea chiar daca castigi sa te trezesti ca postul tau se desfiinteaza sau ca iti fac ei o admosfera de vrei sa pleci. Din pacate aceasta mere si urate nedreptate se intampla tot mai des, eu sper ca dupa intrarea noastra in UE drepturile mamelor sa nu mai fie doar pe hartie.
Silvi

Mergi la inceput