Vreau acum!
Nu stiu daca postez unde trebuie. Cert este ca de cateva zile am cazut intr-o depresie crunta. Sa va spun de ce. Am o familie fericita, baietel de 5 ani pe care il ador, un sot care ma iubeste enorm si eu pe el la fel, avem tot ce ne trebuie material (binenteles ca mai e loc) insa desi hotarasem ca poate ne vom gandi la un bebe impreuna (sotul nu este tatal natural al fiului meu insa sotul il adora pe fiul meu) intr-un an sau doi, asta DACA ne vom hotari pentru ca initial am cazut de acord ca avem un copil deci acum putem sa ne traim viata in trei calatorind, facand tot ce dorim noi, indeplinindu-ne vise. Insa de vreo 2 luni am inceput sa fiu obsedata de copii. Adica am intrat in vaza VREAU, dar nu vreau la anul sa raman gravida sau mai stiu eu ce, VREAU ACUM, adica daca se poate sa raman gravida diseara e perfect. Ce e ciudat e ca pe de alta parte stiu ce ma asteapta (nu vom mai putea calatori asa des ca acum, adica acum ni se pune pata luam copilul si plecam, aici, in alta tara, unde ne vine noua, nu vom mai avea nopti linistite si calmul in care ne bem cafeaua dimineata in pat, ca intimiteatea nostra de proaspat indragostiti si vesnic atenti la nevoile celuilalt va cam disparea avand o noua vedeta, etc). Cu toate ca stiu toate astea nu pot sa nu idealizez totul si sa imi doresc aprig un copil acum. Problema este ca sotul mi-a spus ca si el s-a gandit si sigur doreste un puiut in plus insa ar vrea sa asteptam pana la anul cand ne mai linistim (abia ne-am mutat in casa noua, cheltuieli, etc) si ne asezam pe un fagas normal. Eu... asa am picat in depresie. El a simtit si mi-a spus ca daca vreau neaparat acum e decizia mea insa eu vreau sa fac un bebe cu un barbat care isi doreste asta arzator nu care doar ACCEPTA decizia mea. Intre timp eu sunt obsedata de toti copiii pe care ii vad pe strazi, marg in magazine la raionul de copii si ma uit la hainute si accesorii, am dezvoltat o adevarata obsesie. Ce sa fac? Voi ce sfat aveti?
Multumesc.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Raspunsuri
Diana_b spune:
Nu stiu cat de "arzator" isi doresc barbatii copii.
Si sotul meu mi-a tot zis, sa mai asteptam aia, ailalta. Pana la urma, pt ca eu imi doream f tare un copil a acceptat. Nu isi dorea arzator. Dar acum il iubeste ca pe ochii din cap.
Eu zic sa faci copilul cu sotul tau, chiar daca doar "accepta". Cu siguranta ca o sa-l iubeasca f. tare. Si cred ca in definitiv asta conteaza cel mai mult.
Diana si Mircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
mamica dulce spune:
luna,eu zic...go for it!!Daca iti doresti atat de mult incepe procesul,poate nu ramai din prima luna insarcinata si ,chiar si asa,sarcina dureaza 9 luni..deci vine bebe pe la anul,cand se linistesc problemele cu mutatul in casa noua.De facut oricum il faci :)si sunt sigura ca si sotul tau VREA si nu doar accepta..chiar el a spus ca s-a gandit mult la asta.Spune-i lui exact ce ne-ai spus noua,ca ai senzatia ca doar accepta si te doare putin.Depinde si ce simti tu in legatura cu diferenta de varsta intre copii.Dar oricum,sunteti maturi,stiti ce vreti unul de la altul si o sa gasiti calea de mijloc.
Eu te inteleg,in legatura cu dorinta de a avea bb2.
Eu ii spun ceasul biologic care incepe sa ticaie cand te astepti mai putin.
Dupa ce l-am avut pe Marc am fost convinsa aproape 4 ani de zile ca nu mai vreau alt copil si punct.Acum..tot de vreo 2 luni mi-a intrat ideea asta in cap,ca vreau o fetita,ma uit la lucrusoare in magazin,la fetite pe strada,mi-e dor de miros de bebe mic,fac planuri cat o sa alaptez si tot asa.EU!!!!!-mie care nimic nu mi se parea mai frumos decat un copil.
Si sunt si foooarte comoda,si fericita cum sunt acum numai cu Marc,face acusa 4 ani,e baiat mare...ce-mi trebuie acum sa o iau de la capat NU STIU!Doar ca gandul ...tot imi vine in minte..
ce-mi pare rau e ca nu am facut un copil imediat dupa Marc,erau acum mari si se jucau.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
denizel spune:
Luna, eu te inteleg ca vrei sa faci un copil cu barbatul pe care il iubesti dar...cred ca ar fi bine sa mai astepti putin.
Nu stiu de cat timp sunteti voi impreuna, dar ai pomenit de "proaspat indragostiti".
Eu sunt de parere ca un copil trebuie sa fie dorit de ambii parinti. Mult! Oricat de solid este un cuplu, poate aparea o criza (mai mare sau mai mica) odata cu nasterea unui copil.
Ar fi potrivit sa folosesti timpul de acum pentru a consolida relatia cu sotul tau, pentru a va cunoaste mai bine.
De asemenea, da-i timp sotului tau sa-si construiasca o relatie cu baietelul tau. Cred ca este foarte important ca la venirea celui de-al doilea copilas, ei doi sa aiba o relatie foarte stransa si sa se iubeasca mult unul pe celalalt.
Daca sotul tau iti spune ca ar vrea sa mai asteptati un an, doi, eu as zice ca e bine sa-i respecti dorinta si sa tii cont si de ritmul lui.
Asa cum ziceai, plimbati-va, petreceti mult timp impreuna, bucurati-va de ce aveti, cunoasteti-va bine si apoi hotarati impreuna momentul cel mai potrivit pentru venirea celui de-al doilea copilas.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
ocebine spune:
Prin prisma faptului ca sinteti atit de indragostiti si asa de fericiti impreuna, eu as fi de parere sa nu il pacalesti sub nici o forma. Puteti discuta in continuare dar nimanui nu ii place sa fie pus in fata faptului implinit. Sotul tau pare a fi un om minunat si cred ca daca stai mult-mult de vorba cu el si ii explici situatia sufleteasca prin care treci, el se va indupleca.
Nu cred ca tie ti-ar place ca el sa ia o decizie majora care va afecteaza pe amindoi, fara sa te consulte pe tine. Cred ca increderea pe care o are in tine si care va tine casnicia pe un fagas de iubire si intelegere se va stirbi.
Capul sus si succes la convingere (un vin rosu intr-o seara in fata semineului poate ajuta)
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
Diana_b spune:
Eu am inteles ca sotul accepta, deci e de acord, sa-l faca acum, dar ca nu doreste arzator. N-am inteles ca Luna1 vrea sa-l pacaleasca pe sotul ei. De asemenea, am inteles ca de abia s-au mutat in casa noua si nu ca ar fi proaspat indragostiti. N-am inteles bine?
Diana si Mircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
Luna1 spune:
Diana ai inteles bine. Nu se pune problema de pacalit pentru ca nu ar considera ca am facut asta daca as ramane gravida, ci doar ca el considera ca ar fi extraordinar de fericit sa aiba un bebe (si noi tot fetita ne dorim ca avem flacau) insa incepand cu anul viitor. Pe de alta parte insa a lasat la latitudinea mea sa hotarasc daca vreau neaparat acum insa dupa ce auzi ca sotul nu e total pregatit parca nu-ti vine sa-i faci o asa surpriza. Cat despre faptul ca suntem indragostiti e adevarat, insa nu chiar atat de proaspat. Suntem impreuna de trei ani (il creste pe fiul meu de cand avea doi ani de aceea sunt atat de apropiati amandoi se comporta ca si cum ar fi totul natural) probabil de aceea si ceasul meu biologic a inceput sa ticaie. Sincera sa fiu nici lupte de covingere nu am de ce sa duc, el nu e negativist de genul sa refuze macar sa se gandeasca, se uita cu mine la haine de copii, chiar aseara ne uitam la caruturi ce practice sunt si vorbeam pe care il vom alege noi, sincer problema pe care o am mai mult se refera la iesirea din depresie. Pentru ca am inteles punctul lui de vedere, l-am acceptat oarecum insa corpul meu nu vrea sa o faca. Ma uit la copii pe strada si lacrimez...chiar nu stiu cum sa ies din starea asta eu fiind o persoana f pozitiva din fire. Mai grav este ca nici nu stiu daca voi putea avea alti copii pentru ca cu fiul meu am ramas gravida dupa 3 ani avand endometrita. Cred ca daca mai aflu si ca nu pot ramane gravida chiar ca pic de tot.
Multumesc pentru sfaturi fetelor, sunteti niste dulci!
Luna1 spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
luna,eu zic...go for it!!Daca iti doresti atat de mult incepe procesul,poate nu ramai din prima luna insarcinata si ,chiar si asa,sarcina dureaza 9 luni..deci vine bebe pe la anul,cand se linistesc problemele cu mutatul in casa noua.De facut oricum il faci :)si sunt sigura ca si sotul tau VREA si nu doar accepta..chiar el a spus ca s-a gandit mult la asta.Spune-i lui exact ce ne-ai spus noua,ca ai senzatia ca doar accepta si te doare putin.Depinde si ce simti tu in legatura cu diferenta de varsta intre copii.Dar oricum,sunteti maturi,stiti ce vreti unul de la altul si o sa gasiti calea de mijloc.
Eu te inteleg,in legatura cu dorinta de a avea bb2.
Eu ii spun ceasul biologic care incepe sa ticaie cand te astepti mai putin.
Dupa ce l-am avut pe Marc am fost convinsa aproape 4 ani de zile ca nu mai vreau alt copil si punct.Acum..tot de vreo 2 luni mi-a intrat ideea asta in cap,ca vreau o fetita,ma uit la lucrusoare in magazin,la fetite pe strada,mi-e dor de miros de bebe mic,fac planuri cat o sa alaptez si tot asa.EU!!!!!-mie care nimic nu mi se parea mai frumos decat un copil.
Si sunt si foooarte comoda,si fericita cum sunt acum numai cu Marc,face acusa 4 ani,e baiat mare...ce-mi trebuie acum sa o iau de la capat NU STIU!Doar ca gandul ...tot imi vine in minte..
ce-mi pare rau e ca nu am facut un copil imediat dupa Marc,erau acum mari si se jucau.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Mamicadulce si tu te-ai apucat de treaba? Oare de ce ne-a apucat acum doua luni? Tu ai avut un motiv anume? Eu cred ca am stiut dintodeauna ca as mai vrea un bebe dar mereu ziceam ca totusi abia astept sa creasca Cosmin sa colind lumea cu el, sa pot merge oriunde, etc. Anul asta cum gaseam zboruri ieftine cum faceam bagajele si hai la drum. Mancare la restaurant frumos cu baiatul meu, dormit toata noptea, plimbari pana mai tarziu...Sunt constienta ca si tine ce inseamna sa o iau de la capat insa...numai la asta ma gandesc.
Te pup
dianaintruder spune:
vrei acum, perfect. Fa-l acum, el e mai mult decat minunat, e atent la tot ce vrei si pentru el, chiar daca il vrea peste un an, e pentru a gasi momentul potrivit, sa mai respire si el din zapaceala cotidiana, mutat, serivicu, probabil, copil, stress zilnic.
Entuziasmul lui scazut e datorita faptului ca nu e el motivat sa il vrea acum, ci e motivat sa te vada fericita. Pentru el asta conteaza mai mult decat sa aveti un bebe. El se hraneshte cu fericirea ta. Gandeshte-te ca un copil e o alta grija in plus, menajeaza-l, daca poti nitzel, macar pana in ianuarie, mai da-i ragazul de care are nevoie, si daca te temi ca nu ramai, fugi la ginecolog si intreaba-l cum esti, daca e cazul sa proiectezi bebe 2, doctorul te poate lamuri si temerea sa dispara, cred ca frica sa nu poti face altul e motivatzia pentru bebe ACUM. Tu Nu vrei bebe acum decat ca sa te lamureshti tu o data pentru totdeuna daca mai esti valabila ca viitoare mama.
diana
speel spune:
Am fost exact in aceeasi situatie.Eram recasatorita de 5 ani,aveam un baietel din prima casatorie.Dragoste mare,insa despre nu alt copilas nici vorba.nu foloseam nici o metoda contraceptiva ,cu toate astea 5 ani nu am ramas gravida si am zis ca asta este.Al avem pe Serban si ne este de ajuns.Cind am sesizat intirzierea menstuatiei,am zis ca e vreo dereglare si nu am dat prea mare importanta.Dupa citeva zile am luat un test,era pozitiv si am intrat in panica.noi doi chiar nu discutasem despre posibilitatea de a avea un copil si teama ca ma voi lovi de o reactie negativa din partea lui m-a cam clatinat pe moment.era cu citeva zile inainte de sf. Nicolae si mi-a venit o idee copilareasca.in dimineata de 6 decembrie i-am strecurat testul in cizme alaturi de un parfum.N-am sa uit niciodata figura lui Mario in bucatarie cu testul intr-o mina si cu parfumul in cealalta.era pur si simplu blocat,urmatoarea reactie a fost un zimbet adinc care mi-a spulberat toate temerile si ingrijorarile .Sa-ti mai spun ca Ricardo al nostru e Dumnezeul lui acum?Si din barbatul sobru si serios ce era sa-l vezi dimineata tavalit in pat de mogildeata asta care neaparat tre sa se puna cu funduletul pe fata lui taica-sau?si cum se joaca in parul micutului pina acesta din urma adoarme?
Eu iti doresc din tot sufletul sa vezi cu ochii tai prin ce transformare poate trece un barbat cind devine tatic.si sa va bucurati impreuna de momentele acestea unice.
mariana_1976 spune:
Luna ceea ce simti tu cred ca se numeste "baby fever".
Foarte multe femei trec prin asa ceva.(inclusiv subsemnata)Si la barbati poate exista, dar nu asa de pronuntata.
De-abia il nascusem pe al treilea copil si nu stiu cum a fost posibil dar...il doream foarte mult si pe al patrulea.Sotul la inceput s-a cam codit, a zis ca e prea devreme, dar pina la urma a fost de acord pentru ca si-a dat seama ca aveam dreptate:copii nostri mai mari nu vor mai putea deveni parteneri de joaca cu cel mic din cauza diferentei mari de virsta.Asa ca...am dorit sa-i facem un fratior sau surioara de virsta apropiata.Financiar vom iesi destul de ieftin pentru ca avem deja achizitionate de toate de la bebe3.
La sfaturi nu sunt prea tare, dar as zice ca sotul tau va fi foarte fericit sa aveti si un copil impreuna.
Poate ca nu ar fi o idee rea sa incepeti "pregatirile" cit mai curind.
Sunt convinsa ca impreuna veti gasi cea mai buna solutie pentru familia voastra.
Mariana 18+
mama de Monica, Matei si Markus